دلمه پیاز با طعمی متفاوت و جالب توجه از جمله دلمه های بسیار خوشمزه است که می تواند اعضای خانواده را شیفته هنر آشپزی شما کند. طرز تهیه دلمه پیاز همچون سایر دلمه ها به کمی دقت و صبر نیازمند است.
امروزه پیاز در تمام مناطق دنیا کشت می شود ولی منشاء اصلی آن ایران و افغانستان بوده است و از این دو کشور به نقاط دیگر دنیا راه یافته است. استفاده از پیاز از بسیاری از غذاهای ایرانی و فرنگی مرسوم است اما در این مطلب قصد داریم شما را با طرز تهیه دلمه پیاز که یک غذای متفاوت و لذیذ است آشنا کنیم.
دلمه اسفناج، دلمه کدو سبز و حتی دلمه بادمجان از جمله دلمه هایی هستند که توسط خانواده های تنوع طلب در وعده های غذایی تهیه و سرو می شوند. دلمه پیاز نیز یک غذای ایده آل برای ایجاد تنوع بیشتر در سفره غذایی شما محسوب می گردد.
مواد لازم :
- گوشت چرخ کرده گوساله : 200 گرم
- برنج : 1/2 پیمانه
- روغن یا کره : پیمانه1/4
- شکر : 1 قاشق سوپ خوری
- رب گوجه فرنگی : 1/2 قاشق چای خوری
- آب لیمو : 3 قاشق سوپ خوری
- سبزی دلمه خورد شده : 100 گرم
- آب گوشت یا آب : 1 پیمانه
- پیاز درشت : 4 عدد. یا 6 عدد متوسط
- نمک : به میزان لازم
- فلفل : به میزان لازم
- آب برای پخت دلمه : 2 پیمانه
- پیاز سرخ شده : 3 قاشق سوپ خوری
طرز تهیه دلمه پیاز :
در تهیه دلمه پیاز ابتدا گوشت گوساله را چرخ کنید
کره را درون تابه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید، سپس گوشت چرخ شده، سبزی دلمه خرد شده، پیاز سرخ شده و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و خوب تفت دهید، در مرحله بعدی نمک، آبلیمو و شکر را اضافه کنید و خوب مواد را با هم مخلوط کرده و بعد از تفت مختصر برنج را شسته و خیس کرده و به همراه یک پیمانه آب گوشت به مواد بیفزایید. ( لازم به ذکر است از گوشت ریز شده هم می شود در دلمه پیاز استفاده کرد)
توجه داشته باشید که مواد با حرارت ملایم و در بسته بجوشد تا آب آن خوب کشیده شود. در مرحله بعدی طرز تهیه دلمه پیاز, پیاز ها را پوست گرفته و داخل آن را خوب خالی کنید بعد با مایه گوشت داخل آن را پر نمایید.
می توانید پیاز ها را درون آب قرار داده و بگذارید کمی آب پز شوند.
سپس با چاقو روی پیاز یک برش زده تا لایه ها از هم باز شوند درون لایه ها کمی از مواد گوشتی بریزید و آن را بپیچید و درون قابلمه بچینید در هر دو صورتی که برای شما گفتیم 2 پیمانه آب روی پیاز ها بریزید و در ظرف را بگذارید تا دلمه پیاز با حرارت ملایم به مدت یک ساعت بپزد.
طرز پخت دلمه پیاز با طعمی متفاوت و عالی را آموزش دادیم آن را تهیه و از خوردن آن کنار خانواده لذت ببرید.