کلم پلوی شیرازی یکی از غذاهای سنتی و اصیل شیراز است که بسیار معروف و محبوب است و در همه جای ایران طرفدارانی دارد. شما میتوانید دستور پخت این غذای محلی و خوش طعم را در این مطلب بخوانید.
مواد لازم
کلم قمری یا کلم سفید 500 گرم
گوشت چرخ کرده 250 گرم
پیاز 2 عدد
تخم مرغ 1 عدد
برنج 3 لیوان
آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری
سبزی (شوید، تره، ترخون، ریحان) 100 گرم

طرز تهیه
1- داخل یک کاسه گوشت چرخ کرده،1 عدد پیاز رنده شده، آرد نخودچی، تخم مرغ و نمک و فلفل را خوب مخلوط کنید تا مواد یکدست شوند و آن را ورز دهید تا مواد خوب سفت شوند.
2- مخلوط گوشت و پیاز را به شکل توپهای گرد کوچک یک اندازه درست کنید و در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
3- کلمها را رشتهای خرد کنید و با مقداری نمک، زردچوبه و 1-2 لیوان آب داخل قابلمه بریزید و بپزید تا نرم، و آب کلم بخار شود.
4- مقداری روغن و 1 عدد پیاز خرد شده را در ماهیتابهای تفت دهید تا نرم شود و زردچوبه را به آن اضافه کنید. سپس کلمهای پخته و سبزی خرد شده را اضافه کنید و چند دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید.
5- مایه کلم و گوشتهای قلقلی را لابهلای برنج آبکش شده داخل قابلمه بریزید و لابهلای آن پودر دارچین و زعفران بپاشید.
6- قابلمه را روی گاز بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا برنج بخار کند؛ سپس نصف لیوان آب را با مقداری روغن مخلوط کنید و روی برنج بریزید و حرارت را کم کنید.
7- پس از دم کشیدن برنج را در ظرف دلخواه بریزید و با گوشت قلقلی، برنج زعفرانی و پیازداغ آن را تزئین و سرو کنید.
نوش جان!