گراهام نورتون مجری برنامهی گفتگو محور گراهام نورتون The Graham Norton Show را بیشتر بشناسیم
تاکنون چندین کمدین آمریکایی را معرفی کردیم بد نیست به کمدینهای غیر آمریکایی هم سری بزنیم!
گراهام ویلیام والکر (Graham William Walker) متولد 4 آپریل 1963، که با نام گراهام نورتون (Graham Norton) شناخته میشود، مجری رادیو و تلویزیون، کمدین و بازیگری ایرلندی است. تاکنون پنج بار جایزه بفتا را برای برنامهی کمدی و گفتگو محورش، از آن خودکرده است.
برنامه تلویزیونی او که سابقاً از شبکه بی بی سی 2 پخش میشد از سال 2010، زمان پخش بسیار پرطرفدار جمعهشب را که سابق بر آن، از آنِ جاناتان راس (Jonathan Ross) بود را به دست آورد و از آن زمان این برنامه از شبکه بی بی سی 1 پخش میشود. او علاوه بر برنامهی گراهام نورتون که یکی از پرطرفدارترین برنامههای گفتگو محور با افراد سرشناس (بازیگران و خوانندگان و ورزشکاران) است. مجری برنامهی یورو ویژن (Eurovision Song Contest) نیز هست. او برای اجراهای خودمانی و پر طمطراقش معروف است و معمولاً از مهمانانش با نوشیدنی پذیرایی میکند. هر یک از مهمانها میتوانند پیش از شروع ضبط برنامه نوشیدنی موردعلاقه خود را سفارش دهند تا در زمان پخش از آن لذت ببرند. خود نورتون نیز معمولاً نوشیدنی همیشگی و ثابت خود را مینوشد.
برنامههایش معمولاً به این صورت برگزار میشوند؛ اول بهتنهایی به روی صحنه میآید و پس از تشکر از تماشاگرانی که در استودیو حضور دارند، به تعریف طنز از برخی مسائل اجتماعی و سیاسی روز میپردازد، مهمانان را معرفی میکند و سپس آنها را به روی صحنه دعوت میکند. معمولاً اول خواننده و یا گروهی که در آخر برنامه یکی از آهنگهایشان را اجرا میکنند را معرفی میکند که قسمت آخر به او و دیگر مهمانان میپیوندد. سپس مهمانان معرفیشده و تکتک به روی صحنه میآیند تا بر روی مبل قرمزرنگ در کنار هم بنشینند. مهمانان به ترتیب اهمیت و شهرت به صحنه دعوت میشوند و معمولاً آخرین فردی که بر روی صحنه میآید معروفترین فرد حاضر بر روی مبل قرمز آن شب و نزدیکترین فرد از لحاظ فاصله با گراهام نورتون است. برخی از برنامهها که دو هنرپیشه بسیار معروف در آن حضور دارند به دو بخش تقسیمشده و این هنرپیشگان جدا جدا بر روی صحنه میآیند؛ و بعضی مواقع هم همه باهم مینشینند و صحبت میکنند.
در مورد محبوبیت این برنامه همین بس که مدیران تبلیغات فیلمها و بازیگران برای سهیم کردن بازیگران و فیلمهایشان در این برنامه سر و دست میشکنند و این برنامه یکی از مهمترین سکوها برای تبلیغ برای فیلم، کتاب، آلبوم موسیقی و یا خود بازیگران، خوانندگان و ورزشکاران است. معمولاً دربارهی اخیرترین کار شخص صحبت میشود، کار معرفی میشود، زمان پخشش اعلام میشود و بعد بحث به چیزهای دیگر منعطف میشود.
از نکات مثبت برنامههای نورتون میتوان به راحتی و بذلهگویی او اشاره کرد. او با حرکاتی دوستداشتنی، سؤالاتی بعضاً خصوصی از مهمانش میپرسد و آنها را ترغیب به تعریف داستانهایشان میکند، حتی بیمزهترین افراد هم در برنامههای او بذلهگو میشوند. در یکی از برنامهها جودی فاستر (Jodie Foste)، راسل کرو (Russell Crowe)، رایان گاسلینگ (Ryan Gosling) و گرگ دیویس (Greg Davies) -کمدینی اهل ولز بریتانیا- باهم روی مبل قرمز گراهام نشستهاند و گرگ در حال تعریف خاطرهای از دوران تدریسش است.
در بعضی مواقع او از مهمانانش میخواهد که کارهایی انجام دهند یا استعدادهایی که ادعایش را دارند را به نمایش بگذارند؛ و خود نیز معمولاً در صورت درخواست مهمانان با آنها همراه میشود. اگر از آنها بخواهد حرکت یوگایی را به نمایش بگذارند، اگر از او هم بخواهند که با او همراه شود تا حد امکان همکاری میکند. بسیار خوش خنده است و همین خندههاست که گاهی بهصورت مسری شما را نیز به خنده وا میدارد. از خصوصیات مثبت این مجری اینست که معمولاً خیلی میان گفتگوها نمیپرد حرف دیگران را قطع نمیکند و بعضاً اجازه میدهد مهمانها به گفتگو بپردازند و خود این موضوع باعث میشود صحنههایی جالب به بار بنشینند. همنشینی چندنفری این همه ستاره بر روی مبلی قرمز و همصحبتی یکساعتهی آنها باهم بسیار شیرین است، گاه چنان در بحث بین خود فرو میروند که گویی نه تماشاچی در استودیو هست و نه برنامهای ضبط میشود، گویی چند دوست دور هم نشستهاند و راجع به موضوعی صحبت میکنند. در قسمت آخر پس از اجرای آهنگ و صحبت با اجراکننده، به قسمت جالب صندلی قرمز میرسیم. در این قسمت مردم عادی که در تماشاچیان هستند بر روی صندلی قرمزی مینشینند و پس از معرفی خود به تعریف داستانی بامزه و خندهدار میپردازند. این صندلی به دستهای وصل است که در دسترس گراهام و مهمانانش است. سرنوشت افراد بر روی صندلی به دست آنهاست و درصورتیکه از داستان این افراد بختبرگشته راضی نباشند با یک حرکت به دستهی موردنظر صندلی و فرد نشسته بر آن را برمیگردانند.
ازآنجاییکه این برنامه شبها پخش میشود معمولاً ادبیات و محتویات استفادهشده در آن برای افراد زیر سن قانونی مناسب نیستند.
کپی برداری و نقل این مطلب به هر شکل از جمله برای همه نشریهها، وبلاگها و سایت های اینترنتی بدون ذکر دقیق کلمات “منبع: بلاگ نماوا” ممنوع است و شامل پیگرد قضایی می شود.
Post Views:
285