ماهان شبکه ایرانیان

طرز تهیه خورشت قیمه نثار

خورش قیمه نثار یا به اصطلاح غلط و عامیانه خورشت قیمه نثار ، یک غذای سنتی، مجلسی و برخلاف قیمه، پلویی است که با گوشت، برنج، خلال بادام و پسته و پیازداغ درست می‌شود. برای تهیه این غذا از ادویه مخصوص قیمه نثار که در قزوین موجود است، استفاده می‌شود.

طرز تهیه خورشت قیمه نثار

خورش قیمه نثار یا به اصطلاح غلط و عامیانه خورشت قیمه نثار ، یک غذای سنتی، مجلسی و برخلاف قیمه، پلویی است که با گوشت، برنج، خلال بادام و پسته و پیازداغ درست می‌شود. برای تهیه این غذا از ادویه مخصوص قیمه نثار که در قزوین موجود است، استفاده می‌شود.

مواد لازم برای تهیه خورشت قیمه نثار

قیمه نثار

  • 500 گرم گوشت گوسفند
  • 1 عدد پیاز
  • 3 پیمانه برنج
  • 2 قاشق سوپ‌خوری رب گوجه فرنگی 
  • 1 قاشق چای‌خوری زعفران دم‌کرده
  • یک‌دوم پیمانه گلاب
  • 1 قاشق سوپ‌خوری پودر هل
  • 1 قاشق سوپ‌خوری پودر دارچین
  • 2 قاشق سوپ‌خوری خلال پسته
  • 3 قاشق سوپ‌خوری خلال بادام
  • روغن مایع به میزان لازم 
  • یک‌دوم قاشق چای‌خوری ادویه پلویی
  • 100 گرم کره
  • 3 قاشق سوپ‌خوری زرشک
  • 1 قاشق چای‌خوری شکر
  • نمک و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه خورشت قیمه نثار

پیاز را خرد کنید. مقداری روغن داخل قابلمه ریخته و پیاز را تفت دهید تا نرم و طلایی شود سپس مقداری زردچوبه اضافه کنید و هم بزنید.
گوشت را اضافه کنید تا تغییر رنگ دهد سپس رب گوجه فرنگی را داخل یک تابه دیگر با کمی روغن تفت دهید و به گوشت اضافه کنید.
خلال‌های بادام و پسته را از قبل به مدت 15 دقیقه داخل گلاب خیس کرده سپس آبکش کنید.
3 پیمانه آب و 2 قاشق سوپ‌خوری از مخلوط خلال بادام و پسته را داخل قابلمه ریخته و بگذارید با هم پخته شوند.
زرشک را پاک کرده، بشویید و خیس کنید سپس همراه شکر و کره داخل ظرفی ریخته و 1 ساعت کنار بگذارید. مخلوط را داخل تابه بریزید و با حرارت ملایم تفت دهید.
نیمی از مخلوط زرشک را در اواسط پخت گوشت به قابلمه اضافه کنید.
در نیم ساعت نهایی پخت، پیازداغ و نیمی از ادویه پلویی را اضافه کنید و اجازه دهید مخلوط جا بیفتد.
اواخر زمان پخت، باقی مانده ادویه پلویی را داخل تابه با مقداری روغن تفت داده سپس به همراه نمک، هل و دارچین به گوشت اضافه کنید. مخلوط گوشت آماده است.
برنج را آبکش کنید. داخل یک قابلمه مقداری روغن ریخته سپس برنج آبکش شده و گوشت را به صورت لایه‌لایه داخل قابلمه بریزید. درب قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود. بقیه کره را با مقداری روغن مایع روی برنج بریزید و اجازه دهید دم بکشد.
خورشت قیمه نثار را داخل ظرفی مناسب سرو کنید. مقداری برنج را با مخلوط خلال و مابقی را با زعفران دم‌کرده، مخلوط کرده و برای تزیین استفاده کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان