ماهان شبکه ایرانیان

سردار نقدی مطرح کرد؛

شناسایی ۴۵۰ قطب صنایع تبدیلی در کشور توسط بسیج

معاون فرهنگی اجتماعی سپاه با بیان اینکه ۴۵۰ قطب صنایع تبدیلی توسط بسیج در کشور شناسایی شده است، گفت: پس از شناسایی و جلسات متعدد شاهد تکمیل زنجیره ارزش در هر قطب هستیم.

شناسایی 450 قطب صنایع تبدیلی در کشور توسط بسیج

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیح سازندگی، پس از فرمایشات مقام معظم رهبری در باره اقتصاد مقاومتی و محرومیت زدایی بدون شک بسیج سازندگی یکی از معدود سازمان‌هایی بود که با تمام توان و همت خود دست به کار شد تا به سخنان مقام معظم رهبری جامه عمل بپوشاند، اما اینکه چرا سازمان بسیج وارد کارهای اقتصادی و جهادی شد و آیا با این روش‌های مرسومی که مسئولان ما دارند در جهت اقتصاد مقاومتی به نتیجه‌ای خواهیم رسید یا نه. چند مسئله‌ی مهمی است که سردار محمدرضا نقدی معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه در پاسخ به آنها این طور می‌گوید:

تیزهوشی بسیجیان از کجا نشات می‌گیرد؟

خوب بسیجی‌ها زرنگ و تیزهوش‌ هستند، ملت ایران کلا هوشمندانه عمل کردند. رهبری آنها یک  استثناست. رهبر دانشمند انتخاب کردند، یعنی در قانون اساسی بنا را براین گذاشتند که رهبر ما باید دانشمند باشد، آن هم دانشمندی که بتواند علمش را اعمال کند، تقوا داشته باشد و به خاطر منافع شخصی و جناهی خود واقعیتی را که به آن می رسد را نفروشد.

وی در ادامه افزود: هوشمندی بسیجی این است که به دهان این رهبر دانشمند چشم میدوزند. آن چیزی که صادر می‌شود از این مصدر خیلی ارزش مند است خصوصا این که شما می‌بینید که متخصصین، خبرگان تراز اول، همه دلسوزان کشور با ایشان (رهبر فرزانه انقلاب) در ارتباط هستند. همچنین کارگزاران تراز اول نظام خبر می‌دهند، تحلیل می‌دهند، نقد می‌دهند. مرتب اینجا جایی است که اینها پرورش پیدا می‌کنند و بعد هم یک چیز به این‌ها اضافه شده، آن هم  39 سال تجربه حکومت داری در تراز بالا. بنابراین نظریات و ایده های رهبر انقلاب نکات خیلی ارزشمندی است. و بسیجیان اولین نفرات در جامعه هستند که به این موارد جامه عمل می پوشانند.

شعب ابی طالب یا بدر و خیبر!

از همان وقتی که بحث مدل‌های جدید تحریم مطرح شد خوب متاسفانه بعضی از دولت مردان ما در همان دولت قبلی آمدند این مطلب را بیان داشتند که ما در شعب ابی طالب هستیم. مقام معظم ولایت در پاسخ فرومودند که ما در بدر و خیبریم و در شعب ابی طالب هم نیستیم، بعد هم راهکار عبور از این موانعی که دشمن ایجاد کرده را خیلی روشن تبیین فرمودند و خیلی هم روشن بود. وقتی در این مباحث عمیق شدیم و نتیجه جلسات متعدد کارشناسی با حضور نخبگان بسیج رسیدن به راه های روشن، روان، شدنی و قابل پیاده سازی بود. بنابراین همان موقع از حرف هایی که زده شده بود و واقعیت‌ها، فرصت ها و موانعی که وجود داشت راه حل بسیار مناسبی به دست آمد.

جلسات با رییس جمهور و اعضای اقتصادی دولت سابق

من فقط سه جلسه به اتفاق سردار سرلشکر جعفری-فرمانده کل سپاه پاسداران- برای رییس جمهور سابق و پنج نفر از اعضای اقتصادی کابینه طرح را شرح دادیم و تقریباً تمام اعضا بعضی با قوت بیشتر و بعضی یا قوت کمتر تایید کردند، هیچ کسی رد نکرد. شما می‌دانیداز دل هر فشار که به نظام جمهوری اسلامی آوردند وقتی ما تصمیم گرفتیم که بایستیم و کار خودمان را بکنیم یک نیروی جدید خلق شد. به طور مثال هشت سال جنگ باعث شد نیروی موشکی قوی دست پیدا کنیم و خود کفا شویم. به همین  منظور اینجا هم در بحث اقتصاد اگر بتوانیم از این فشارها استفاده کنیم بدون شک یک اقتصاد بسیار شکوفا وتوانمندی از دل این مقاومت بیرون خواهد آمد.

مدل سازی اقتصاد مقاومتی را داریم ولی اعتقاد به مدیریت نداریم!

ما در در دنیا دو مدل مدیریتی و اداره مجتمع انسانی داشتیم. اول سوسیالیست‌ها بودند که مفتضحانه شکست خوردند و حرفی هم در دنیا برای زدن ندارند. مدل دوم مدل کاپیتالیستی و لیبرالیستی است که این مورد هم کوس روسوایی آن در جهان زده شده که نمونه بارزش آمریکا است. حتی خود آنها نیز به این مسئله اشاره می‌کنند، تا جایی که خود ریس‌جمهور آمریکا بارها اذعان داشته به هر نقطه از کشورم که میروم 45در صد مردم کشورم فقیر هستند. کشوری که  20 هزار میلیارد دلار بدهی دارد. پس این مدل هم شکست خورده است.

پس باید یک مدل سومی وجود داشته باشد. مدلی که راهکار جدیدی ارائه دهد و این نمونه، روش دولت اسلامی یا اقتصاد مردمی است.

ممقان و سردرود از کسب مقام های جهانی تا شهرهای بدون بیکار

در این روش اقتصادی همه مردم در آن مشارکت و نقش  دارند. به عنوان مثال شهر ممقان (پایتخت تولید نخود چی جهان) ویا شهر سردرود (قطب تولید تابلو فرش جهان) چون خود مردم در اقتصاد نقش‌داشته‌اند وبه همین خاطر است که در آنجا بی‌کاری معنا ندارد. دولت مردمی باید این نمونه‌ها را ثبت کند و در نقاط مختلف گسترش دهد.

ارائه طرح ها به دولت فعلی و قبلی

سردار نقدی در ادامه با اشاره به طرح‌های که در بسیج انجام شده بر اصل به کارگرفتن خود مردم و عدم تصدی‌گری و آموزش مردم است ادامه می‌دهد:همگی مستدل و قابل پیاده شدن است و این طرح ها هم به دولت فعلی و هم به دولت قبلی ارائه شده ولی جدی گرفته نشده اما خود بسیج دست از تلاش برنداشته و تاجایی که توان دارد پیش رفته و اگر دولت ها حمایت می کردند با امکانات و توانی که دارند حتما اتفاقات خوبی می افتاد.

به سادگی تولیدات شیلات را می توان 2 برابر افزایش داد

 ولی با این حال همین فعالیت های بسیج در آمار های اشتغال تغییر ایجاد کرد. به طور مثال ما حدود 500هزر چاه آب مجوز دار درکشور داریم و حدوود 400 هزار چاه بدونه مجوز این را ما محاسبه کردیم که اگر ما 10 درصد از ظرفیت این چاه‌ها استفاده کنیم. به اینصورت که اگر آبی که ازچاه به سمت مزرعه دارد می رود در بین راه یک استخر پرورش ماهی ایجادکنیم تولید شیلات ایران 2 برابر خواهد شد و با این اقدام وابستگی خودمون را از واردات گوشت سفید از دیگر کشورها به پایان برسونیم. کاری که بسیج در این باره انجام داد و توانست 7400عدد از این چاه ها را اماده اینکار کند تا استخر دایر کنند و نتیجه اینکار این شد که ماهی گرم آبی 7/19درصد افزایش تولید داشت و ماهی سردآبی 3/7 درصد افزایش داشت.

صنایع تبدیلی کوچک روستایی یاکارخانه های بزرگ، کدام گره گشاست؟

سردار محمد رضا نقدی در مورد صنایع تبدیلی نیز گفت : روش ما باز هم برگرفته از نکات بیان شده توسط مقت معظم رهبری است.  مطلبی را ایشان چند بار به دولت‌های مختلف درباره صنایع تبدیلی کوچک روستایی اشاره کردند. در این میان دولت می‌گوید ما تسهیلات دادیم اما شاهد هستیم که 330 کارخانه لبنیات تعطیل یا نیمه تعطیل است. یعنی تسهیلات گرفتند، کارخانه ساختند، آب، برق، گاز، تجهیزات خریداری شده، حتی یک مدت هم فعال بوده اما بعد کار راکد مانده است. بنابراین دولت می‌گوید صنایع تبدیلی ایجاد شده است. اما وقتی این مسئله و این جمله رهبر فرزانه انقلاب که می‌گویند صنایع تبدیلی کوچک روستایی واقدامات دولت که همان الگوهای کارخانه‌ی بزرگ است را مورد بررسی قرار دادیم متوجه شدیم مشکلی اصلی کارکجاست. برای اینکه صنایع تبدیلی  درست شود و زنجیره کار وصل به یکدیگر مرتبط شود بی شک اتفاقات بسیار مهمی رقم می خورد.

صنایع تبدیلی کوچک خانگی و 40 تن ضایعات کشاورزی

طبق گزارش فااو 30 درصد محصولات کشاورزی در ایران ضایعات هست. ماجرا از این قرار است که می‌توانیم  صنایع کوچک  خانگی را برای تبدیل همین 40 میلیون تن ضایعات میوه‌ها بکار گرفت. یعنی صنایع تبدیلی کوچک روستایی یعنی تبدیل انگور به کشمش یا سرکه. مثلا شما از سیب می توانید 30 فراورده بگیرید، از انگور می توانید 20فراورده بگیرید البته روش این تولید فراورده مهم است. اگر روش کارخانه ای شد این کارخانه ای که شما در سمیرم ایجاد کردید برای آب سیب‌گیری یا کنستانتره‌گیری یا هرچیزی از مشتقات سیب باید یک کشاورز روستایی 100یا 200 کیلومتر از روستا مسیر طی کند تا به کارخانه برسد. مورد دوم اینکه این کارخانه یک ماه یا دوماه محصول تازه دارد و 10 ماه دیگر را تعطیل است. یعنی این زیربنا خوابیده و تعطیل است و کارگران، کارمندان و همه عوامل هم باید حقوق بگیرند،   بدونه اینکه کاری انجام بدهند. این باعث می شود که هزینه تمام شده بالا برود حالا وقتی که خود این صنعت برود داخل روستا خود این سیب در داخل روستا  تبدیل می شود مانند روستای ممقان می شود. در این روستا 120هزار تن در سال نخود چی تولید می‌کند که 50 درصد نخود چی جهان رو تامین می کند. یک نفر بیکار در این شهر 15000 نفری نیست. در این روستا 1200کارگاه وجود دارد و همه این کارگاه ها در خانه دایر هستند.

شناسایی 450 قطب صنایع تبدیلی در کشور توسط بسیج

معاون فرهنگی، اجتماعی سپاه پاسداران ادامه می‌دهد: در چند سال گذشته ما 450 قطب رو شناسایی کردیم. مثلا سرکه سیب سمیرم الان کارگاه هایش در حال افزایش است، مثلا نان برنجی در  لنگرود که یک نوع نان برنجی خاصی دارند که قابلیت جهانی شدن دارد، مثلا شیرینی یزد که تا لس آنجلس، اروپا و دانمارک می‌رود. پس از شناسایی شهر به شهر جلسه با امام جمعه، فرماندار و بازاریان هر شهر، شاهد تکمیل زنجیره ارزش در هر قطب شناسایی شده بودیم. یعنی بازار شهر قسمت تجاری این قطب صنایع تبدیلی می شود و ... مثلا شما در شهر کوهدشت انار دارید یک شخص تولید کننده است و یک شخص تبدیل کننده انار به یک محصول جانبی مثل آب انار است و حتی بسته بندی هم انجام می شود و یک شخص دیگر باید آب انار را صادر کند، بفروش برساند. به این ترتیب همه می‌توانند از این طرح‌ها بهره ببرند البته درصورتی که فرمانداران این طرح را جدی بگیرند و با همیاری آنها اتفاق بزرگی در اقتصاد ایران رقم خواهد خورد. باید به این نکته توجه داشته باشیم که هر شهر ایران مثل شهر قم که20 هزار کارگاه سوهان‌دارد می توانند یک تولید این گونه داشته باشد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان