به گزارش خبرنگار مهر، بیماری های قلبی علت اصلی مرگ در جهان هستند و حدود 17.7 میلیون مرگ در سال 2015 اتفاق افتاده که 31 درصد تمام مرگ های جهان را شامل می شود.
یانبین دانگ، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه آگوستا آمریکا، در این باره می گوید: «دیواره های سخت عروق و کمبود ویتامین D ممکن است از عوامل احتمالی در تصلب شریان باشند.»
یافته ها نشان می دهد در حال حاضر میزان مصرف 4000 IUs بالاترین میان دوز مصرف تلقی می شود که سختی عروق خونی را با سرعت بالا و حدود 10.4 درصد در طول چهار ماه کاهش می دهد.
مصرف 2000 IUs ویتامین D در طول مدت مشابه، میزان سفتی شریان ها را تا 2 درصد کاهش می دهد.
به گفته محققان، «زمانیکه شریان ها سفت می شوند، سرعت موج ضربان قلب بالاتر می رود که موجب افزایش خطر بیماری کاردیومتابولیک در آینده می شود. بیماری کاردیومتابولیک شامل بیماری های دیابت، پرفشارخونی، چربی خون و بیماری های قلبی است.»
در این مطالعه، محققان افراد 13 تا 45 ساله را که همگی تا حدودی مبتلا به سفتی شریان ها بودند، بررسی کردند. این افراد به دلیل نقش ویتامین D در افزایش سلامت استخوان ها، دوز مختلفی از این ویتامین را مصرف می کردند.
ویتامین می تواند موجب توقف تکثیر سلول عضله صاف عروقی، فعال سازی ماکروفاژهای زباله خور و تشکیل کلسیم شود که همه این موارد می توانند در ضخیم شدن دیواره های رگ های خونی نقش داشته و مانع از انعطاف پذیری شوند.
ویتامین D همچنین موجب کاهش التهاب که مکانیسم اصلی چاقی مرتبط با ابتلا به بیماری عروق کرونر است می شود.