در این مطلب به یکی از غذاهای محلی خوشمزه مخصوص شیراز با عنوان کوفته شیرازی که به کوفته سبزی شیرازی یا آش کوفته معروف می باشد، می پردازیم. با وجود سبزی های معطری چون ترخون و ریحان طعم متمایزی از سایر کوفته ها داراست. در ادامه مطلب همراه ما باشید.
کوفته شیرازی یا در واقع کوفته سبزی شیرازی یکی از غذاهای محلی شیراز می باشد که به آش کوفته نیز معروف می باشد. سبزی های معطری چون شوید، تره، جعفری، ترخون و ریحان در طرز تهیه کوفته شیرازی استفاده می شود.
کوفته سبزی شیرازی یا آش کوفته
در این کوفته به سبک شیرازی ها به جز تره، جعفری و شوید که در کوفته های معمولی چون کوفته برنجی و کوفته قلقلی استفاده می گردد، از سبزهایی جون ریحان و ترخون نیز استفاده می شود و کوفته های گرد، درون آشی از برنج و سبزی پخته می گردند. در پخت کوفته شیرازی می توانید از نخود یا لپه استفاده نمایید.
مواد لازم:
- برنج نیم دانه: یک و نیم پیمانه
- نخود ریز یا لپه: یک پیمانه
- گوشت چرخ کرده: نیم کیلو
- پیاز: یک عدد بزرگ
- سبزی های معطر( تره، جعفری، شوید، ترخون، ریحان): 300 گرم
- کشمش و گردو: به مقدار کافی
- نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه کوفته شیرازی:
برنج و نخود ها را از شب قبل در آب بگذارید تا خیس بخورند. ابتدا نخود ها را بگذارید تا بپزند. سپس آبکش نموده، همچنین برنج خیس خورده را نیز آبکش کنید تا آب آن ها به خوبی کشیده شود. در این فاصله در قابلمه ای که می خواهید کوفته ها را در آن بچینید. نصف پیاز را خرد نموده با کمی روغن تفت دهید تا کاملا سرخ و طلایی گردند. مقداری زردچوبه نیر اضافه نمایید. سپس دو سوم پیمانه برنج را به همراه مقداری از سبزی های معطر مخلوط که خرد نموده اید با دو یا سه پیمانه آب در قابلمه بریزید و بگذارید تا روی حرارت متوسط پخته شوند.
در این مرحله از طرز تهیه کوفته شیرازی, گوشت، نخود و برنج باقیمانده را مخلوط نموده ورز دهید. یا مواد را داخل غذا ساز ریخته به خوبی میکس نماید. سپس نمک و فلفل و زردچوبه به اندازه کافی اضافه نمایید و مواد را ورز داده تا طعم و مزه آن یکدست گردد. حالا برای وسط کوفته ها، درون ماهیتابه ای نصف دیگر پیاز را ریز نموده با روغن تفت دهید کمی که طلایی شد گردوی خردشده و کشمش ها را اضافه نموده تفت دهید ( همینکه کشمش ها باد کردند دیگر تفت ندهید زیرا کشمش ها خشک می گردند).
اکنون مواد را به صورت گرد در آورده وسط آن را گردو و کشمش و پیاز را بگذارید و سطح آن را گرد و صاف نمایید، کوفته ها را داخل آش برنج و سبزی که در حال جوش است قرار دهید. درب قابلمه را باز بگذارید تا کوفته ها خودشان را بگیرند.( نمک و فلفل آش را اندازه نمایید). به مدت یک ساعت بگذارید تا آش جا بیفتد و کوفته ها پخته شوند. سپس همراه با نان سرو نمایید.
امیدواریم از طرز پخت کوفته شیرازی استفاده لازم را برده باشید. و این کوفته خوشمزه تبدیل به یک وعده غذایی کامل و محبوب در برنامه غذایی ماهانه شما باشد. برای آشنایی با طرز تهیه انواع کوفته کلیک نمایید.