خورش قیمه نثار یا به اصطلاح غلط و عامیانه خورشت قیمه نثار ، یک غذای سنتی، مجلسی و برخلاف قیمه، پلویی است که با گوشت، برنج، خلال بادام و پسته و پیازداغ درست میشود. برای تهیه این غذا از ادویه مخصوص قیمه نثار که در قزوین موجود است، استفاده میشود.
مواد لازم برای تهیه خورشت قیمه نثار
- 500 گرم گوشت گوسفند
- 1 عدد پیاز
- 3 پیمانه برنج
- 2 قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی
- 1 قاشق چایخوری زعفران دمکرده
- یکدوم پیمانه گلاب
- 1 قاشق سوپخوری پودر هل
- 1 قاشق سوپخوری پودر دارچین
- 2 قاشق سوپخوری خلال پسته
- 3 قاشق سوپخوری خلال بادام
- روغن مایع به میزان لازم
- یکدوم قاشق چایخوری ادویه پلویی
- 100 گرم کره
- 3 قاشق سوپخوری زرشک
- 1 قاشق چایخوری شکر
- نمک و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه خورشت قیمه نثار
پیاز را خرد کنید. مقداری روغن داخل قابلمه ریخته و پیاز را تفت دهید تا نرم و طلایی شود سپس مقداری زردچوبه اضافه کنید و هم بزنید.
گوشت را اضافه کنید تا تغییر رنگ دهد سپس رب گوجه فرنگی را داخل یک تابه دیگر با کمی روغن تفت دهید و به گوشت اضافه کنید.
خلالهای بادام و پسته را از قبل به مدت 15 دقیقه داخل گلاب خیس کرده سپس آبکش کنید.
3 پیمانه آب و 2 قاشق سوپخوری از مخلوط خلال بادام و پسته را داخل قابلمه ریخته و بگذارید با هم پخته شوند.
زرشک را پاک کرده، بشویید و خیس کنید سپس همراه شکر و کره داخل ظرفی ریخته و 1 ساعت کنار بگذارید. مخلوط را داخل تابه بریزید و با حرارت ملایم تفت دهید.
نیمی از مخلوط زرشک را در اواسط پخت گوشت به قابلمه اضافه کنید.
در نیم ساعت نهایی پخت، پیازداغ و نیمی از ادویه پلویی را اضافه کنید و اجازه دهید مخلوط جا بیفتد.
اواخر زمان پخت، باقی مانده ادویه پلویی را داخل تابه با مقداری روغن تفت داده سپس به همراه نمک، هل و دارچین به گوشت اضافه کنید. مخلوط گوشت آماده است.
برنج را آبکش کنید. داخل یک قابلمه مقداری روغن ریخته سپس برنج آبکش شده و گوشت را به صورت لایهلایه داخل قابلمه بریزید. درب قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود. بقیه کره را با مقداری روغن مایع روی برنج بریزید و اجازه دهید دم بکشد.
خورشت قیمه نثار را داخل ظرفی مناسب سرو کنید. مقداری برنج را با مخلوط خلال و مابقی را با زعفران دمکرده، مخلوط کرده و برای تزیین استفاده کنید.