علی خلیلی - وصی محمود گلابدرهیی - درباره چاپ تازه کتاب «آقا جلال» به ایسنا گفت: چاپ اول این کتاب در سال 80 و به صورت ناشر مولف منتشر شد. در آن زمان هیچ ناشری حاضر به چاپ این اثر نشد. جالب است که گلابدرهیی این کتاب را پس از برگشتن از آمریکا به ایران در غاری که در دره دارآباد است و او در آن زندگی میکرد، نوشته است. او از این غار با نام آشیانه دال نام برده است.
او افزود: گلابدرهیی کتاب «آقا جلال» را با یک تکنیک جدید و خاص نوشته است؛ تمام رمان از صفحه اول تا آخر بهصورت دیالوگ پیش میرود. کتاب درباره جلال است و به زمانی برمیگردد که او معلم گلابدرهیی و شاگردان دیگری بوده است. او در این کتاب شخصیت جلال را نشان میدهد و روایتهایی از زندگی جلال در این اثر بیان میشود که در جاهای دیگر نمیشود به آنها دست پیدا کرد.
خلیلی ادامه داد: کتاب پر از مطالب دقیق اجتماعی، سیاسی، تاریخی و فرهنگی و درباره شخصیتهایی است که جلال با آنها سر و کار داشته است. همچین در این کتاب به شخصیت جلال، زندگی خصوصی و روابط زناشویی او با سیمین دانشور از نظر عواطف انسانی که بین این دو بوده نیز پرداخته است. کتاب در کل پر از نکات نغز است که با خلاقیتهای ادبی، فرهنگی و سیاسی همراه شده است.
او با انتقاد از بیتوجهی به آثار محمود گلابدرهیی در جامعه و بخصوص دانشگاه، گفت:پس کی نوبت محمود گلابدرهیی میشود تا او و آثارش به عنوان میراث فرهنگی کشور شناخته شود؟ استادان دانشگاه چرا از گلابدرهیی فرار میکنند؟ در حالی که تمام آثارش گنجینه است. حیف است. این گنجینه را برای دانشجویان باز کنید.
کتاب «آقا جلال» در 112 صفحه با شمارگان 3000 نسخه و به قیمت 7000 تومان از سوی نشر معارف وابسته به نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها منتشر شده است.