ماهان شبکه ایرانیان

خوب فکر کنید تا چاق نشوید (۲)

مطالعات نشان داده در مواقعی که ما به خوردن احساسی روی می‌آوریم به ندرت به ارزش غذایی خوراکی‌هایی که می‌خوریم، توجه می‌کنیم و بیشتر به رنگ و مزه آنها توجه داریم.

خوب فکر کنید تا چاق نشوید (2)

در مهمانی‌ و رستوران
بسیاری از ما فکر می‌کنیم تا زمانی که در خانه درست و سالم غذا می‌خوریم، پرخوری در مهمانی‌ها و رستوران‌ها و در «مواقع خاص» اشکالی ندارد. واقعیت چیز دیگری است و پرخوری و خوردن غذاهای ناسالم در هرحالتی مضر می‌باشد و قابل توجیه نیست. گاهی این مواقع خاص برای ما هر روز یا با فاصله‌های کم اتفاق می‌افتند، مثلاً به جشن تولد دعوت می‌شویم، همکارانتان غذاهای خوشمزه‌ای سر میز ناهار می‌آورند که نمی‌توانید از آنها بگذرید، برایتان مهمان می‌آید یا به جشن ارتقای شغلی همکارتان دعوت می‌شوید، سالگرد ازدواجتان است و یا بی‌هیچ دلیل خاصی تصمیم گرفته‌اید برای خود و همسرتان جشن دونفره‌ای بگیرید.

اگر شما مدام با این وقایع روبه‌رو باشید، دیگر «مواقع خاص» به شمار نمی‌آیند. بدتر از همه اینکه اگر عادت دارید چندبار در هفته بیرون و در رستوران غذا بخورید، باید خیلی مراقب باشید، چرا که این مواقع خاصی که مدام تکرار می‌شوند، به سادگی می‌توانند شما را چاق کنند و کالری‌های فراوانی را به بدن شما تحمیل نمایند.

برای حل این مشکل، هر روز چه بیرون غذا بخورید و چه در مهمانی باشید، اهداف تغذیه‌ای خاصی را برای خودتان تعیین کنید و بکوشید به آنها پایبند باشید. در ضمن، به این نکته هم توجه کنید که اگر در مواقع عادی غذاهایتان تمام رژیمی و بدون رنگ، بو و مزه باشند، طبیعی است که وقتی به رستوران می‌روید، هوس کنید غذاهای ناسالم و پرچرب سفارش دهید. بکوشید روش‌های پخت غذاهای سالمی را یاد بگیرید که در عین سالم بودن خوشمزه هم هستند و رنگ و بوی خوبی دارند. هیچ قانونی نیست که بگوید غذاهای سالم باید بی‌رنگ و رو و بی‌مزه باشند. 

یک کتاب آشپزی مخصوص غذاهای سالم تهیه کنید و با پخت غذاهای سالم و خوشمزه به رژیم غذایی‌ خود تنوع ببخشید و از خوردن غذاهای سالم لذت ببرید. به این ترتیب، دفعه بعد که به رستوران می‌روید غذاهای رنگارنگ و وسوسه‌کننده منوی رستوران باعث نمی‌شوند، رژیمتان را بشکنید. 

جلوی تلویزیون و در سینما
در ذهن بسیاری از ما خیلی از فعالیت‌ها با خوردن تعریف شده است. دیدن فیلم و تماشای مسابقه فوتبال، با خوردن غذاهایی مثل چیپس و پفک همراه شده است. تارا گیدوس، متخصص تغذیه و یکی از سخنگوهای انجمن تغذیه آمریکا در فلوریدا، می‌گوید: «وقتی کاری مانند تماشای تلویزیون یا روزنامه خواندن را با غذاخوردن همراه می‌کنیم، بدن عادت می‌کند که دیگر به پیغام گرسنگی توجه نکند و تا زمانی که مشغول انجام آن کار باشیم به خوردن ادامه می‌دهیم».

باید بکوشید این عادت خود را تغییر دهید. اگر همیشه بعدازظهرها با یک بسته چیپس و جلوی تلویزیون خستگی در می‌کنید، از این به بعد به جای این کار یک کتاب بردارید و روی کاناپه با کتاب خواندن و استراحت کردن بعدازظهر را سپری کنید. 

باید به خودم جایزه بدهم
خیلی‌ها اینطور فکر می‌کنند که پس از پشت سرگذاشتن یک روز سخت و پرتلاش لایق این هستند که خوراکی‌های خوشمزه زیادی بخورند و بیشتر افرادی که این طرز تفکر را دارند، به اضافه وزن دچار هستند. دکتر ریک تمپل، روانشناسی که اختلالات خوردن را در دانشگاه فلوریدای جنوبی معالجه می‌کند، در این باره می‌گوید: «خوراکی‌ها می‌توانند به روشی بسیار ساده برای انجام کارهای سخت به ما پاداش دهند و به تعویق انداختن دریافت این پاداش کار راحتی نیست»، ولی مشکل اینجاست که ما هیچ وقت برای پاداش گرفتن از غذا به سراغ یک تکه هویج یا بروکلی نمی‌رویم، بلکه در بیشتر مواقع یک تکه شکلات یا بستنی شیرین و خوشمزه را انتخاب می‌کنیم.

مطالعات نشان داده در مواقعی که ما به خوردن احساسی روی می‌آوریم به ندرت به ارزش غذایی خوراکی‌هایی که می‌خوریم، توجه می‌کنیم و بیشتر به رنگ و مزه آنها توجه داریم. یک روش برای غلبه بر این عادت نادرست و مضر این است که بنشینید و چیزهایی غیر از خوردن که خوشحالتان می‌کند را یادداشت کنید.

می‌توانید به دوست خود تلفن بزنید، با همسرتان تلویزیون نگاه کنید یا به موسیقی مورد علاقه‌ خود گوش دهید. هرکاری که انجامش حواس شما را از این نوع خوردن نادرست و مضر پرت کند، خوب است و به شما کمک می‌کند کالری‌های اضافی دریافت نکنید.

 

 

برای خواندن بخش اول -خوب فکر کنید تا چاق نشوید- اینجا کلیک کنید.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان