کوفته برنجی با مواد اولیه برنج،لپه ، گوشت، آلو ، تخم مرغ ، زرشک ، پیاز داغ ،رب گوجه فرنگی ، سبزی و ادویه آماده می شود. برای ته سس کوفته برنجی از قابلمه بزرگ استفاده کنید چون وقتی کوفته ها را داخل آن می گذارید نباید به هم بچسبند و باید با فاصله از هم قرار گیرند.
برای تهیه کوفته برنجی دو مرحله پخت وجود دارد : یکی آماده کردن کوفته برنجی ها و دوم درست کردن سس آن . برای داخل کوفته ها می توانید از کشمش ، برگه زرد آلو یا قیصی و یا گردو با توجه به سلیقه خود استفاده کنید . کوفته برنجی را به دو روش می توان تهیه کرد اول اینکه همه ی مواد گوشت و برنج را باهم مخلوط و در سس پخت ، و دوم مخلوط گوشت و مخلفات دیگر را بصورت توپر لای خمیر برنج قرار داد و سرخ کرد.
کوفته برنجی
![کوفته برنجی محبوب](/Upload/Public/Content/Images/1396/12/20/1026250339v.jpeg)
مواد لازم برای تهیه کوفته برنجی :
1 – برنج : 1 پیمانه
2 – لپه : 1/3 پیمانه
3 – گوشت چرخ شده : 500 گرم
4 – پیاز : 4 عدد
5 – سیر : 2 حبه
6 – سبزی شامل : جعفری ، تره ، گشنیز و شوید : از هرکدام 1/3 پیمانه
7 – سبزی ترخون و نعناع : از هر کدام 1/8 پیمانه
8 – تخم مرغ : 2 عدد
9 – زرشک : 1/3 پیمانه
10 – زردچوبه : 1 قاشق چایخوری
11 -نمک ، فلفل : به میزان لازم
12 – آلو : 2/3 پیمانه
![کوفته برنجی](/Upload/Public/Content/Images/1396/12/20/1026260631g.jpeg)
طرز تهیه کوفته برنجی :
1 – لپه و برنج را جداگانه از قبل در آب بخیسانید . در آب برنج کمی نمک هم بزنید، لپه ها را در قابلمه ای جدا در آب بپزید . برنج را نیز در ظرف آب جوش ریخته و بپذارید خوب بجوشد تا نیم پز شوند.
2 – آلو ها را با دقت شسته و همراه دو پیمانه آب بگذارید تا خیس بخورند.
3 – سبزی ها را ساطوری کرده ، سپس با مقداری روغن چند دقیقه تفت دهید تا مقداری آبشان کشیده شود.
4 – پیاز ها را خلالی خرد کرده و در روغن سرخشان کنید تا طلایی شود.
5 – در ظرفی مناسب گوشت ها را همراه 1/3 پیاز داغ ها ، نصف زردچوبه و مقداری نمک و فلفل بریزید و خوب با هم ورز دهید.
6 – سپس برنج ، تخم مرغ ها ، لپه ، سبزی را به مخلوط گوشت اضافه کنید و خوب باهم مخلوط کنید و همه ی مواد را باهم ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کنند.
7 – از مواد به اندازه ی یک پرتقال برداشته و آن را گلوله کنید. می توانید از آب یا روغن برای کف دستتان استفاده کنید که مواد کوفته برنجی به دست شما نچسبد.
8 – گلوله کوفته را مقداری پهن کنید و وسط آن را مقداری گود کنید، چند خلال پیاز داغ ، مقداری زرشک و آلو بر روی آن گذاشته و کوفته را گرد کنید.
9 – همه مواد کوفته را بدین صورت آماده کنید و کنار بگذارید.
10 – قابلمه ی نسبتا بزرگی را انتخاب کنید که کوفته ها باید با فاصله از هم در آن قرار گیرند.
11 – روش تهیه سس : مقداری روغن را در قابلمه بریزد تا داغ شود سپس رب گوجه فرنگی و زردچوبه و کمی نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و آن ها را تفت دهید تا رب تغییر رنگ پیدا کند سپس باقی پیاز داغ ها را اضافه کرده سپس آب آلو ها را که خیسانده بودید و به همراه 8 لیوان آب دیگر به آن اضافه کنید حرارت را زیاد کرده تا به جوش آید.
12 – بعد از اینکه سس جوش آمد ، کوفته ها را با احتیاط یکی یکی داخل سس بگذارید . هر کوفته ای را که داخل سس می گذارید لحظه ای صبر کنید تا دوباره سس به جوش آید . با این کار از وا رفتن کوفته ها جلوگیری می کنید.
13 – پس از ده دقیقه حرارت را ملایم کرده تا کوفته ها به مدت حدودا یک ساعت پخته شوند.
![کوفته برنجی ساده](/Upload/Public/Content/Images/1396/12/20/10263006325.jpeg)
هنگامی که کوفته برنجی پخته شد باید حدود سه پیمانه از سس باقی مانده باشد . در مرحله آخر پخت می توانید کمی زردچوبه و فلفل را در مقداری روغن تفت دهید و به کوفته های درون قابلمه اضافه کنید. دقت کنید که آب سس باید در حدی باشد که روی کوفته ها را بپوشاند تا ترک نخورند و وا نروند.