ورود بانک مرکزی به مساله ارزهای دیجیتالی به اقتصاد کشور کمک می‌کند

هر از گاهی بانک مرکزی بیانیه‌ای در مورد بیت‌کوین می‌دهد که در آن به ریسک‌پذیر بودن ارزهای دیجیتال و همچنین عدم تایید و یا رد آن توسط این بانک اشاره می‌شود

ورود بانک مرکزی به مساله ارزهای دیجیتالی به اقتصاد کشور کمک می‌کند

هر از گاهی بانک مرکزی بیانیه‌ای در مورد بیت‌کوین می‌دهد که در آن به ریسک‌پذیر بودن ارزهای دیجیتال و همچنین عدم تایید و یا رد آن توسط این بانک اشاره می‌شود. چنین صحبتی امروز هم از طرف مسئولان این سازمان دوباره مطرح شده و به‌نظر می‌رسد که محتاطانه برخورد کردن با این موضوع جدید در سیاست بانک مرکزی ادامه دارد. اما سوال اصلی اینجاست که آیا اصولا بانک مرکزی بهتر است به موضوع ارزهای دیجیتالی وارد بشود یا نشود؟

«جلال حسین خانی» مدیر عامل شرکت تندیس پردازش هزاره سوم که از فعالان این عرصه به شمار می‌رود حضور بانک مرکزی را به علت سیاست‌گذاری ارزی و پولی کشوری که بر عهده دارد در این باره ضروری می‌داند و معتقد است که باید در این زمینه قوانینی از سوی این سازمان طراحی و پیشنهاد شود. به گفته او بانک مرکزی‌ می‌تواند به کمک ارزهای رمزپایه راه و روش داد و ستد در کشور را تغییر داده و خروج نقدینگی از بانک‌ها و بورس را کاهش دهد. او در گفتگو با دیجیاتو می‌گوید:

«در حال حاضر جوان هایی که در این مورد دانش دارند پول‌های خود را از بانک‌ها خارج می‌کنند و ارزها را خریداری کرده و در سایت‌های خارجی نگهداری می‌کنند که اکثر آنها پس از افزایش سرمایه گذاری ایرانی‌ها در ارزهای دیجیتال، سایت را به بهانه تحریم‌ها روی ایرانیان می بندند. مثل سایت بیترکس که ماه‌هاست چندین میلیون دلار پول ایرانیانی که ارزهای رمز پایه را خریداری کرده اند را بلوکه کرده و هیچ پولی را به آنها برگشت نمی‌دهد.»

حسین خانی اعتقاد دارد که اظهارات کنونی بانک مرکزی نسنجیده و ناآگاهانه مطرح می‌شود و از دانش و این اظهارات ناقص ریشه در آگاهی کم مسئولان ما دارد. وی باور دارد که روند فراگیر شدن ارزهای رمزپایه یا دیجیتالی در دنیا در حال گسترش است و ایران هم باید به این سمت پیشروی کند و شایعات پیرامون حبابی بودن نرخ این نوع ارز و غربی بودن آن و... را سرلوحه سیاست کلان کشور قرار ندهد:

«برخی از بازاریان طلای تهران هم‌اکنون بیت‌کوین را قبول می‌کنند و یا صرافی‌ها به خرید و فروش این نوع ارز دست می‌زنند. بانک مرکزی به جای اظهارات غیر علمی باید سیستم را بسنجد و کاربری های آن را بررسی کند و به صرف اینکه شخصی خارجی این سیستم را به وجود اورده نمی‌توان آن را بد دانست. ژاپن 60 درصد تراکنش ها را با بیت کوین و ارزهای رمز پایه انجام می‌دهد. چرا ما از آن استفاده نکنیم و تحریم ها را دور نزنیم و به راحتی کالاهای مورد نیاز را وارد نکنیم؟ ضمن اینکه مبادلات ارزی را نمی‌توان منتسب به شخص خاصی دانست چون دیده نمی‌شود.»

حسین خانی باور دارد پروسه جابجایی پول برای واردات اجناس حدود یک ماه زمان میبرد درصورتیکه ارز دیجیتالی به صورت یک رمز داخل کیف پول الکترونیکی شماست و می‌توانید به فروشنده خارجی ارز را منتقل کنید. او این کیف برای نگهداری ارزهای رمزپایه و توکن‌های خریداری شده توسط کاربران می‌داند و تاکید می‌کند که امروزه ساخت یک کیف پول الکترونیکی بومی از ضروریات این بازار است. وی به دیجیاتو می‌گوید:

«جلوگیری از ورود و استفاده نکردن از ارزهای رمزگذاری شده در کشور اشتباه است. ما اگر بخواهیم جنس وارد کشور کنیم باید ارز از مملکت خارج کنیم اما با ارزهای رمزگذاری شده نیازی به خارج کردن ارز از کشور نداریم. برای کشور ما ماینینگ سود دارد و میتوان با آن تحریم ها را دور زد ولی خرید ارز رمزگذاری شده حتی با قیمت کمتر بی فایده است چون اطلاعات خریدار ثبت میشود.»

به گفته کارشناسان، بانک مرکزی باید دستورالعمل‌های درست و نه محدودکننده‌ای برای ارز دیجیتال وضع کند تا افراد با آن بیشتر آشنا شده و بتوانند به راحتی و با اطمینان خاطر در آن فعالیت کنند. برخی از صاحب‌نظران بلاک چین را بزرگترین اختراع بشر در چندین سال اخیر می‌دانند و باور دارند که در آینده‌ای نه چندان دور، ارزهای رمزگذاری شده به عنوان ارز بین المللی پذیرفته خواهند شد و مبادلات با آن انجام خواهد شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر