ماهان شبکه ایرانیان

آشنایی با غذاهای محلی وان یکی از شهرهای ترکیه

آشنایی با غذاهای محلی وان یکی از شهرهای ترکیه دوشنبه ۱۱ دی ۱۳۹۶ - جهان گردی,رستوران و کافه,گردشگری,تفریح و سرگرمی ترکیه از جمله کشورهای گردشگر پذیر اروپایی است که در کنار تمام جاذبه های ...

ترکیه از جمله کشورهای گردشگر پذیر اروپایی است که در کنار تمام جاذبه های مختلف و متنوع خود، چه طبیعی و چه غیر طبیعی از غذاهای به خصوصی و همچینن نوع رژیم های غذایی جالبی نیز در تمام این سال ها برخوردار بوده است و توانسته نظر اغلب گردشگران و توریست های سفر کرده به خود را جلب نماید. قدمت غذاهای ترکی یا بهتر است بگوییم قدمت غذاهای محلی وان که شهر زیبایی است در کشور ترکیه بر می گردد به سال های بسیار دوری در گذشته؛ نوع مواد اولیه این سری از غذاهای محلی وان و هنرهای مختلف آشپزی و همچنین قرار گرفتن کشور ترکیه در قسمتی از اروپا و آسیا (اوراسیا) از جمله راز و رمزهای ماندگار شدن غذاهای این کشور می باشد. پس اگر شما نیز همچون ما به این سری از غذاهای سنتی وان و غذاهای محلی ترکیه ای  علاقه مند شده اید، در ادامه با همگردی همراه شوید تا شما را با برخی این این غذاها آشنا گردانیم.

آشنایی با غذاهای محلی وان یکی از شهرهای ترکیه

کباب آدانا - Adana kebab:

باور کنید در هر جای جهان که بروید، همیشه کباب ها از جمله غذاهایی هستند که با استقبال زیادی رو به رو می شوند. کباب آدانا از غذاهای سنتی وان و غذاهای محلی ترکیه ای نیز از همین دسته غذاهای پرمخاطب ترکی است که همچون کباب کوبیده ما ایرانیان تهیه می شود، منتها با اندکی گوشت بیشتر! نامگذاری این غذا به دلیل وجود شهری در جنوب شرقی کشور ترکیه بوده است و از مواد اولیه بسیار محدودی برخوردار می باشد که تمام مزه آن را طریقه آماده سازی اش فراهم می آورد. درست کردن کباب آدانا کمی ویژه به نظر می رسد چرا که پس از میکس کردن گوشت با ادویه های گوناگون و البته محلی، آن را به سیخ کشیده و سپس بر روی آتش ذغال قرار می دهند تا کبابا شود. با آماده شدن کباب ها می توان آن را در کنار نان لواش و پیاز و گوجه و فلفل سبز میل نمایید. 

Adana kebabı

دونر کباب - Doner kebab:

از مجموعه غذاهای سنتی وان و غذاهای محلی ترکیه ای دونر کباب همان کباب ترکی معروفی است که در تمام نقاط کشور و شهرمان نیز می توان آن را پیدا کرد. کبابی که در تمام جهان معروف است و در معنی کلمه ای خود یعنی چرخیدن آرام توام با حرارتی آهسته؛ برخلاف نام کبابی آن باید گفت که این غذا یک غذای فست فودی به حساب می آید که خوردن آن خیلی لذتبخش است.

دونر کباب

سوپ عدس - Mercimek Corbasi:

از جمله سوپ هایی که حتی در میان غذاهای خیابانی اغلب غذاهای محلی ترکیه از جمله شهر وان نیز می توان به آسانی آن را جست و جو کرد، سوپ عدس است که از ترکیب عدس له شده و مقدار کمی سبزیجات مخصوص تهیه می شود. سوپ عدس یکی از ارزان ترین غذاهای موجود در کشور ترکیه است که در عین ارزانی بسیار مقوی و خوشمزه می باشد، به ویژه زمانی که آن را با ترشی های محلی ترکیه ای و همچنین نان گرم پیتا (Pita) میل کنید.

سوپ عدس - Mercimek Corbasi

کوفته ترکی - Türk köfte:

کوفته ترکی در مجموعه غذاهای سنتی وان و غذاهای محلی ترکیه ای از جمله غذاهایی است که در شهر وان به شکل کاملا تخصصی پخته و سرو می شود! کوفته یا گوشت های گردالی شده از جمله غذاهای پرطرفدار ترکیه ای و غذاهای محلی وان است و می توان گفت طبق ریشه یابی اسمی، نام آن از کوفته ایرانی گرفته شده است. کوفته ترکی در مقایسه با کوفته ایرانی از مواد اولیه های متفاوتی تشکیل می شود و که با توجه به مواد موجود در حوالی شهر وان، این غذا را آماده مصرف می کنند. لازم به ذکر است در کشور ترکیه و غذاهای محلی وان در حدود 200 نوع کوفته گوناگون وجود دارد که هر یک از آنان بسته به موادی که در هر شهر قرار گرفته است، پخته می شوند و قطعا از مزه های مختلفی برخوردار می باشند.

کوفته ترکی - Türk köfte

سارما - Sarma:

تا به حال دلمه برگ مو که خورده اید، این غذا همان سارما است که در برگ درخت مو ریخته و رول می شود. در واقع ترکیه از جمله کشورهایی است که به نوع غذاهای خود از جمله دلمه ها اهمیت زیادی می گذارد و آن ها را به روش های مختلفی سرو می کنند. در کشور ترکیه دلمه ها را در میان کدو، بادمجان، فلفل و یا چوجه های خالی شده قرار می دهند و به آرامی گوشت و برنج های درون آن ها را می پزند و میل می کنند. جالب است بدانید این غذا (سارما) در اغلب رستوران های شهر وان و حتی کل رستوران های کشور ترکیه و غذاهای محلی وان یافت می شود و پیشنهاد می کنیم برای یکبار هم شده خوردن این غذا رو امتحان کنید!

سارما - Sarma

 پیده - Pide:

پیده یک نان تنوری است که بسیار نازک است و با مخلفات خاصی درون تنور پخته می شود. این نان تنوری را هم با سوسیس ترکی، هم با گوشت اسلایس شده بره و هم با گوشت دودی ادویه زده شده؛ البته در این میان گوشت اسلایس شده بره محبوب ترین گزینه در میان انواع پخته شده این نان تنوری است! البته در نوع کاملا سالم آن نیز می توان پیده را با پنیر و سبزی های معطر و تازه محلی میل فرمایید. از قلم نیوفتد که پیده نیز همچون بسیار دیگری از غذاهای محلی وان، طرفداران بیشماری دارد و غذاخوری های زیادی در کشور ترکیه و البته شهر وان به چشم می خورند که به شکل تخخصی تنها این نان تنوری را برایتان سرو می کنند! لازم به ذکر است پیش از آن که پیده را وارد تنور نمایند، بر روی یک تخم مرغ می شکنند تا میزان خشکی آن به حداقل خود برسد.

پیده - Pide

بورک - Borek:

در ترکیه بورک به غذاهایی گفته می شود که با خمیر نازک یوفکا تهیه شده و در دل خود مواد مختلفی را جای داده می دهد. بورک ها انواع مختلفی دارند که برای مثال می توان به سوبورکی (بورک حلزونی)، پاتاتس بورکی (بورک سیب زمینی)، کیما بورکی (بورک گوشت چرخ کرده)، مرجیمک بورکی (بورک عدس) و اسپاناک بورکی (بورک اسفناج) اشاره کرد. لازم به ذکر است که از  انواع مختلف بورک ها به عنوان یک وعده کامل صبحانه و یا یک میان وعده مغزی در ترکیه استفاده های زیادی می شود.

بورک - Borek

لاهماجون - Lahmajoun:

لاهماجون که به آن لحم عجین نیز گفته می شود همان پیتزای ترکیه ای و یا به تعبیری دیگر، گوشت و خمیر است. این پیتزای ترکی از حمیر بسیار نازکی تهیه می شود که در لایه های این خمیر، گوشت چرخ کرده، سبزیجات مختلف همچون پیاز، گوجه فرنگیو صد البته جعفری قرار می دهند و آن را بر روی نان گذاشته و با مقداری آبلیمو به صورت لقمه ای همراه با ترشی های محلی دلخواه و سایر سبزیجات میل می نمایند.

لاهماجون - Lahmajoun

کونفه - Kunefe:

 کونفه یک دسر بسیار خوش طعم و خوش شکل است که هم می توانید آن را ساده میل کنید و هم با بستنی و خامه، از جمله موادی که در این دسر به کار می رود، پنیر بی نمک آن هم در رشته های کادایف است که پس از پخت آن، شربت خاصی بر روی آن می ریزند تا در کنار بافت نرم پنیری یک مزه شیرین نیز به آن اضافه شود و طعمی کاملا عجیب را در دهان شما ایجاد نماید. برای تزئین این دسر می توان از خلال پسته و بادام نیز بهره گرفت.

کونفه - Kunefe

باقلوا - Baklava:

در مجموعه غذاهای سنتی وان و غذاهای محلی ترکیه ای باقلوا از جمله شیرینی هایی است که در همه جای دنیا مخطاب دارد و خیلی زود همه را وادار به تحسین خود می کند؛ باقلوا در اصل متعلق است به آسیای مرکزی و مرکز تولید آن نیز در شهر Gaziantep (غازی عینتاب) قرار گرفته است و در این شهر به راحتی می توان با انواع مدل باقلوا آن هم با خمیرهای نازک و ضخیم رو به رو شد. فراموش نکنید شیرینی باقلوا یکی از شیرینی های رایج در تمام شهرهای کشور ترکیه از غذاهای محلی ترکیه است و می توان آن را در شهر وان نیز به راحتی پیدا نمود.

باقلوا - Baklava

 


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان