با کمترین امکانات میشه این کیک شکلاتی خوشمزه رو بدون استفاده از لبنیات درست کرد. شاید فکر کنید هیچ کیکی بدون شیر و تخم مرغ خوشمزه نمیشه اما با درست کردن این کیک نظرتون کاملا عوض میشه. جوش شیرین نقش مخمر داره و برای فعال شدن به اسید نیاز داره. به همین خاطر از سرکه استفاده می کنیم. با ترکیب جوششیرین و سرکه کربن دی اکسید تولید میشه و در نتیجه کیک سبک میشه. هیچ کدوم از مواد این کیک نیازی به نگهداری توی یخچال ندارن به همین خاطر میتونید این کیک رو مدت ها بیرون یخچال نگهدارید.
مواد لازم:
- 1 و نیم پیمانه آرد
- 1 پیمانه شکر
- 1 قاشق چای خوری جوش شیرین
- ½ قاشق چای خوری نمک
- 3 قاشق غذاخوری پودر کاکائو
- 6 قاشق غذاخوری روغن سبزیجات
- 1 قاشق چای خوری عصاره وانیل
- 1 پیمانه آب سرد
- 1 قاشق غذاخوری سرکه سفید
- پودر قند برای تزئین روی کیک
مواد خشک را با هم ترکیب کنید و در آخر پودر کاکائو را اضافه کنید و هم بزنید.
داخل ظرف دیگری مواد مایع را با هم ترکیب کنید.
سپس مواد مایع را به مواد خشک اضافه کنید و هم بزنید. جوش شیرین و سرکه در این مرحله واکنش نشان می دهند و حباب های کربن دی اکسید تولید می کنند. مواد را نباید زیاد هم بزنید.
مواد آماده شده کیک را داخل قالب بریزید. نیازی به چرب کردن قالب نیست چون قرار نیست آن را یک دست از قالب بیرون بیاورید.
قالب را به مدت 30 الی 40 دقیقه داخل فر روی 350 درجه فرانهایت قرار دهید. برای اطمینان از پخته شدن کیک یک عدد خلال دندان داخل کیک فرو کنید اگر مواد به ان نچسبید کیک آماده شده است.
قالب را از فر بیرون بیاورید و بگذارید کمی سرد شود.
کیک را با دقت به چند قسمت برش بزنید. سپس با صافی روی کیک را کمی پودر قند بپاشید. خوردن این کیک همراه با کمی بستنی وانیلی لذت بخش است.