به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری دهمین جشنواره بین المللی «پویانمایی» صبح امروز یکشنبه 8 اسفندماه با حضور علیرضا حاجیان زاده مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مناف یحیی پور معاون تولید و محمدرضا کریمی صارمی دبیر جشنواره پویانمایی صبح امروز در محل کانون پرورش فکری کودک و نوجوان برگزار شد.
در ابتدای این نشست، علیرضا حاجیان زاده مدیرعامل کانون پرورش فکری گفت: این دوره از جشنواره «پویانمایی» از 15 تا 19 اسفندماه در کانون پرورش فکری برگزار می شود. جشنواره پویانمایی به صورت دوسالانه برگزار و قدمت طولانی دارد و خوشبختانه طی این سال ها توانسته است کشورهای مختلفی را جذب خود کند.
وی در ادامه توضیح داد: در دهمین دوره جشنواره بین المللی انیمیشن تهران 526 اثر از ایران و 823 اثر از 79 کشور به دبیرخانه این جشنواره واصل شد. از این تعداد 213 اثر به بخش مسابقه ایران و 144 اثر از 30 کشور به بخش بین الملل جشنواره راه یافت.
حاجیان زاده با اشاره به اینکه داوران بخش مسابقه ایران و بخش بین الملل به صورت دو گروه جداگانه آثار این دو بخش را داوری می کردند، گفت: یکی دیگر از مهمترین اتفاقات این دوره از جشنواره، نمایش آثار راه یافته در 37 سالن در سطح کشور است بهگونهای که مجموعه فیلم های راه یافته به بخش مسابقه، چشم انداز و نمایش ویژه در 5 سالن تهران و 32 سالن در شهرستان ها برای مردم نمایش داده می شود. البته سینما آزادی در تهران برای اکران فیلم برای مردم در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل کانون پرورش فکری با بیان اینکه آثار راه یافته به جشنواره با فرمت HD در سینماها نمایش داده می شود، تاکید کرد: در این دوره از جشنواره 645 سانس اکران فیلم در سینماهای کشور در نظر گرفته شده است.
وی بیان کرد: برگزاری نشست های تخصصی با موضوعات مختلف در حوزه پویانمایی، رونمایی از دو کتاب و نقد فیلم های راه یافته به جشنواره از دیگر برنامه های جمعی این دوره به شمار می رود. همچنین بازار ملی فیلم «پویانمایی» با حضور 21 غرفه که شامل 4 غرفه از دانشگاه ها، 6 غرفه از سازمان های دولتی و 11 غرفه بخش خصوصی از تاریخ پانزدهم الی نوزدهم اسفند از ساعت 14 الی 21 در مرکز آفرینش ها برگزار می شود.
محمدرضا کریمی صارمی دبیر این جشنواره در پاسخ به خبرنگار مهر که چرا بازار به صورت بین المللی برگزار می شود، گفت: برگزاری بازار بین المللی نیازمند استانداردهای خاص خود است. در غیر این صورت بازاری شبیه دیگر بازارهای بین المللی که در ایران برگزار می شود، خواهیم داشت. برنامه ریزی ما برای رسیدن به این استاندارد به گونه ای است که به احتمال زیاد بتوانیم بخش بین المللی آن را در دوره های دوازدهم یا سیزدهم جشنواره استارت بزنیم.
دبیر جشنواره بین المللی «پویانمایی» همچنین در پاسخ به خبرنگار مهر مبنی بر اینکه همکاری با «آسیفا» در برگزاری این جشنواره چگونه صورت گرفته است؟ توضیح داد: آسیفا یک NGO در حوزه انیمیشن به شمار می رود، اما با توجه به شکل گیری صنف انیمیشن در این دوره از جشنواره نشستی با اعضای صنف برگزار می کنیم. البته این را هم باید بگویم آسیب ها هر زمان که درخواست داشته است، در این جشنواره حضور پیدا کرده است و تاکید می کنم که 90 درصد از اعضای آسیب ها در این جشنواره حضور دارند.
وی در بخش دیگری در جواب سوال خبرنگار مهر که چند اثر از کانون در این دوره از جشنواره حضور دارند؟ تاکید کرد: جشنواره «پویانمایی» یک جشنواره کانونی نیست و متعلق به جمهوری اسلامی ایران است و کانون پرورش فکری در این دوره از جشنواره تنها 4 اثر را به نمایش گذاشته است.
کریمی صارمی همچنین درباره گستردگی سالن های سینمای این کانون توضیح داد: علاوه بر 39 سالن نمایش کانون پرورش فکری در سراسر کشور 155 واحد سیار روستایی وجود دارد که این واحدها به مناطق محروم کشور سر می زنند و یکی از برنامه های آنها نمایش فیلم برای مردم آن منطقه است. همچنین بعد از پایان جشنواره باکس هایی از آثار راه یافته در این دوره از جشنواره آماده می شود که به صورت هفته نمایش فیلم در این مناطق در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد.
دبیر جشنواره بین المللی «پویانمایی» بیان کرد: خوشبختانه کیفیت آثار راه یافته در بخش مسابقه ایران به خصوص در بخش مستقل آثار بسیار خوبی بودند و از کیفیت بسیار بالایی برخوردارند. خوشبختانه سینمای انیمیشن ایران در بخش تکنیک طی سالهای اخیر صاحب حرف در جهان است و فکر می کنم طی 3 سال آینده آثار قابل فروشی در بازارهای بین المللی داشته باشیم.
وی با اشاره به حمایت های کانون از آثار منتخب این دوره از جشنواره توضیح داد: ما به آثار برگزیده پیشنهاد می دهیم که در صورت تمایل پخش جهانی آنها را برعهده بگیریم. البته نباید فراموش کرد 98 درصد از آثار انیمیشن کشور دولتی هستند و ممکن است خود سازمان های دولتی تمایل به اکران جهانی آنها داشته باشند.