برترین ها: وظیفه بادمجان این است که در هر خوراک و غذایی و با هر روش طبخی، همواره خوشمزه و بهترین باشد و همین باعث شده به عنوان عضو جدانشدنی سفره ایرانیان شناخته شود. بادمجان پلو یکی دیگر از مشتقات این موجود خوشمزه است. بادمجان پلو را هم قزوینی ها درست میکنند و هم شیرازی ها. هر دو نوع هم خوشمزه و لذیذ است و ما برای ادای احترام به هر دو روش طبخ، به ارائه دستور پخت هر دو غذا روی آورده ایم.
بادمجان پلو قزوینی
مواد لازم
- برنج :یک کیلوگرم
- بادمجان حلقه شده :یک کیلوگرم
- پیاز سرخ شده :یک پیمانه
- گوشت چرخ کرده :500 گرم
- گوجه فرنگی حلقه شده :2 پیمانه یا 5 عدد
- رب گوجه فرنگی :2 قاشق غذاخوری
- روغن :نصف پیمانه
- نمک، ادویه و زردچوبه :به میزان لازم
طرز تهیه
1. بادمجان ها را سرخ کرده و کنار می گذاریم.
2. سپس با پیاز داغ، کمی گوجه فرنگی و گوشت تفت می دهیم.
3. می توانیم به همان گوشت سرخ شده، رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنیم.
4. سپس برنج را شسته آبکش کرده و از ته قابلمه لابه لای آن گوشت، بادمجان و گوجه فرنگی را قرار داده و نصف لیوان روغن و آب ریخته و آن را دم می کنیم.
بادمجان پلو شیرازی
مواد اولیه
برای دو نفر
- برنج: 2پیمانه
- مرغ: 300گرم
- بادمجان: 2عدد
- پیاز: 1عدد
- زرده تخم مرغ: 2عدد
- زرشک: 5قاشق سوپخوری (پلویی)
- ماست: 5قاشق سوپخوری
- شکر: 2قاشق غذاخوری
- کره: 100گرم
- سیب زمینی: 2عدد
- زعفران: به میزان لازم
طرز تهیه1. ابتدا در ظرفی مناسب پیاز ها را خرد کرده و با مقداری کره تفت میدهیم .مرغ را جداگانه کمی در کره تفت میدهیم و با اضافه کردن مقداری زعفران و آب آن را پخته و استخوانهایش را جدا میکنیم.
2. بادمجان و سیب زمینی را جدا گانه پس از پوست گرفتن به صورت حلقه ای خرد کرده و سرخ میکنیم.
3. زرشک را هم با مقداری کره و شکر تفت میدهیم.حال در ظرفی مناسب برنج را به مرحله آبکشی میرسانیم و آن را با زرده تخم مرغ و ماست و مقداری زعفران مخلوط کرده و با همه مواد به صورت لابه لا در ظرف میریزیم و اجازه میدهیم دم بکشد.