گاهی اوقات پس از یک جلسه
تمرینات ورزشی سخت یا سپری کردن یک هفته با غذاهایی نه چندان سالم، ایده مصرف
غذایی سالم و مغذی ذهن شما را درگیر می کند. به طور معمول نخستین چیزی که مد نظر
قرار می گیرد، سالاد است. اما آیا سالادها به واقع سالم هستند؟
به گزارش گروه سلامت عصر ایران
به نقل از "اسپون یونیورسیتی"، برخی سالادها حاوی سبزیجات برگدار تیره
رنگ، مانند سالاد اسفناج، هستند و برخی دیگر مانند سالاد سزار دارای چاشنی های کرمی
هستند. برای بیشتر مردم سالاد سزار طعم بهتری دارد، اما آیا این سالاد برای شما
خوب است؟ در ادامه، چند نکته که هنگام سفارش یا تهیه سالاد باید مد نظر داشته
باشید تا از کسب حداکثری فواید سلامت مورد نیاز بدن خود اطمینان حاصل کنید، ارائه
می شوند.
برگ های سبز
کاهو، پایه و اساس بیشتر
سالادها را تشکیل می دهد و برای بهرهمندی از سالادی سالم شما نیازمند در اختیار
داشتن ماده ای مفید و مغذی هستید. سبزیجات برگدار به رنگ سبز تیره بهترین انتخاب
هستند زیرا آنها بیشتر مواد مغذی را تامین می کنند. از جمله این مواد می توان به
کلم کیل، اسفناج، رومایین، آروگولا، و ترکیب بهاری (Spring
Mix) اشاره
کرد.
این سبزی های برگدار سرشار
از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر هستند. بهتر است چندان از کاهوهای رنگ روشن آیس
برگ استفاده نکنید زیرا ارزش غذایی بالایی ندارند و 95 درصد آنها از آب تشکیل شده
است.
سبزیجات
حضور سبزیجات در رژیم غذایی
از اهمیت ویژه ای برخوردار است، اما افزودن آنها به سالاد نیز اهمیت دارد. استفاده
از ترکیب درست می تواند عطر و طعمی بهتر و همچنین برخی فواید سلامت کلیدی را به
سالاد اضافه کند، که از آن جمله می توان به کاهش خطر کلسترول بالا و بیماری قلبی
اشاره کرد. از جمله ترکیبات مغذی برای استفاده در سالاد می توان به موارد زیر
اشاره کرد:
پیاز، گوجه فرنگی، خیار
گل کلم، کرفس خرد شده، هویج
خرد شده
فلفل دلمه ای، ذرت، زیتون
پروتئین
افزودن پروتئین به سالاد از
اهمیت ویژه ای برخوردار است، زیرا از این طریق نسبت به شکل گیری احساس سیری و
افزایش انرژی مورد نیاز بدن اطمینان حاصل می شود. مرغ گریل شده یکی از گزینه های
کلاسیک محسوب می شود، اما استفاده از هر گوشت سفید بدون چربی را می توان مد نظر
قرار داد. یکی از گزینه های دیگر میگو گریل شده با لیمو است.
برای افرادی که رژیم
گیاهخواری دارند می توان از منابع پروتئین گیاهی مانند نخود، کینوآ، تخم مرغ، نخود
فرنگی، و لوبیا سفید استفاده کرد.
چاشنی ها
از چاشنی های کرمی مانند سس
مایونز باید پرهیز کنید. اگرچه ممکن است سالاد بدون چاشنی های این چنینی عطر و طعم
مورد نظر شما را نداشته باشد، اما افزودن آنها می تواند سالاد را از یک خوراکی
سالم به یک خوراکی سرشار از چربی های بد تبدیل می کند. بهترین کار تهیه چاشنی
سالاد توسط خودتان است. شما می توانید مقداری روغن زیتون و سرکه یا سرکه بالزامیک
را با مقداری ادویه مانند پودر سیر و اندکی نمک ترکیب کنید.
نکات دیگر
اگر در پی افزایش هرچه بیشتر
فواید سلامت سالاد خود هستید یا قصد دارید ظاهر بهتر و رنگارنگی به آن ببخشید می
توانید افزودن مواد غذایی مانند کرنبری، گردو، کشمش، بادام، آووکادو، سیب، و
پرتقال ماندارین را مد نظر قرار دهید. سالاد به طور معمول یک وعده غذایی با سرعت
آماده سازی بالا و آسان است و بر اساس سلیقه خود به راحتی می توانید آن را تهیه
کنید.