اگر شما هم به اندازهی ما از تماشای برنامههای خوش آب و رنگ آشپزی در تلویزیون یا به صورت آنلاین لذت میبرید، حتما موافقید که موفقیت برنامهای که میبینید ارتباط زیادی با سرآشپز آن برنامه دارد. سرآشپزهای موفق دنیا میتوانند الگوی بسیار خوبی برای رسیدن ما به موفقیت باشند. ادامه این مطلب را بخوانید تا بفهمید چرا؟
سرآشپز شدن شاید به ظاهر کار بسیار جذاب و هیجانانگیز وحتی راحتی به نظر برسد اما رسیدن به چنین رتبهای سالها زحمت کشیدن و سختی دارد که میتوان با پشتسر گذاشتن مصائب آن به چنین درجهای هم رسید. در این راه پر فراز و نشیب درسهای زیادی نهفته است که به 10 تا از مهمترین آنها اشاره میکنیم.
1. اتفاقات خوب نیازمند زمان هستند
کشف هر راز، مسیری است که نیازمند صبور بودن است و باید به آن فرصت بدهیم تا طی شود. در این مسیر اوقاتی هم هستند که در آنها شاهد هیچ تغییر و اتفاقی نیستید اما موجب انعطافپذیری شما شده و در نهایت موفقیت شما را به همراه دارند. شاید روز به روز شاهد تغییر بودن سخت باشد اما هیچ چیز خوبی در یک شب اتفاق نمیافتد و این پیشرفتهای گامبهگام و کوچک هستند که مسیر منتهی به نتیجه دلخواه را شکل میدهند. کسانی که این موضوع را به خوبی دریافتهاند شاید هنرمندان واقعی، معلمها، پزشکان و ورزشکاران حرفهای باشند؛ کسانی که تمام تلاششان را برای رسیدن به جایگاهی که امروز دارند به کار گرفتهاند.
2. هرگز، هرگز، هرگز تسلیم نشوید
دنیای اطراف شما تغییر میکند و اطرافیان شما شاید ناخودآگاه روزی شما را به چشم رقیب ببینند یا دیگر تمایلی به کمک کردن به شما نداشته باشند. در چنین شرایطی تنها چیزی که کنترل آن را در دست خواهید داشت خود شما هستید. بنابراین تسلیم نشدن در مقابل چیزهایی که برای شما بالاترین اهمیت را دارند یک اقدام حیاتی است. سرآشپزهای حرفهای مقاومند و بعد از تجربه شک، موانع و شکستهای مالی نمیخواهند میدان را خالی کنند و همین سرسختی آنها است که ثابت می کند اگر تسلیم نشوید، در بلندمدت به نتیجه خواهید رسید.
3. به شم و غریزه خود اعتماد کنید
بزرگترین موانعی که با آنها مواجه میشویم موانعی هستند که خودمان ایجاد میکنیم. شاید به این حرف اعتقاد نداشته باشید زیرا انسانهایی را دیدهاید که از بهترین دانشگاهها فارغالتحصیل شدهاند و بهترین رزومه کاری را دارند اما باز هم در اولین روز حضورشان در محل کار جدید نسبت به خودشان دچار تردید هستند. در چنین شرایطی نمیتوانید از دیگران انتظار داشته باشید نسبت به شما دچار تردید نشوند. سرآشپزهای حرفهای هم وقتی برای کشف و یادگیری غذاهای جدید به سرزمینهای دیگر سفر می کنند با اتکا به شم و غریزهشان است که در انتهای سفر، با دستِ پر برمیگردند.
4. راه خودتان را پیدا کنید
رویای خودتان را بسازید. کسی باشید که شغل شایسته شما را که هنوز وجود ندارد خلق میکند یا کسی که از مسیر عادی و قابل پیشبینی منحرف میشود تا پا در مسیر مورد علاقهاش بگذارد. زمانی که این ادعا از چارچوب یک کلیشه یا چیزی که در کودکی به آن باور داشتهاید بیرون بیاید، به زندگی شما معنا و جهت میهد. اگر شهامت کافی برای این کار را داشته باشید، ساختن راه خودتان ممکن و با ارزش خواهد بود.
5. موفقیت معمولا غیرمنتظره است
زندگی اصولا غیر قابل پیشبینی است، موفقیت نیز همینطور. ویژگی مشترک سرآشپزها، شگفتی آنها هنگام موفقیت رستورانهایشان است. چیزی که شاید برای دیگران واضح باشد، گاهی برای خود ما غیرممکن به نظر میرسد. در واقع نمیشود به موفقیت به چشم یک دستاورد برنامهریزی شده نگاه کرد اما جدیت در کار در بلند مدت شانس شما را برای موفق شدن افزایش میدهد.
6. به خودتان خوبی کنید
«روی خودتان سرمایهگذاری کنید!» شاید شبیه حرفهای انگیزشی باشد که روی چای کیسهای میخوانید یا از توی آدامس بیرون میآورید، اما در هر مرحلهای از زندگی که هستید اهمیت این کلمات را دستکم نگیرید. یک روز سایهء تمام سالهایی که احساس نا امنی، وحشت و نگرانی میکردید و به خودتان اعتماد نداشتید از روی زندگیتان کم میشود و به کسی که هستید افتخار خواهید کرد.
سرآشپزها به خودشان اعتماد دارند و به روش خودشان کارشان را انجام میدهند. زندگی شما 100%مال شماست بنابراین عقیده و نظر دیگران نباید روی تصمیم شما درباره چیزهایی که شما را خوشحال میکند تاثیر داشته باشد.
7. زیبایی در سادگی است
بله، غذا نیاز اولیه انسان برای زنده ماندن است. در روزگار طعمدهندههای مصنوعی و خوراکیهای فرآوری شده بدون شک نصف چیزهایی که هر روز میخوریم خالص نیستند.
شاید فکرش را هم نکنید که لذیذترین غذاها را میتوان از ترکیب سبزیجات با سسهای سبک و ادویهجات به دست آورد. زندگی پیچیده است اما در پایان روز، تماشای زیبایی کار سختی نیست.
8. از سختیها استقبال کنید
پیشرفت کردن در هر زمینهای سخت است اما کسب مهارت در خلق یک نوع غذای خاص، سالیان سال و به طور پیوسته برای کسی قابل تصور نیست. مثلا سرآشپزی که دههها برای ماهر شدن در درست کردن نودل در ژاپن وقت صرف میکند. بدون شک کسب مهارت مسیر سخت و پر زحمتی است اما پس از مدتی آسان میشود و ویژگیهای آنچه در آینده سر راهتان قرار میگیرد را شکل میدهد.
9. خطر کنید
این یکی از بزرگترین درسهایی است که هر بینندهای میتواند از تماشای غذا درست کردن یک سرآشپز ماهر بگیرد. اگر ریسک نکنید آیا میتوانید تواناییهای خود را نمایش دهید؟ آیا امکان دارد یک سرآشپز ماهر شهامت ترکیب طعمها و ایجاد یک طعم جدید را نداشته باشد؟ قاطعا میگوییم خیر. شاید خطر کردن برای چیزی که برایتان خیلی مهم است ترسناک باشد اما در طولانی مدت به طرز شگفتانگیزی رضایتبخش است.
10. از انتظار کشیدن دست بردارید
بهترین زمان برای دست کشیدن از انتظار همین حالاست. همهء ما ترسها و تردیدهایی داریم و سختیهای امروز و رنجهای گذشته تا حدودی تصور امروزی ما را شکل میدهند. اما این زندگی پر از فرصتهایی است که کافیست به آنها اجازهء ظهور دهید. مهم این است که فرصتها را با ارادهء قوی دریابید تا رویاها حقیقی شوند.
در یک کلاس نقاشی ساده ثبتنام کنید. همین امروز به باشگاه بروید یا سراغ دوستان و معلمهایی را بگیرید که به شما در درک رویاهایتان کمک میکنند. لازمهء زندگی صبر و تعادل است اما برای رسیدن به هرجایی باید از یک جایی شروع کنید.