روغن های خوراکی و سالم ترین روغن های خوراکی
آیا تا به حال به این فکر افتاده اید که از همین لحظه فقط از روغن های سالم و مرغوب برای مصارف آشپزی استفاده کنید که نه تنها مملو از چربی نباشند بلکه بتوانند مواد مغذی همانند آنتی اکسیدان ها، املاح معدنی و ویتامین ها را نیز به بدن شما برسانند.
آیا تا به حال به این فکر افتاده اید که از همین لحظه فقط از روغن های سالم و مرغوب برای مصارف آشپزی استفاده کنید که نه تنها مملو از چربی نباشند بلکه بتوانند مواد مغذی همانند آنتی اکسیدان ها، املاح معدنی و ویتامین ها را نیز به بدن شما برسانند.
متخصصان تغذیه در مقاله ای فهرست هشت مورد از سالم ترین روغن های خوراکی جهان را منتشر کردند که علاوه بر مزایای فوق کمک می کند قلب شما سال های طولانی سالم و قوی بتپد.
این گزینه های سالم عبارتند از:
1) روغن زیتون
مزایای این روغن برای سلامتی انسان از سالها پیش شناسایی شده و بیشتر در رژیم غذایی مدیترانه ای موجود است. به طور مختصر، این چربی اشباع نشده تک زنجیره ای می تواند خطر ابتلا به بیماری های مزمن مثل امراض قلبی و سرطان را کاهش داده و به افزایش طول عمر و بهبود کیفیت زندگی افراد کمک کند.
2) روغن دانه انگور
این روغن هر چند کمتر مورد استفاده قرار می گیرد اما خواص فوق العاده ای برای مقابله با بیماری ها دارد. روغن دانه انگور کلسترول بد (LDL) و فشارخون را پایین آورده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. این روغن همچنین در بهبود دیابت و مشکلات بینایی تاثیر مفید دارد و با مقابله با مولکول های رادیکال آزاد پیری را به تعویق می اندازد.
3) روغن آووکادو
این میوه که احتمالا چرب ترین میوه جهان است در عین حال به عنوان یکی از سالم ترین میوه های جهان شناخته شده است. روغن آووکادو سبز و خوشمزه و سرشار از ویتامین E و کلروفیل است. همچنین از آنجا که این روغن نقطه تبخیر بالاتری نسبت به سایر روغن های گیاهی دارد گزینه مناسبی برای طبخ غذا است.
4) روغن گردو
گردو همراه با بسیاری دیگر از مغز خشکبار سلاحی قدرتمند برای مقابله با بیماری های قلبی و عروقی است به این دلیل که منبع غنی از اسیدهای چرب امگا - 3 و اسید آلفا لینولئیک است. اما روغن گردو به خصوص غنی از آنتی اکسیدان ها بوده و حاوی مقادیر زیادی از اسیدهای چرب مفید برای قلب است.
5) روغن کنجد
روغن کنجد نیز سرشار از آنتی اکسیدان ها و املاح معدنی مثل منیزیم، مس، آهن و کلسیم است. از آنجا که رنگ این روغن تیره تر است خاصیت آنتی اکسیدانی بیشتری دارد.
6) روغن دانه کتان
این روغن که معمولا توسط اشخاص گیاهخوار استفاده می شود یک گزینه گیاهی برای جذب اسیدهای چرب امگا 3 است. این روغن برای درمان بیماری قلبی، کاهش کلسترول و کمک به بهبود اختلالات خاص دستگاه ایمنی خودکار بدن مفید است.
7) روغن ماهی
روغن ماهی غنی از DHA، EPA و دو نوع اسید چرب امگا - 3 است که برای مقابله با بیماری های قلبی، سکته مغزی، مشکلات روانی و اختلالات ناشی از افزایش سن مفید است.
8) روغن بادام زمینی
این روغن هر چند کمتر در آشپزخانه ها مصرف می شود اما یکی دیگر از روغن های سالم است که برای کاهش کلسترول، پیشگیری از بیماری قلبی و حتی درمان سرطان مورد استفاده قرار می گیرد.