با نزدیک شدن شب یلدا یکی از دغدغههای خانمهای خانهدار و خوشسلیقه استفاده از انار در غذاها و دسرهای مخصوص این شب است.اگر شما هم چنین دغدغهای دارید، به پیشنهاد ما انار را در سه غذای متفاوت و یلدایی امتحان کنید.
بشقاب موزارلا، پرتقال و انار
انار نه تنها به عنوان یک میوه پرطرفدار، بلکه به عنوان یک عنصر غذایی مفید و خوش مزه در تهیه بسیاری از غذاها استفاده میشود. علاوه بر این بد نیست بدانید یکی از کارهای جذاب در آشپزی ترکیب کردن مواد غذایی مختلف با هم و درست کردن یک طعم جدید است. غذاهای ترکیبی که از سه یا چهار رنگ مختلف تشکیل شده باشند از این دسته هستند. براین این منظور میتوانید مطابق دستور زیر از ترکیب پرههای پرتقال، دانههای انار، پنیر موزارلا و پاشیدن برگهای ریحان روی آن به سادگی یکی از این بشقابهای ترکیبی خوش رنگ را درست کنید.
مواد لازم (برای 4 تا 6 نفر):
300 گرم پنیر موزارلا
1 -2 پرتقال پرپر شده (ترجیحا پرتقال خونی)
چند برگ ریحان
نمک
مواد لازم برای سس:
- دو فنجان آب انار
- یک فنجان آب پرتقال
- یک قاشق غذاخوری شکر قهوهای
- دو عدد انار دانه شده
- یک فنجان روغن زیتون
- یک عدد لیموی آبگیری شده
طرز تهیه:
1. ابتدا سس را درست کنید. آب انار و آب پرتقال را در یک قابلمه کوچک بریزید، شکر قهوهای را به آن اضافه کنید و روی اجاق بگذارید تا کمکم به شکل شربت دربیاید و قبل از این که بسوزد آن را از روی شعله بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.
2. آب پنیر را بگیرید، آن را تکه تکه کنید و روی یک بشقاب بزرگ بچینید.
3. پرتقالهای پر پر را روی پنیرها پخش کنید و برگهای ریحان را روی آنها بریزید.
4. دانههای انار را به همراه روغن زیتون و نصف آبلیمو با شربتی که درست کردهاید مخلوط کنید.
5. حالا روی پرتقالها و پنیرها نمک بپاشید، سپس سس ملسی که درست کردهاید را هر چقدر میخواهید روی آن بریزید.
دسر ماست با انار و دارچین
حتما تا به حال ترکیب ماست با میوهها یا سبزیجات را امتحان کردهاید و میدانید با اضافه کردن کمی ادویه چقدر لذیذ میشوند. ترکیبها همیشه میتوانند یک دسر، صبحانه یا مزهء سریع و خوشمزه باشند.
مواد لازم (برای 2 نفر):
- 25 گرم گردوی خشک
- 300 گرم ماست پرچرب
- 4 قاشق غذاخوری عسل
- یک عدد انار دانه شده متوسط
- دارچین
طرز تهیه:
گردوها را به آرامی در یک قابلمه کوچک تفت دهید تا طمع بگیرند و ترد شوند. (مواظب باشید قبل از این که گردوها طعم سوختگی بگیرند آنها را از روی اجاق بردارید.)
ماست را بین دو کاسه تقسیم کنید، یک مشت گردو روی هر کدام بریزید. سپس روی آن عسل بریزید و دانههای انار و دارچین را اضافه کرده و بدون معطلی نوش جان کنید.
خورشت فسنجان با انار
خورشت مرغ و گردو و انار یا همان خورشت خورشت فسنجان یکی از محبوبترین انواع خورشت ایرانی است که در مناطق مختلف به صورت ملس یا شیرین پخت میشود. استفاده از رب انار در این خورشت به آن طعمی شیرین میدهد و اضافه کردن دانههای براق انار جلوه و رنگ بیشتری به این غذا میدهد. بهتر است این خورشت را از یک روز قبل بپزید.
مواد لازم (برای 6 تا 8 نفر):
- روغن گیاهی
- دو عدد پیاز خرد شده
- 1 قاشق غذاخوری آرد سفید
- 600 گرم گردو آسیب شده
- 8 تکه ران مرغ پوست کنده
- یک و نیم لیتر آب
- 3 قاشق غذاخوری شکر
- 450 میلیلیتر رب انار
- 1 عدد انار دانه شده
طرز تهیه:
پیاز را خرد کنید و روی حرارت بگذارید تا آب آن تبخیر شود سپس با روغن تفت دهید. گردو را در آسیاب بریزید تا پودر شود. بعد از تفت خوردن پیاز، گردو را اضافه کنید و با حرارت کم مرتب هم بزنید تا رنگ گردو تیره شود. حالا رب انار را اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن، 4 پیمانه روی آن آب بریزید. حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب بجوشد. سپس شعله را کم کنید و بگذارید با حرارت ملایم 1 تا 2 ساعت بپزد تا گردو به روغن بیفتد. در قابلمه دیگری مرغ را با 3 تا 4 قاشق روغن تفت دهید تا طلایی شود و با نصف استکان آب بپزید.
روغن را تا میتوانید کم مصرف کنید چون گردو و مرغ هر دو، روغن پس میدهند و اگر روغن را زیاد بریزید خورشت چرب می شود. مراقب باشید که مرغ له نشود و نیمپز باشد چون ادامهء پخت آن باید با گردو انجام شود. برخی ران و سینه مرغ را به طور کامل در خورشت می اندازند و برخی برای خوردن آسان تر آن، قطعات مرغ را کوچک و اندازه جوجه کباب می کنند و سپس سرخ می کنند. مرغ نیم پز، نمک و شکر را به گردو اضافه کنید. حدود 30 تا 40 دقیقه دیگر زمان بدهید تا خورشت جا بیفتد و غلیظ شود یک ظاهر شکلاتی پیدا کند.
وقتی خورشت را در ظرف کشیدید با پاشیدن دانههای خوشرنگ انار، آن را تبدیل به یک غذای اشتها برانگیز کرده و در کنار یک پلوی ایرانی میل کنید.