به گزارش خبرآنلاین، سایت تاریخ ایرانی در روزشمار انقلاب خود به مواضع گروهها و چهرههای سیاسی در حمایت از امام در روزهای منتهی به پیروزی انقلاب پرداخت.
روز 13 بهمن ماه سال 57 روزنامه اطلاعات به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: کریم سنجابی، رهبر جبهه ملی ایران گفت: «شاپور بختیار که اعتقاد دارد معتقد به دموکراسی است، باید از نخستوزیری استعفا بدهد.» او گفت که پیشواز پرشور میلیونها ایرانی از آیتالله خمینی نشانه «رأی اعتماد» مردم به طرحهای ایشان درباره ایجاد یک جمهوری اسلامی است. سنجابی پس از دیدار با آیتالله خمینی در اقامتگاهشان گفت که مخالفان رهبری آیتالله خمینی اقلیت بسیار کمی هستند. سنجابی در اینباره که پس از استعفای بختیار از پست نخستوزیری چه روی خواهد داد، گفت که پس از استعفای او یک دولت ملی منطبق با خواست ملت و نظریات آیتالله خمینی تشکیل خواهد شد تا برنامههایی را که مورد خواست رهبران مذهبی و ملت ایران است اجرا کند. سنجابی از بیان نقش خود به عنوان رهبر جبهه ملی در یک چنین دولتی خودداری کرد، اما گفت: صریحاً اعلام میکنم که جبهه ملی به جنبش ملی ایران و به رهبری حضرت آیتالله خمینی وفادار است و این سیاست را همچنان ادامه خواهد داد.
همزمان سازمان چریکهای فدایی خلق ایران هم با صدور اعلامیهای با گرامیداشت ورود امام به کشور، بازگشت ایشان را تجلی اراده خلق ایران توصیف کرد. این سازمان چپگرا، در اعلامیه خود ارتش ایران را مزدور خوانده و خواستار ادامه انقلاب تا نابودی کامل امپریالیسم شدند.
روزنامه اطلاعات چهاردهم بهمن در صفحه هشتم خود این اعلامیه را آورده است:
«مردم ایران در آستانه یک پیروزی دیگر
آیتالله خمینی مبارز عالیقدر و پیشوای بزرگ شیعیان به میهن باز میگردد. ودیعه این بازگشت، خون سرخ مردمی است که با آرمان ایرانی آزاد و دموکراتیک به استقبال گلولههای ارتش مزدور شتافتند. این بازگشت تجلی اراده خلقهای زحمتکش و قهرمان میهن ماست. سازمان چریکهای فدایی خلق ایران آن را گرامی میدارد. با این اعتقاد که باید انقلاب را، همگام با همه میهنپرستان و آزادیخواهان واقعی و با اتکاء به وسیعترین اقشار زحمتکش خلق، تا نابودی کامل امپریالیسم و نوکرانش، تا استقرار کامل حاکمیت خلق همه مردم است، به پیش رانیم.»
دعوت حزب توده به قیام مسلحانه برای برانداختن دولت بختیار
همچنین در روز سیزدهم بهمن، روزنامه اطلاعات نوشت: «کمیته اجرایی حزب توده ایران خواستار مبارزه مسلحانه برای برانداختن دولت بختیار شده است.» حزب توده ایران در آخرین بیانیه خود، از بختیار به عنوان «خائن» نام برد و اعلام کرد که رهبران جنبش دموکراتیک نباید در برابر مانورهای مختلف دشمن حتی یک لحظه درنگ کنند و باید ملت را به تدارک و سازمان دادن مقاومت و نبرد مسلحانه فرا خوانند.
حزب توده در بیانیه خود افزود: «امپریالیستها و نوکران آنها میکوشند ملت را با هیولای کمونیسم و با خطری که متوجه تمامیت ارضی کشور است و دروغهای دیگر بترسانند و به این ترتیب جبهه متحد ملت را تضعیف کنند و بین مبارزان مذهبی و نیروهای دموکراتیک تفرقه اندازند.» حزب توده اضافه کرد: «با اعتصاب غذا کاری از پیش نمیرود، بلکه با یک حمله مسلحانه و اشغال واحدهای نظامی و پایگاههای مهم دشمن میتوان دستگاه نظامی خلق را در هم شکست و خویشتن را در خدمت خلق قرار داد.»
27215