شناسه : ۶۸۳۹۴۳ - یکشنبه ۳ دی ۱۳۹۶ ساعت ۰۱:۵۲
خواص پونه کوهی برپایه شواهد علمی!
ارگانو یا همان پونهکوهی در بسیاری از غذاها به عنوان یک ادویه محبوب استفاده میشود. دارای رایحه بسیار خوشایند است و اضافه کردن آن حس طبیعی و گرمی به غذا میدهد
![خواص پونه کوهی برپایه شواهد علمی!](/Upload/Public/Content/Images/1396/11/09/1200450761.jpeg)
ارگانو یا همان پونهکوهی در بسیاری از غذاها به عنوان یک ادویه محبوب استفاده میشود. دارای رایحه بسیار خوشایند است و اضافه کردن آن حس طبیعی و گرمی به غذا میدهد. ارگانو به صورت تازه، خشک یا پودر ارگانو در بازار موجود است و متخصصان تغذیه از این گیاه به عنوان یک ماده پر فایده یاد میکنند. مثلا فقط یک قاشق از ارگانو در حدود 10 درصد از نیاز بدن به ویتامین k را تامین میکند. در این مطلب به تعدادی از خواص ارگانو که بر پایه شواهد علمی است پرداخته شده است:
ارگانو یک گیاه سرشار از آنتیاکسیدان است، که بدن را در مقابل آسیب رسانی رادیکالهای آزاد به سلولها محافظت میکند. تجمع رادیکالهای آزاد در بدن با افزأیش خطر ابتلا به سرطان و بیماریهای مزمن مثل دیابت و بیماری قلب و عروق در ارتباط است. تعدادی از مطالعات نشان داده است که ارگانو یا روغن آن سرشار از آنتیاکسیدان هستند.
- به مبارزه در مقابل باکتریها کمک میکند
ارگانو حاوی ترکیبات ضد باکتری است. نتایج یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داده است که مصرف روغن ارگانو منجر به توقف رشد باکتری اشرشیا کلای میشود که یکی از شایعترین عوامل عفونت باکتریایی در بدن است.
به خاطر وجود آنتی اکسیدان بالا دارای خواص ضد سرطانی است. این ترکیبات خاص نه تنها رادیکالهای آزاد را از بین میبرند بلکه میتوانند به پیشگیری از سرطان نیز کمک کنند. نتایج آزمایش که از روغن عصاره ارگانو برای توقف سلول سرطانی استفاده کردهاند نشان داده است که این ترکیبات میتواند رشد سلول سرطانی را کند و یا متوقف کنند. ترکیب شیمیایی دیگر در ارگانو وجود دارد به نم کارواکول carvacrol که در تواقف رشد سلول سرطانی موثر است.
- میتواند به پیشگیری و درمان عفونت کمک کند
علاوه بر نقش ارگانو در مبارزه با باکتریهای عفونی، این ماده غذایی نقش ضد ویروسی هم دارد. مکانیسم عمل هنوز مشخص نیست اما در مطالعات آزمایشگاهی استفاده از این ماده غذایی سبب کاهش یا توقف رشد ویروس ایجاد کننده اسهال شده است.