سس سویا یکی از افزودنی های متفاوت و جالب است که اغلب آشپزهای حرفه ایی سعی می کنند از آن برای خوش طعم شدن غذاهایشان استفاده نمایند. در این مطلب می توانید دستور تهیه این سس عالی و بی نظیر را ملاحظه نمایید.
سس ها انواع مختلفی دارند، و با روش های گوناگونی تهیه می شوند، سس سویا یک سس متفاوت و خوش طعم است که از غلاف سویا تهیه می شود. این سس طرفداران زیادی دارد از این رو قصد داریم در این مطلب به ارائه طرز تهیه سس سویا بپردازیم. لازم به ذکر است که این سس نسبت به دیگر سس ها در مدت زمان طولانی تری تهیه می گردد.
سس سویا از انواع سس های بسیار خوشمزه و پرطرفدار است، که با مواد بسیار کم و به آسانی می توانید در منزل تهیه نمایید، در مطالب قبل مجله آرگا طرز تهیه سس خردل خانگی و همچنین طرز تهیه سس پیتزا در منزل آشنا شدید امیدواریم آن ها را تهیه و از خوردن آن ها در کنار غذاهایتان لذت برده باشید. در ادامه همراه ما باشید و با طرز تهیه سس سویا خوشمزه و عالی آشنا شوید.
مواد اولیه سس سویا :
- نمک : 220 گرم
- آرد : 340 گرم
- آب : سه و نیم لیتر
- لوبیا سویا : 430 گرم
طرز تهیه سس سویا :
ابتدا لوبیاها را با غلاف، درون ظرفی بریزید، سه پیمانه آب را به آن اضافه کرده، حرارت را روشن کنید، وقتی آب جوش آمد حرارت را کم کرده اجازه دهید تا لوبیا ها بین یک تا دو ساعت بجوشند، تا دانه های سیاه رنگ از لوبیا جدا شوند، سپس بعداز پخته شدن سویا دانه های غلاف را جدا کنید.
حال سویا ها را داخل مخلوط کن بریزید، وقتی کاملا به شکل پوره در آمدند، در ظرفی بریزید و و آرد الک شده را کم کم به آن اضافه کنید، تا به شکل خمیر در آیند، خمیر را در روی میز یا روی سطح صاف قرار دهید و به شکل مربع ضخیم برش بزنید، مقداری پارچه را مرطوب کنید، روی آن را با دستمال مرطوب دیگر پوشش دهید، مواد آماده شده را همراه با دستمال های مرطوب داخل سلفون بپیچید نباید هیچ هوایی به موادتان برسد، بسته آماده شده را به مدت ده روز در جای تاریک و خنک یا در زیر خاک قرار دهید، تا رنگ آن قهوه ای تیره شود.
پس از این مدت مواد را از درون سلفون بیرون آورید و آن ها را درون سینی فر قرار دهید به طور منظم در برابر نور خورشید قرار دهید تا تا تکه های خمیر خشک و به رنگ قهوه ای در بیایند، ظرفی را بردارید آب و نمک را درون آن بریزید، سپس سویا را درون آن بریزید و در آن را ببندید و کنار بگذارید به مدت شش ماه لازم به ذکر است که هر روز باید در قابلمه را بردارید و مواد را چند دفعه هم بزنید، وقتی سویا ها کاملا در آب حل شدند، مواد آماده شده را از صافی رد کرده و درون شیشه بریزید و مورد استفاده قرار دهید.
سس سویا انتخاب مناسبی برای غذاهای دریایی و انواع سوپ می باشد و آشپزهای ماهر و با تجربه نهایت استفاده را از این سس برای طعم دار کردن غذاهای مختلف می برند. شما نیز این سس خوشمزه را تهیه نموده و از آن نهایت استفاده را ببرید.
با آموزش مرحله به مرحله طرز تهیه سس سویا آشنا شدید، ضمن اینکه امیدواریم این دستور برای شما عزیزان مفید بوده باشد، از همه شما علاقه مندان دعوت می نماییم با کلیک بر روی آشپزی مجله آرگا از دیگر دستورات امتحان شده و آموزش های جدید و متنوع برای تهیه انواع خوراکی ها دیدن نمایید.