خواص لوبیا سفید و مزایای و مضرات استفاده از آن

در بین حبوبات، لوبیا به دلیل اینکه نفخ کمتری دارد، پرطرفدار است. لوبیا سفید گیاهی متعلق به نواحی شمالی کشور هند است. این لوبیا بخاطر خواص بسیار مفیدی که دارد در همه جای دنیا مخصوصا آمریکا و انگلیس. بیشتر استفاده می شود. در ادامه با خواص این نوع لوبیا آشنا می شوید.

در بین حبوبات، لوبیا به دلیل اینکه نفخ کمتری دارد، پرطرفدار است. لوبیا سفید گیاهی متعلق به نواحی شمالی کشور هند است. این لوبیا بخاطر خواص بسیار مفیدی که دارد در همه جای دنیا مخصوصا آمریکا و انگلیس. بیشتر استفاده می شود. در ادامه با خواص این نوع لوبیا آشنا می شوید.

حبوبات جزو گروه های غذایی مهم است و استفاده از آن ها در سلامتی بدن تاثیر مثبتی دارد. در مقالات گذشته با خواص لوبیا چیتی و خواص لوبیا سبز آشنا شدیم در این مطلب به فواید و خواص لوبیا سفید می پردازیم. این نوع لوبیا در طب سنتی، طبعی معتدل دارد.‏ مهم ترین خاصیت لوبیا سفید, حجم بالای فیبر و پروتئین و همچنین کلسترول پایین آن است که باعث شده این ماده غذایی بسیار ارزشمند شود. در ادامه با خواص دیگر این لوبیای ارزشمند، آشنا می شوید.

مهم ترین خواص لوبیا سفید

مواد تشکیل دهنده لوبیا سفید شامل پروتئین، پتاسیم، آهن، نشاسته، سلنیوم، تیامین، مولیبدن، اسید فولیک و ویتامین ب 6 می شود که این مواد ارزش غذایی این نوع لوبیا را به خوبی نشان می دهند. از دیگر خواص لوبیا سفید, می توان به کاهش قند خون، خاصیت ضد چاقی، افزایش جریان خون و تصفیه کننده بدن از سموم اشاره کرد.



مزایای خوردن لوبیا سفید

کاهش قند خون

لوبیا سفید منبع غذایی مناسبی برای بیماران دیابتی است. مواد غذایی مثل سیب زمینی، ماکارونی، برنج و نان سفید دارای کربوهیدرات و نشاسته هستند که در روده به سرعت جذب بدن می شوند. بدین ترتیب قند خون افزایش می یابد اما لوبیا سفید دارای آنزیمی است که از شکستن نشاسته مواد غذایی در روده جلوگیری می کند. بدین ترتیب قند به سرعت جذب بدن نمی شود.

مهم ترین خواص لوبیا سفید

بیماری های قلبی و عروقی

افزایش قند خون باعث افزایش بیماری های قلبی عروقی می شود. همان طور که گفته شد آنزیم لوبیا سفید که از شکستن نشاسته مواد غذایی در روده جلوگیری می کند و قند کمتری به چربی تبدیل می شود.

خاصیت سم زدایی

همان طور که گفتیم یکی از خواص لوبیا سفید, خاصیت سم زدایی آن است. بدین معنی که ترکیبات این نوع لوبیا باعث می شود، سموم از بدن خارج شوند که این خود منجر به بهبود عملکرد ارگان های بدن مخصوصا کبد و کلیه می شود.

خاصیت غذا با لوبیا سفید

نوسازی سلول های بدن

از دیگر خواص دارویی لوبیا سفید، بهبود یافتن عملکرد سیستم گردش خون و در نتیجه افزایش سرعت جریان خون در بافت های بدن است. در این صورت اکسیژن بیشتری به سلول ها می رسد که این خود روند  نوسازی آن ها را افزایش می دهد.

تنظیم فشار خون

وجود موادی مثل پتاسیم و سدیم در این ماده غذایی، منجر به کاهش فشار خون و همچنین تنظیم آن و ضربان قلب نیز می شود.

خاصیت لوبیا سفید

پیشگیری از بروز سرطان

یکی دیگر از خواص لوبیا سفید, آزاد شدن رادیکال های آزاد در بافت های بدن می شود که این امر از بروز سرطان پیش گیری می کند. همچنین رشد سلول سرطانی را کاهش می دهد. از طرفی این لوبیا باعث افزایش طول عمر نیز می شود.

درمان یبوست

همان طور که گفتیم لوبیا سفید منبع غنی از فیبر است که این فیبر بالا از بروز یبوست جلوگیری و آن را نیز درمان می کند.

خواص و مضرات لوبیا سفید

ضد چاقی

در قسمت های قبل گفته شد که آنزیم لوبیا سفید قند کمتری را به چربی تبدیل می کند. از طرفی حجم بالایی از فیبر را داراست که این ها در کاهش چربی و اشتهای فرد، اثر می گذارند.

از دیگر مزایای استفاده از لوبیا سفید

  • شیر افزا در زنان شیرده
  • مفید برای ریه
  • مفید برای درد های کلیه و کمر
  • افزایش میل جنسی
  • درمان سرفه خشک

خواص مفید لوبیا سفید

مضرات لوبیا سفید

تا به اینجا با خواص لوبیا سفید آشنا شدید حال میخواهیم به مضرات لوبیا سفید نیز بپردازیم. به دلیل پروتئین بسیار بالایی که این لوبیا دارد، مصرف آن برای افرادی که بیماری نقرس دارند و همچنین اسید اوریک خونشان بالا می باشد، مضر است. به دلیل نفاخ بودن لوبیا  و ایجاد گاز زیاد در معده و روده، برای کسانی که بیماری های دستگاه گوارش دارند و همچنین در هضم غذا نیز مشکل دارند، مناسب نیست.

افراد عادی می توانند میتوان با ادویه ها و چاشنی های مناسب و خیساندن لوبیا سفید قبل از پخت، از نفخ ناخوشایند این ماده غذایی جلوگیری کنند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان