ماهان شبکه ایرانیان

یک گام تا شارژ خورشیدی ایمپلنت‌های پزشکی

محققان در یک پژوهش جدید موفق به کاشت سلول‌های خورشیدی در زیر پوست شدند تا بدین وسیله بتوانند ایمپلنت‌های پزشکی را نیرودهی کنند.

خالی شدن باتری گوشی تلفن همراه و نبودن جایی برای شارژ موضوع ناراحت کننده ای است، اما موضوع وقتی ناراحت کننده تر و حتی حیاتی می‌شود که یک دستگاه ایمپلنت پزشکی همچون ضربان ساز قلب باتری اش خالی شود.

مزایای بالقوه تامین انرژی ایمپلنت پزشکی با استفاده از انرژی خورشیدی، جلوگیری از مشکلات جایگزین کردن یا شارژ باتری‌های آنها است.

به همین منظور گروه‌های تحقیقاتی مختلف دست به توسعه نمونه‌های اولیه سلول‌های خورشیدی کوچک زدند که می‌تواند در زیر پوست کاشته شده و انرژی نوری که به سطح پوست نفوذ می‌کند را برای نیرودهی به ایمپلنت‌های پزشکی استفاده کند.

برای بررسی امکان‌پذیری این فناوری، یک تیم به رهبری لوکاس بروتر از بیمارستان دانشگاهی برن و دانشگاه برن در سوئیس، 10 دستگاه اندازه گیری انرژی خورشیدی را توسعه دادند که می‌تواند بر روی بازو بسته شود.

شارژر ایمپلنت های پزشکی

این دستگاه‌ دارای سلول‌های خورشیدی بوده که به قدری کوچک(3.6 سانتیمتر مربع) هستند که می‌توانند در زیر پوست کاشته شده و قادر به اندازه گیری قدرت خروجی سلول هستند.

فیلترهای نوری همچنین این سلول‌ها را تحت پوشش قرار داده تا خواص پوست و تاثیر آن بر نور وارد شده را شبیه‌سازی کنند.

در مجموع 32 داوطلب در سوئیس به مدت یک هفته در طول چهار فصل سال این دستگاه پوشیدنی را امتحان کردند.

 محققان دریافتند که بدون در نظر گرفتن زمان سال، حتی فردی که قادر به بازگرداندن کمترین قدرت خروجی بود هم توانست 12 میکرووات برق را به طور متوسط تولید کند که این میزان بیش از پنج تا 10 میکرووات مورد نیاز یک ضربان ساز معمولی است.

یافته‌های این تیم تحقیقاتی در Annals of Biomedical Engineering منتشر شده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان