ماهان شبکه ایرانیان

خواص پوست کیوی

کیوی میوه‌ای است که سرشار از ویتامین C بوده و به صورت‌های مختلفی شما می‌توانید آن را مصرف کنید. به‌صورت مربا و کمپوت در سالاد میوه، یا حتی می‌توانید آب آن را گرفته و میل کنید

خواص پوست کیوی

کیوی میوه‌ای است که سرشار از ویتامین C بوده و به صورت‌های مختلفی شما می‌توانید آن را مصرف کنید. به‌صورت مربا و کمپوت در سالاد میوه، یا حتی می‌توانید آب آن را گرفته و میل کنید. اما سؤالی که این روزها زیاد مطرح می‌شود این است که کیوی را با پوست بخوریم یا بدون پوست؟ برای پیدا‌کردن جواب این سؤال و اطلاع از خواص پوست کیوی با روزچین همراه باشید. کیوی غنی از ویتامین C بوده و حتی مقدار ویتامین C آن بیشتر از پرتقال است. یکی از مهم‌ترین فواید ویتامین C برای سلامتی، کاهش علائم بیماری آسم مخصوصاً در کودکان است. جالب است بدانید دانه‌های سیاه این میوه نیز مفید بوده و دارای ویتامین D هستند.

کیوی؛ میوه‌ای آبدار و خوش‌طمع

بیماریهای معده
خوردن این میوه با معده خالی توصیه نمی‌شود

کیوی میوۀ بومی کشور چین است و از این میوه به‌عنوان میوه ملی چین یاد می‌کنند، اما امروزه مردم سراسر دنیا این میوه را مصرف می‌کنند. گوشت کیوی سبز کم‌رنگ بوده و دانه‌های سیاه‌رنگ دارد. از عطر و طعم خاص و خوشمزه‌ای برخوردار است. کشورهای چین، ایتالیا، فرانسه، نیوزلند و ژاپن از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان کیوی هستند. نام این میوه در سال 1959 کیوی گذاشته شد. کیوی نام پرنده‌ای است که نمی‌تواند پرواز کند و بومی نیوزلند است و پوست و سیمای آن شباهت فراوانی با این میوه دارد. این اسم از سال 1974 به‌صورت رسمی نام تجاری میوه شد. این جمله را زیاد شنیدیم که «مصرف هویج می‌تواند از ضعیف‌شدن بینایی جلوگیری کند» اما بهتر است بدانید کیوی هم چنین خاصیتی دارد. این میوه با داشتن پیش‌سازهای ویتامین‌های A ، E و C باعث حفظ سلول‌های دستگاه بینایی می‌شود.

خواص میوه سبز و پرزدار

میوه‌های سبز
کیوی رسیده نرم‌تر بوده و پوست تیره‌تری دارد

کیوی حاوی ویتامین  A و E، کلسیم، آهن و اسید فولیک است. یک عدد کیوی متوسط 46 کالری انرژی دارد. این میوه پُرزدار حاوی مقدار زیادی آنزیم حل‌کننده پتاسیم است که پاپایین نام دارد. به خاطر وجود این آنزیم در کیوی است که از آن برای نرم‌کردن گوشت استفاده می‌کنند.

  • رقیق‌کننده خون و جلوگیری از ایجاد پلاک خون
  • جلوگیری از انواع سکته‌ها به دلیل کاهش غلظت خون و تنگ شدن عروق
  • میوه‌ای ضد سرطان به خاطر داشتن ویتامین C و آنتی‌اکسیدان
  • میوه‌ای رژیمی با مواد غذایی بالا و کالری کم
  • دارای عناصر منیزیم، مس، آهن و فسفر بالا
  • تقویت سیستم ایمنی بدن به علت داشتن ویتامین C
  • ادرار آور است
  • منبع خوبی از پتاسیم و کلسیم است
  • کمک به هضم غذاها و جلوگیری از بیماری‌های معده
  • درمان بیماری دیابت به دلیل کاهش سطح قند خون
  • جلوگیری از خس خس و سرفه به ویژه در کودکان
  • درمان یبوست به دلیل داشتن فیبر

خواص پوست کیوی

رژیم لاغری
استفاده از میوه و آب میوه کیوی در رژیم لاغری

پوست کیوی را بخوریم یا نخوریم؟

آیا می‌دانستید که خواص پوست کیوی هم زیاد است؟ این میوه کوچک و قهوه‌ای رنگ از غنی‌ترین منابع مواد مغذی مورد نیاز بدن محسوب می‌شود. انواع ویتامین‌های A،  E،  C و D، فیبر، کلسیم، پتاسیم، آهن و آنتی‌اکسیدان‌ها و… را دارد. این مواد تنها در گوشت میوه نیست بلکه مقداری از آن در پوست کیوی هم وجود دارند. از مهم‌ترین خواص پوست کیوی داشتن ویتامین E و فیبر است. اگر شما دوست دارید کیوی را با پوست بخورید حتماً آن را تمیز بشورید و سپس با پوست بخورید. مراقب باشید که اگر پوست میوه را تمیز نشسته، بخورید به دستگاه گوارش آسیب رسانده و شما را دچار بیماری ورم معده خواهد کرد. علاوه‌بر‌این، پوست کیوی به دلیل جنس خاصی که دارد، ممکن است حاوی بسیاری از مواد آلرژی‌زا باشد. در نتیجه امکان ایجاد حساسیت پوستی به شکل خارش را دارد. حتی حساسیت خوراکی به پوست کیوی نیز چندان دور‌از‌انتظار نیست. به همین دلیل از طرف برخی کارشناسان توصیه می‌شود پوست کیوی را پیش از مصرف آن بگیرید.

تهیۀ مربای کیوی، سریع و خوشمزه

سالاد میوه
سالاد میوه تهیه شده از کیوی

مواد لازم

  • شکر: دو پیمانه
  • کیوی: شش عدد متوسط
  • آب: دو و نیم پیمانه
  • گل قرنفل: سه عدد

طرز تهیه

در ابتدا دو پیمانه شکر را در ظرفی مناسب ریخته و آب را به آن اضافه می‌کنیم. سپس می‌گذاریم تا خوب جوشیده و شکر آن حل شود. در این حین ما پوست کیوی‌ها را گرفته و آن‌ها را مطابق آنچه در ویدئو مربوطه خواهید دید، برش می‌دهیم. به‌محض اینکه شربت به جوش آمد، می‌گذاریم تا 15 دقیقه هم بجوشد. پس از آن کیوی‌ها را به محلول در حال جوش اضافه می‌کنیم. سه عدد قرنفل را هم برای خوش طعم شدن مربا به آن اضافه می‌‌کنیم. حالا مواد را با شعلۀ کم، به مدت 50 دقیقه تا زمانی که کیوی‌ها نرم شوند، می‌پزیم. بعد از این مدت زمان، مربای گرم را داخل ظرف شیشه‌ای ریخته و در آن را محکم می‌بندیم. مربای کیوی ما آماده است. همان‌طور که در ویدئوی تهیۀ مربای کیوی هم خواهید دید، با این مقدار مواد شما می‌توانید سه ظرف شیشه‌ای متوسط مربا تهیه کنید. نوش جان

 

شما دوست دارید کیوی را چگونه میل کنید؟ با پوست یا بدون پوست؟ با این میوه چه خوراکی‌هایی را درست کرده‌اید؟ سالاد؟ لواشک؟ ماسک زیبایی؟ مربا؟ کمپوت؟ تجربه‌های خود را با ما در میان بگذارید.

این مطالب را از دست ندهید:

خواص پرتقال
خواص انار
خواص آب‌ انار
خواص خرمالو
خواص گریپ‌فروت

 

این مقاله را در شبکه‌های اجتماعی بازنشر دهید
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان