ماست ایسلندی را میتوان به راحتی جایگزین مواد غذایی پر چرب کرد و با استفاده از آن در رسپیهای مختلف از مزایای مفید آن یعنی چربی و قند صفر و همچنین پروتئین فراوان آن بهره برد. ماست ایسلندی در هر غذایی میتواند به آن حالت خامهای دهد و حجم آن را بیشتر کند. این ماست مدتها به عنوان عنصری در تهیه صبحانه استفاده میشده است اما این روزها جای ویژهای در تهیه بسیاری از غذاها دارد. ماست ایسلندی با توجه به ویژگیهایی که دارد می تواند به عنوان یه وعده غذایی کامل مورد استفاده قرار گیرد. البته طبیعتا میتوانید با استفاده از مواد افزودنی مثل سبزی و میوه طعمهای بسیار متنوعی برای ماست ایسلندی انتخاب کنید. برای مثال میتوانید با ترکیبهای مختلفی که با ماست ایسلندی درست میکنید، این ماست را جایگزین موادی مثل خامه صبحانه، سس مایونز، روغن، پنیر خامهای و خامه سنگین کنید.
استفاده از ماستایسلندی در تهیه انواع اسموتی روش خوبی برای تامین پروتئین بدون چربی است.
چند روش پیشنهادی ما برای بهره بردن از ماست ایسلندی به عنوان یک عنصر غذایی در آشپزی و تهیه غذاهای سالم:
- استفاده از این ماست در تهیه سس دیپ به جای سس مایونز، خامه ترش و پنیر خامهای
- در تهیه انواع سس مخصوص سالاد به جای مایونز و خامه ترش
- در تهیه انواع خورشت، سوپ و سس غذا به جای خامه سنگین و خامه ترش
- در تهیه ماریناد (موادی مثل روغن زیتون، ادویه، ماست، مرکبات و ... که برای خواباندن گوشت استفاده میشوند)
- در تهیه مافین، کاپکیک و پنکیک به جای روغن یا کره
در این مطلب قصد داریم طرز تهیه یک اسموتی و یک سس دیپ با استفاده از ماستایسلندی را آموزش دهیم و در مطالب آینده هر هفته سه رسپی مختلف با ماستایسلندی را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.
اسموتی میوهای با ماست ایسلندی
- 1 فنجان ماست ایسلندی
- مقدار کمی شیر کم چرب
- 1 عدد موز متوسط
- نصف فنجان هلو
- نصف فنجان انبه
طرز تهیه:
تمام مواد را داخل مخلوط میریزیم؛ ابتدا ماست و بعد میوههای یخ زده. میتوانید قبل از مخلوط کردن مواد کمی صبر کنید یخ میوهها باز شود تا راحتتر مخلوط شوند. اسموتی میوهای شما آماده است!
دیپ میگو با ماست ایسلندی
- 2 فنجان ماست ایسلندی
- نصف فنجان مایونز کم چرب
- 1 قاشق چایخوری آب لیمو
- یک و نیم فنجان میگوی کوچک
- ادویه مخصوص مرغ و ماهی
- پاپریکا به مقدار لازم
طرز تهیه:
یک عدد کاغذ صافی را روی کاسه کوچک بگذارید و ماست ایسلندی را قاشق قاشق روی آن بریزید، در انتها داخل یخچال بگذارید و اجازه دهید یک شب بماند. ماست کمی حجیم تر خواهد شد .
حالا سس مایونز، آب لیمو و ادویه مخصوص را به ماست چکیده اضافه کنید و هم بزنید.
در نهایت میگوها را داخل سس بریزید و روی آن پاپریکا بریزید تا رنگ بگیرد.
نوش جان!