کیمچی نوعی خوراک سنتی کرهای است که از سبزیجات و ادویۀ گوناگون تهیه میشود. مردم کره معمولأ کیمچی را بهعنوان یک غذای فرعی و مکمل در وعدههای غذایی همراه با برنج میخورند. مردم کره جنوبی معتقدند که کیمچی باید در هر جایی که یک کرهای حضور دارد، وجود داشته باشد، بهطوریکه این غذا بههمراه یی سو یئون، نخستین فضانورد تاریخ کره جنوبی، به فضا فرستاده شد.
در این مقاله قصد داریم طرزتهیه کیمچی را به علاقهمندان کره جنوبی تقدیم کنیم.
کیمچی (김치)
مواد لازم برای تهیه کیمچی
کاهو: یک بوتۀ متوسط (حدود یک کیلوگرم)
نمک دریا (معمولی): یکچهارم فنجان
سیر رندهشده: یک قاشق غذاخوری
زنجبیل رندهشده: یک قاشق غذاخوری
شکر: یک قاشق غذاخوری
فلفل قرمز: یک تا پنج قاشق غذاخوری
تربچه کرهای (ترب سفید): 230 گرم
پیازچه: چهار عدد
آب
وسایل موردنیاز برای تهیه کیمچی
تخته گوشت و چاقو
کاسۀ بزرگ
دستکش (اختیاری است، اما بسیار توصیه میشود)
صافی
کاسۀ کوچک
شیشه مربا
طرز تهیه کیمچی
ته کاهو را جدا کنید و دور بریزید. کاهو را به چهار قسمت تقسیم کنید. آنها را در یک کاسۀ بزرگ بریزید و نمک را روی آن بپاشید. دستکشها را بپوشید، کاهو و نمک را مخلوط کنید تا وقتی که کمی نرم شوند (حدود 10 دقیقه)؛ سپس آب را اضافه کنید. یک بشقاب سنگین روی آن قرار دهید و اجازه دهید حدود یک تا دو ساعت بماند.
در همین حال سیر، زنجیل، شکر و سه قاشق آب را با در یک کاسۀ کوچک با هم مخلوط کنید و ورز دهید تا شبیه به یک خمیر نرم شود. تربچههای کرهای را پوست بگیرید و تکهتکه کنید. پیازچهها را به فاصلۀ دو سانتیمتر ببرید. بعد از گذشت زمان موردنظر (یک تا دو ساعت) کاهوها را سه بار با آب بشویید؛ سپس آبکش کنید و بهمدت 15 تا 20 دقیقه در صافی بریزید. کاسه را بشورید و خشک کنید چون دوباره به آن نیاز خواهید داشت.
سبزیجات خردشده، کاهوها و خمیری را که آماده کردهاید، در کاسۀ بزرگ بریزید. دستکشها را بپوشید و شروع به مخلوط کردن مواد درون کاسه کنید. مواد آماده شده را درون یک شیشه مربا بریزید. محتویات را درون شیشه فشار دهید تا آب نمک موجود در مواد خارج شود و روی آنها را بپوشاند. حدود دو و نیم سانت باید از در شیشه خالی بماند.
اجازه دهید مواد درون شیشه مربا به مدت یک تا پنج روز در دمای اتاق تخمیر شوند. ممکن است حباب یا آب نمک از شیشه خارج شود. پس زیر آن یک بشقاب قرار دهید تا جاهای دیگر کثیف نشوند. بهصورت روزانه شیشه را چک کنید. انگشتتان یا یک قاشق تمیز را درون شیشه ببرید و مواد درون آن را فشار دهید تا زیر آب نمک بروند؛ این کار گاز تولیدشده در فرآیند تخمیر را خارج میکند. کمی از کیمچی بچشید، اگر به نظرتان به اندازه کافی جاافتاده بود، آن را درون یخچال قرار دهید. بهتر است بعد از یک یا دو هفته شروع به مصرف کیمچی کنید.
امیدواریم دوستداران فرهنگ و غذاهای کرهای از این مقاله روزچین لذت برده باشند. اگر از این دستورالعمل استفاده کردید، ما را از تجربیات خود باخبر کنید. راستی برای تهیه مواد اولیه غذاهای کرهای میتوانید سری به بازارچه بهجتآباد بزنید.