ماهان شبکه ایرانیان

درخشش تئاتری‌ها در فجر/ نگاهی به اقبال بازیگرانی که از تئاتر به سینما آمده‌اند

۲۲ فیلم جدید سینمایی در جشنواره فیلم فجر امسال در حالی به عنوان تولیدات تازه سینمای ایران رونمایی شدند که سهم بازیگران کهنه کار تئاتر در این فیلم‌ها چشمگیر بود.

درخشش تئاتری‌ها در فجر/ نگاهی به اقبال بازیگرانی که از تئاتر به سینما آمده‌اند

22 فیلم جدید سینمایی در جشنواره فیلم فجر امسال در حالی به عنوان تولیدات تازه سینمای ایران رونمایی شدند که سهم بازیگران کهنه کار تئاتر در این فیلم‌ها چشمگیر بود.

به گزارش سینماسینما، در جشنواره سی‌وششم فیلم فجر اگرچه از برخی بازیگران مطرح فیلمی دیده نشد، اما در میان چهره‌های سینمایی بازیگران بنام تئاتری هم حضور پررنگی داشتند و بسیاری از آن‌هایی که موفق به دریافت جایزه شدند هم سابقه خوبی در تئاتر داشته‌اند.

امیر جدیدی برنده سیمرغ بلورین بهترین نقش اول جشنواره امسال که با فیلم «اژدها وارد می‌شود» مانی حقیقی به بازیگری مطرح در سینما تبدیل شد، سال 94 در نمایش «کالیگولا» همایون غی‌زاده در تالار وحدت روی صحنه رفت و سال 91 هم نمایش «روایت ناتمام یک فصل معلق» را به کارگردانی هومن سیدی در تئاتر شهر اجرا کرد.

وی سال قبل نمایش تک نفره «آوازه خوان» را هم در تئاتر مستقل تهران اجرا کرد که مورد استقبال هم قرار گرفت.

البته امین حیایی هم که دیپلم افتخار جشنواره را گرفت، بیشتر با بازی در سینما و تلویزیون شناخته می‌شود و حضور ویژه‌ای در تئاتر نداشته است. مهم‌ترین کار او به بازی در نمایش «غرب واقعی» داریوش مهرجویی برمی‌گردد.

اما در میان نامزدهای بازیگری مرد چهره‌هایی هستند که نه تنها در سینما بلکه در تئاتر هم به نوعی ستاره محسوب می‌شوند و بارزترین نمونه نوید محمدزاده است. او که از مدتی قبل نمایش «الیورتوییست» را روی صحنه تالار وحدت دارد، از سال‌ها قبل کار خود را در تئاتر آغاز کرد و پس از مطرح شدن در این وادی پایش به سینما هم باز شد و تاکنون دو سیمیرغ بلورین از جشنواره فجر گرفته است که البته یک سیمرغ دیگر هم برای فیلم «عصبانی نیستم» بود که از داوری در جشنواره حذف شد.

او در این سال‌ها در نمایش‌های «پچ‌پچه‌های پشت خط نبرد»، «پسران آفتاب»، «مرد بالشی»، «دل سگ»، «شکلک»، «آخرین نامه»، «بالاخره این زندگی مال کیه؟»، «کامنت»، «ستوان اینیشمور»، «خدای کشتار» و… بازی کرده است.

محمدزاده علاوه بر «مغزهای کوچک زنگ زده» که برای آن نامزد دریافت جایزه بود، در فیلم‌های «خفه‌گی»، «بدون تاریخ بدون امضا»، «ابد و یک روز»، «خشم و هیاهو»، «لانتوری»، «ناهید»، «عصبانی نیستم»، «در میان ابرها» و «سیزده» هم بازی کرده است.

بابک حمیدیان یکی از بازیگران پرکار امسال در جشنواره فجر هم از جمله بازیگرانی است که حتی در گفت‌وگوهای خود تاکید زیادی بر سابقه تئاتری‌اش دارد.

«مکبث» و «ویتسک» رضا ثروتی، «خانه سربی» به کارگردانی علی نرگس‌نژاد از جمله کارهای او در سال‌های اخیر هستند ضمن اینکه این بازیگر سال گذشته هم در نمایش «می‌سی‌سی پی نشسته می‌میرد» به کارگردانی همایون غنی‌زاده در تالار وحدت به صحنه رفت.

حمیدیان امسال فیلم‌های «به وقت شام»، «جشن دلتنگی»، «مصادره» و «سرو زیر آب» را در جشنواره داشت.

در میان دیگر نامزدهای بازیگری مرد علاوه بر رضا عطاران، مسعود کرامتی و سیامک انصاری که بیشتر سابقه سینمایی و سریال داشته‌اند، به فرهاد اصلانی هم می‌توان اشاره کرد که آخرین تجربه‌های تئاتری‌اش در دهه 80 و کارهایی همچون «سمفونی درد» حسین پاکدل، «پچ پچه‌های پشت خط نبرد» علیرضا نادری، «عشق اباد» داود میرباقری بوده‌اند.

پژمان جمشیدی هم که در سال‌های گذشته وارد عرصه بازیگری شده در این مدت حضور پررنگی در تئاتر داشته و از سال 92 تاکنون بازیگری در حدود 15 نمایش را در کارنامه هنری خود ثبت کرده است.

او اخیرا در نمایش «آنسوی آینه» علی سرابی بازی کرد و به جز آن در «پپرونی برای دیکتاتور»، «پوست انداختن»، «حکومت نظامی»، «یادم تو را فراموش»، بی‌نوایان، «گنجفه»، «ارامسایش»، «پلیس» و «آرسنیک و تور کهنه» هم بازی کرده است.

اما در میان نامزدهای بازیگر زن نیز تقریبا بیشترشان سابقه تئاتری قابل توجهی دارند.

سارا بهرامی که امسال سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول را کسب کرد،مسیر بازیگری خود را با تئاتر شروع کرد و پس از آن بیشتر در سینما و تلویزیون کار کرد اما همچنان در تئاتر حضور دارد و از جمله نمایشهای مهم او به “هم هوایی” افسانه ماهیان و “اگر” وحید رهبانی می توان اشاره کرد.

سحر دولتشاهی که بازی‌های سینمایی‌اش در سال‌های اخیر بیشتر شده، از اوایل دهه 80 حضور جدی در تئاتر داشته و تابستان امسال هم در کنسرت نمایش «سی» بازی کرد.

«هی مرد گنده گریه نکن» جلال تهرانی، «تلخ مثل عسل» و «تیغ و ماه» آتیلا پسیانی، «زنی از گذشته» محمد عاقبتی، «تن تن و راز قصر مونداس» آروند دشت‌ارای، «ترن» نیما دهقان، «مرگ هوتن» یوسف باپیری از جمله کارهای این بازیگر در تئاتر است.

نگار عابدی که کفه حضورش در تئاتر از سینما و تلوزیون سنگین‌تر است پیش از این در نمایش‌های «مصاحبه» و «مجلس‌نامه» محمد رحمانیان، «آندرانیک»، «هرچی دلت بخواد» و «مهاجران» حمید پورآذری، «خانه» و «افسون معبد سوخته» کیومرث مرادی، «بهمن» افروز فروزند، «تیغ کهنه» نادر برهانی مرند، «مرثیه‌ای برای سبک وزن» ایوب آقاخانی، «بیوه‌های غمگین سالار جنگ» و …بازی کرده است.

هانیه توسلی دیگر نامزد جشنواره امسال که کار خود را با تئاتر آغاز کرده، در سال‌های اخیر حضور بیشتری در سینما داشته است، بازی در نمایش‌های «نامه‌های عاشقانه از خاورمیانه» کیومرث مرادی، «مرثیه‌ای برای کتابسوزی‌ها» علی اتحاد، «آمدیم نبودید رفتیم» رضا حداد، «پروفسور بوبوس» آتیلا پسیانی، «قرمز و دیگران» و «گل‌های شمعدانی محمد یعقوبی را در کارنامه کاری خود دارد.

مهناز افشار هم از سال 90 تاکنون تلاش کرده تقریبا هر دو سال یک بار در تئاتری بازی کند که آخرین تجربه او بازی در نقش نانسی نمایش «الیورتوییست» است که در تالار وحدت روی صحنه می‌رود.

«دکلره»، «دور همی زنان شکسپیر»، «بیست و یک بار مردن در سی‌روز» و «آمدیم نبودید رفتیم» از تحربه‌های تئاتری این بازیگر است.

همچنین باران کوثری از جمله بازیگران تئاتری این روزهای سینما است که سال 76 نمایشی را با نام «ان سوی آینه» به کارگردانی آزیتا حاجیان در تئاتر شهر داشت و بعد از آن هم بیشتر کارهایش در تئاتر شهر به صحنه رفت.

او که مدتی قبل در نمایش «فعل» محمد رضایی‌راد بازی کرده بود، در نمایش «منهای دو» به کارگردانی داود رشیدی هم حضور داشت و نمایش‌های کوارتت، سگ سکوت، زمستان 66، خشکسالی و دروغ، زن، رویا و کابوس، هم هوایی، براساس دوشی ملفی را نیز در کارنامه خود دارد.

شبنم مقدمی هم که برای بازی در فیلم «خجالت نکش» نامزد دریافت جایزه شد، در نمایش‌های مختلفی بازی کرده که از آن جمله به«خروس می‌خواند» شهرام کرمی، «بیوه‌های غمگین سالار جنگ» هادی عامل، «سمفونی درد» پاکدل، «سکوت «عرق سرد» کاندیدای دریافت سیمرغ شد، در دوران کاری خود در بازیگری و کارگردانی تئاتر هم تجربه داشته است.

«پنجره» فرهاد آئیش، «پروفسور بوبوس» آتیلا پسیانی، «آمدیم نبودید رفتیم» رضا حداد، «اسم» لیلی رشیدی، «پرتقال‌های کال» صابر ابر، «دکلره» مهدی کوشکی و صحرا فتحی از جمله کارهای او در تئاتر نیست.

شاید سرآمد این بازیگران در سینما که سابقه تئاتری مهمی دارند علی نصیریان باشد که تابستان امسال نمایش «اعتراف» شهاب حسینی را نیز در تالار اصلی تئاتر شهر روی صحنه داشت و با فیلم «امپراتور جهنم» به جشنواره آمد.

سیامک صفری، بهادر مالکی‌پور، هادی حجازی فر، جواد عزتی، حمیدرضا آذرنگ،علی سلیمانی، پانته‌آ پناهی‌ها، سعید چنگیزیان، پوریا رحیمی سام، خسرو احمدی، تینو صالحی، مسعود رایگان، رضا بهبودی، مهتاب نصیرپور، ستاره اسکندری، شهرام حقیقت دوست و لوون هفتوان هم از دیگر بازیگران تئاتری هستند که در فیلم‌های جشنواره فجر امسال حضور داشتند.

منبع: ایسنا

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی