ماهان شبکه ایرانیان

/اقتصاد ایران در سال۹۶/

ورود ۲۶۰ هزار میلیارد تومان سپرده جدید به بانک‌ها

حجم سپرده‌های بانکی در یک قیاس یک ساله بیش از ۲۶۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته و به ۱۴۲۷ هزار میلیارد تومان رسیده است.

ورود 260 هزار میلیارد تومان سپرده جدید به بانک‌ها

به گزارش ایسنا، حجم بالایی از نقدینگی موجود در اقتصاد که آخرین آمارها نشان ‌دهنده رقم 1460 هزار میلیاردی آن در پایان دی ماه است را سپرده‌های بانکی یا همان شبه پول تشکیل می‌دهد.

آخرین وضعیت صورت‌های مالی شبکه بانکی نشان می‌دهد که سپرده‌های بخش غیردولتی در پایان دی ماه به 1427 هزار میلیارد تومان رسیده که در مقایسه با دی ماه سال گذشته 263 هزار میلیارد تومان معادل 22.6 درصد رشد دارد و همچنین نسبت به اسفندماه 1395 تا  17.6 درصدی افزایش دارد. با وجود این افزایش اما از سرعت رشد سپرده‌گذاری در بانک‌ها تا حدی کاسته شده است؛ به گونه‌ای که کل سپرده‌ها در دی ماه سال گذشته نسبت به همین ماه در سال 1394 حدود 26.6 درصد و در مقایسه با اسفند این سال حدود 18.8 درصد افزایش داشته است. در مجموع سپرده‌های بخش غیردولتی در دی ماه سال جاری نسبت به دو سال گذشته نیز رشد بیش از 500 هزار میلیارد تومانی دارد.

بخش عمده سپرده‌های بخش غیردولتی شامل سپرده‌های مدت‌دار است که اکنون بانک‌ها آن را با نرخ سود 15 درصد پرداخت می‌کنند. سپرده‌های مدت‌دار حدود 1190 هزار میلیارد تومان از مجموع سپرده‌های بخش غیردولتی را تشکیل می‌دهند که نسبت به دی ماه سال گذشته که حدود 974 هزار میلیارد تومان ثبت شده بود، بیش از 200 هزار میلیارد تومان افزایش دارد.

سپرده‌های کوتاه‌مدت نیز بخش دیگری از سپرده‌های غیردولتی هستند که اکنون سود آن در بانکها به 10 درصد می‌رسد. حجم این سپرده‌ها به 144 هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به دی ماه سال گذشته حدود 4000 میلیارد تومان رشد دارد. بخشی دیگر مربوط به سپرده‌های در قالب قرض‌الحسنه هستند که 71 هزار میلیارد تومان برای آن ثبت شده و نسبت به دی ماه سال قبل نزدیک به 20 هزار میلیارد تومان مانده آن افزایش دارد.

تغییرات سپرده‌های بانکی مربوط به 10 ماهه امسال بوده و این در حالی است که در بهمن ماه و با توجه به شرایطی که در بازار ارز حاکم شد، بانک مرکزی بسته سیاست ارزی را به اجرا درآورد که طی آن نرخ سود انتشار گواهی سپرده به 20 درصد می‌رسید. این اوراق موجب تغییراتی در سپرده‌های بانکی شد و حدود 220 هزار میلیارد تومان اوراق به فروش رفت، اما بنا بر اعلام مدیران بانکی عمده این مبلغ به جابه‌جایی حساب‌ها برمی‌گردد و منابع جدید چندانی جذب شبکه بانکی نشده است که بتواند حجم سپرده‌های دریافتی را به طور قابل توجهی رشد دهد، ولی به هر حال باید منتظر بود تا آمار عملکرد پایان سال جاری حجم سپرده‌ها تغییر محسوسی داشته باشد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان