ماهان شبکه ایرانیان

درباره عدس و خواص آن بیشتر بدانید

درباره عدس و خواص آن بیشتر بدانیدکلیات گیاه شناسی عدس یکی از حبوبات است که از قدیم الایام در اکثر نقاط دنیا کشت می شده است

درباره عدس و خواص آن بیشتر بدانید

خواص عدس

کلیات گیاه شناسی

عدس یکی از حبوبات است که از قدیم الایام در اکثر نقاط دنیا کشت می شده است . گیاه شناسان اعتقاد دارند که عدس حتی قبل از تاریخ نیز وجود داشته است . عدس از نظر مقدر پروتئین بسیار غی است و در بین گیاهان فقط لوبیای سویا بیشتر از عدس پروتئین دارد .


عدس گیاهی است یک ساله که ارتفاع آن بیش از 30 سانتیمتر نیست . برگهای آن دارای 6 تا 14 برگچه می باشد که در انتهای آن پیچک قرار دارد . گلهای عدس رنگ سفید و دارای رگه هایی به رنگ بنفش است . میوه آن غلاف کوچکی است و معمولا در هر غلاف 1 تا 3 عدس وجود دارد .
عدس دو نوع است :


عدس رسمی که دانه آن گرد و نسبتا درشت است و رنگ آن سبز مایل به زرد است .


عدس ریز یا عدس قرمز که دانه های آن ریز و به رنگ قرمز می باشد .

ترکیبات شیمیایی:

عدس منبع غنی پروتئین و ویتامین های گروه B می باشد .


مواد موجود در 100 گرم عدس بقرار زیر است :

انرژی 340 کالری

پروتئین 25 گرم

چربی 1 گرم

مواد نشاسته ای 60 گرم

کلسیم 80 میلی گرم

فسفر 380 میلی گرم

آهن 7 میلی گرم

پتاسیم 8 میلی گرم

ویتامین آ 600 واحد بین المللی

ویتامین ب 1 0/4 میلی گرم

ویتامین ب2 0/2 میلی گرم

ویتامین ب 3 2 میلی گرم

آرسنیک 1 میلی گرم

خواص داروئی:


عدس از نظر طب قدیم ایران معتدل و خشک است و مانند دیگر گیاهان پوست و دانه آن دارای اثرات متضاد یکدیگر می باشد . یعنی پوست عدس گرم و خود عدس قابض است . به عبارت دیگر پوست آن ملین و مغز آن ضد اسهال می باشد .


عدس یک غذای کامل است و انرژی لازم را برای کارهای بدنی برای انسان تامین می کند .


عدس دارای خواص زیر است :

  • عدس زیاد کننده ترشحات شیر است و مادران شیرده حتما باید از آن استفاده کنند .

  • عدس را در کنید و روی پوست ملتهب بگذارید التهاب را برطرف می کند .

  • برای درمان زخم های دهان و گلو و دیفتری عدس را پخته و آب آنرا غرغره کنید .

  • برای تقویت معده و برطرف کردن گاز معده عدس پخته را با سرکه میل کنید .

  • آش عدس با روغن بادام برای دوران نقاهت بهترین غذاست.

  • پماد در عدس با سرکه برای ترک دست و پا که بعلت سرما عارض شده سودمند است .

  • عدس را می توان بعنوان مسهل هم مصرف کرد چون دارای لعاب زیادی است که در درمان ناراحتی های روده نیز موثر است .

  • عدس پخته را بعنوان مرهم برای زخم نیز می توان بکار برد .

منبع : مواد غذایی شاو

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان