قیمه نثار یک غذایی قزوینی است. در قزوین ادویه ای موجود هست به نام ادویه مخصوص قیمه نثار که اگر بتوانید نوع مرغوب آن را پیدا کنید، غذای شما بی نهایت خوش عطر می شود. این غذا درگذشته جزو غذاهای تشریفاتی محسوب می شد و در عروسی ها هم به عنوان شام عروسی همراه با سبزی خوردن سرو می شده است.
طرز تهیه قیمه نثار
مواد لازم برای تهیه قیمه نثار
برنج ................................................ 4 پیمانه
گوشت خورشتی .................................. 300 گرم
پیاز ................................................... 1 عدد
خلال پسته و بادام و پرتقال شیرین هر کدام یک سوم پیمانه
زرشک .............................................. یک سوم پیمانه
شکر ................................................. 1 قاشق غذاخوری
زعفران آب کرده ..................................نصف لیوان
گلاب ............................................... 1 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ............................... یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه و دارچین ( در صورت تمایل زیره و هل) به مقدار لازم
کره و روغن ..............به میزان دلخواه
مرحله 1 برای تهیه قیمه نثار: برنج را به صورت آب کش درست کنید در این فاصله زمانی تا درست شدن پلو، پیاز را خرد کرده با کمی روغن تفت دهید
مرحله 2 برای تهیه قیمه نثار: گوشت را به قطعات مساوی تقسیم کنید.
مرحله 3 برای تهیه قیمه نثار: گوشت را به پیاز در حال تفت اضافه کرده و هم بزنید.
مرحله 4 برای تهیه قیمه نثار: به آن نمک و فلفل و زردچوبه و دارچین بزنید.
مرحله 5 برای تهیه قیمه نثار: رب گوجه فرنگی را با کمی آب رقیق کرده به مواد اضافه کنید.
مرحله 6 برای تهیه قیمه نثار: سپس در قابلمه یا زود پز را بگذارید تا گوشت حسابی با حرارت ملایم پخته شود.
مرحله 7 برای تهیه قیمه نثار: ابتدا زرشک را شسته و کره را ظرفی بریزید و روی اجاق با حرارت ملایم بگذارید و زرشک را به آن اضافه کنید.
مرحله 8 برای تهیه قیمه نثار: شکر به آن اضافه کنید.
مرحله 9 برای تهیه قیمه نثار: خلال بادام و پسته را به آن اضافه کنید.
مرحله 10 برای تهیه قیمه نثار:و هم بزنید.
مرحله 11 برای تهیه قیمه نثار: سپس خلال پرتقال به آن اضافه کنید.
مرحله 12 برای تهیه قیمه نثار: گلاب به آن اضافه کنید .توجه داشته باشید اگر تمام مواد شما تازه و مرغوب باشد در خوش رنگ و خوش عطر کردن خوراک شما بسیار موثر است. مخصوصا گلاب، خلال ،بادام ، پسته و پرتقال.
مرحله 13 برای تهیه قیمه نثار: بعضی ها مایلند گوشت را همراه با برنج دم بگذارند ،این کار سلیقه ای است من در اینجا پلو و مواد را جداگانه درست کردم و بعد از اینکه هر دو آماده شد ،کمی از برنج را زعفرانی، گوشت را لابه لای پلو و بعد با انواع خلال روی آن را تزئین کردم. انتخاب با خود شماست . نوش جان.