آیا واقعاً رنگ بشقاب بر میزان غذا خوردن شما تأثیر میگذارد؟ آیا شما ناهار زیاد میخورید و ترجیح میدهید در بشقاب قرمز محبوبتان غذا بخورید و غذای خودتان را به شکل زیبایی تزئین میکنید تا از خوردنش لذت ببرید؟ اگر اینگونه هست، باید بگوییم شما درگرفتن رژیم موفق نخواهید شد و مقصر اراده شما هم نیست، مقصر همان بشقاب قرمز رنگ است. آنها شما را مجبور به پرخوری میکنند بدون اینکه خودتان برنامهای برای آن داشته باشید.
خبر خوب این است که اگر شما راز رنگها را در مهار و سرکوب اشتها بدانید، دیگر وسوسه نخواهید شد. بشقابهای قرمز، سبز و فیروزهای، باعث افزایش احساس گرسنگی و درنتیجه اشتهای شما میشوند. در حالی که خوردن غذا در ظروف یکبارمصرف، چندان وسوسه کننده و اشتهاآور نیست. اگر شما از رنگ درمانی آگاه باشید، میدانید که رنگها بهطور ناخودآگاه بر احساسات و عواطف ما تأثیر عمیقی میگذارند. به همین صورت، رنگها میتوانند بر نظر ما نسبت به غذاها تأثیر بگذارند. در اینجا ما فهرستی از رنگهایی را که شما باید برای ظروف خودتان در نظر بگیرید به شما ارائه میکنیم. با بنیتا همراه باشید تا این نکات ساده را یاد بگیرید.
1- آبی
رنگ آبی سرد و غیر جذاب است، به طور کلی یک اثر آرام بخشی بر روی روحیه انسان دارد. درنتیجه انتخاب آن به عنوان ظرف غذا مانع پرخوری میشود. در یک مطالعه، برای سه گروه از شرکتکنندگان غذا را در اتاقهای آبی، زرد و قرمز سرو کردند و در پایان مشاهده کردند که افرادی که در اتاق آبی بودند 33 درصد کمتر از دیگران غذا خوردند. به همین دلیل است که برای ماشینهای حمل مواد غذائی از چراغهای آبی استفاده میکنند! یا درمانگران رنگ، برای خانوادههایی که از مشکل اضافه وزن رنج میبرند آشپزخانهای به رنگ آبی را پیشنهاد میکنند، اما یکراه بسیار آسان این است که عادت کنید غذا را در بشقابهای آبیرنگ میل کنید. اگرچه آبی ممکن است رنگ جذابی به نظر بیاید، اما همین رنگ اشتهای شما را سرکوب کرده و مانع پرخوری میشود.
2- بنفش
رنگی که موردعلاقه شکموها نیست، بنفش رنگی قوی و معنوی است که باعث افزایش قدرت تخیل و تفکر بیشتر میشود. اما بهندرت در غذاهایی که پخت میشوند و یا در طبیعت اثری از رنگ بنفش دیده میشود. به جز در بادمجان، کلم بنفش و بعضی انواع انگور، در میوه و غذای دیگری رنگ بنفش دیده نمیشود. بنابراین ما هیچ پیشزمینه ذهنی از تست غذاها با این رنگ نداریم و درنتیجه پاسخ ما به مواد غذائی که در بشقاب بنفش سرو میشوند، فاقد اشتیاق اضافی برای برآورده کردن میلی مانند پرخوری است. به زبان سادهتر، شما به غذائی که در بشقاب بنفش سرو شود، میل چندانی نخواهید داشت.
3- خاکستری
رنگی که در تضاد با سردی پیشنهاد میشود. آخرین باری که یک نفر به شما گفته من ولع زیادی برای خوردن یک چیز خوشمزه خاکستری دارم کی بود؟ احتمالاً جواب این سوال هرگز باشد. درک عمومی ما از خاکستری، مواد غذائی هستند که طراوت خود را از دست دادهاند. رنگی که در بررسی خواص روانی آن، اثر معتدل بر تمام رنگهای اطرافش دارد. با وجود هر نوع نوشیدنی خوشمزه و خوشرنگ سبز، قرمز روشن و نارنجی، رنگ خاکستری اشتها را کشته و هیجان غذا خوردن را از شما میگیرد. این یک خبر خوب برای علاقهمندان کاهش وزن است.
4- سیاه
رنگ وابسته به زوال و تباهی است. این رنگ دائم با تباهی در ارتباط است. به عنوان مثال مواد غذائی تاریخ مصرف گذشته به رنگ خاکستری درمیآیند، اما وقتی کامل تجزیه میشوند، سیاه هستند. سرو غذا در بشقاب سیاه چشمنواز است و بنابراین بشقاب سیاه اصلاً اشتهای ما را برای خوردن غذائی که هر روز میل میکردیم تشویق نمیکند. رنگ سیاه همه انرژیها را جذب میکند و این شامل احساسات مربوط به طعم غذا و گرسنگی نیز میشود.
5- قهوهای
رنگ قهوهای هوس غذا خوردن را کاهش میدهد. رنگ نان تازه، اسنک، شکلات و... تمایل ما را به غذا خوردن افزایش میدهد. این حتماً برای شما تعجبآور است که چگونه مانع پرخوری میشود؟ به گفته محققان، رنگ قهوهای هنگامی که به عنوان پسزمینه برای غذا استفاده میشود، اشتها را کاهش میدهد. فقدان انرژی در این رنگ تاریک، به تدریج سرعت غذا خوردن را کاهش داده و زودتر از موعد، دستور احساس سیری را به مغز ارسال کرده و مانع پرخوری میشود.
و اما در مقابل رنگهایی هم هستند که باعث افزایش اشتها میشوند. در زیر به چند نمونه از این رنگها اشاره میکنیم:
1- قرمز
این رنگ، یکی از رنگهای شدیداً احساسی است. باعث افزایش هیجان، افزایش نبض و نیز افزایش گرسنگی میشود. هنگامی که غذا در بشقاب قرمز سرو میشود، ناخودآگاه، اثرات روحی و روانی رنگها، تأثیر گذاشته و باعث پرخوری میشود.
2- سبز
رنگ سبز غالب طبیعت است و به عنوان رنگ امرار معاش از طبیعت نیز شناخته میشود. حتی معمولیترین غذاها هم در بشقاب سبز، اشتهاآور به نظر میرسند.
3- نارنجی
پسرعموی قرمز! این رنگ به نوعی تداعیکننده جسارت است و واکنشهای مثبت یا منفی را به همراه دارد. در دنیای غذاها، نارنجی حضور پررنگ و وسیعی دارد، مثلاً پرتقال که نارنجی است و به عنوان یک میوه جذاب، شناختهشده است.
4- زرد
یک رنگ غیراحساسی است که در مواد غذائی به وفور یافت میشود. این رنگ یک حس قوی از سلامت و قدرت جسمانی و شادی را القاء میکند. به افزایش سوختوساز بدن کمک کرده و باعث تحریک احساس گرسنگی میشود.
5- سفید
انتخاب خستهکننده سرآشپزهای جهان است. بشقابهای سفید فقط به یک دلیل بیشتر از سایر رنگها توسط آنها انتخاب میشود که همه نورها را بازتابانده و انعکاس رنگهای طبیعی را در بشقاب سفید پر از غذا، افزایش میدهند. سفید همچنین یک پیوند روحی و روانی با غذاهای شیرین دارد.
6- فیروزهای
برخلاف رنگ آبی، رنگ فیروزهای، اشتها را سرکوب میکند و یک پیام کاملاً متفاوت با آبی به مغز میدهد.
میتوانید یک سری هم به «برای پیشگیری از ابتلا به دیابت از این مواد غذایی استفاده کنید» بزنید.
منبع: بنیتا