گل صدتومانی، گیاهی از مناطق آسیایی، اروپای جنوبی و امریکای شمالی است. گل های این گیاه، در رنگ های سفید، صورتی و قرمز و درشت و بسیار زیباست.
گل صدتومانی در صنعت داروشناسی کاربرد فراوان داشته و در تهیه چای نیز از آن استفاده می کنند. گل صدتومانی حاوی ترکیبات بسیار مؤثری است که طبق تحقیقات گسترده بر میزان کلسترول خون اثرگذار بوده و به کاهش آن کمک می کند.
از آنجا که افزایش کلسترول در خون و رسوب آن در عروق، مخاطرات بسیاری را به همراه دارد، مصرف روزانه یک فنجان از چای گل صدتومانی برای مدتی کوتاه توصیه می شود اما نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.
خواص درماتی گیاه گل صدتومانی
آخرین تحقیقات بیانگر آن است افزودن برگ های این گل هنگام تهیه چای به تعادل میزان گلوکز خون کمک کرده و باعث کاهش میزان قند خون در افراد دیابتی می شود.
چای گل صدتومانی که از مخلوط یک تا دو قاشق گل خشک در یک فنجان تهیه می شود به سلامت قلب و عروق کمک کرده و با افزایش میزان خونرسانی و اکسیژن رسانی به بافت ها به تنظیم عملکرد قلب و تعادل بخشی به میزان فشار خون کمک می کند.
پیشگیری از تجمع پلاکت ها و لخته شدن خون نیز از دیگر فوایدی است که بعد از نوشیدن چای گل صدتومانی حاصل می شود.
افزودن کمی برگ های خشک گیاه مریم گلی به فنجان چای گل صدتومانی از کبد در برابر عوامل آسیب رسان دفاع می کند. این چای خواص آنتی اکسیدان قوی داشته و توانایی بدن را در برابر رادیکال های آزاد افزایش می دهد.