بهرام توکلی کارگردان برنده سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی از جشنواره فیلم فجر برای فیلم سینمایی "تنگه ابوقریب" در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، درخصوص وضعیت فعلی سینمای دفاع مقدس و راه های پیشرفت این سینما گفت: اینکه چه کارهایی را می توان برای سینمای دفاع مقدس انجام داد تا مخاطب دوباره با این سینما ارتباط برقرار کند از عهده من خارج است و باید مسئولین فرهنگی که برنامه ریزی کلان فرهنگی در دستان آنهاست برنامه ریزی مدون و درستی را برای ارتقا سینمای دفاع مقدس انجام دهند.
وی در همین راستا افزود: در همه جای دنیا به مسائل کشور خود به شدت اهمیت می دهند و حداقل سالی دو فیلم درباره تاریخچه کشور خود و همچنین اتفاقات مهم آن کشور می سازند. حالا شاید کیفیت این آثار خوب یا بد باشد اما مهم انجاست که این مسائل را فراموش نمی کنند.
کارگردان فیلم "من دیگو مارادونا نیستم" با اشاره به سالهای دفاع مقدس در ایران تصریح کرد: ما طولانی ترین جنگ این دوران را به مدت هشت سال تجربه کرده ایم و باید این سینما در برنامه ریزی کلان فرهنگی مورد ارزیابی درست قرار گیرد.
وی در مورد فیلم تنگه ابوقریب و مضمون آن افزود: برای من از روز اول تنگه ابوقریب تلاش برای واقعی نشان دادن جنگ بود. به نحوی که تماشاچی را وسط میدان جنگ قرار دهیم و می خواستیم براساس مستندات و شنیده ها تماشاچی را با مفهوم واقعی جنگ و لحاظات آن دوران آشنا کنیم.
توکلی با اشاره به علاقه خود به سینمای دفاع مقدس خاطرنشان کرد:به هیچ عنوان پرچمدار سینمای دفاع مقدس نیستم و چنین ادعایی هم ندارم. پرچمداران سینمای دفاع مقدس اشخاص دیگری هستند. به عنوان تازه وارد در عرصه سینمای دفاع مقدس امیدوارم اتفاقات خوبی در این گونه از سینما بیفتد. سینمای دفاع مقدس سینمای به شدت دوست دارم و گونه مورد علاقه ام است. امیدوارم دوباره اتفاقی مثل ابوقریب بیفتد و تجربه کارگردانی فیلمی با موضوع دفاع مقدس را داشته باشم.