سرکه سیب شاید یکی‌ از پر طرفدار‌ترین انواع سرکه است. در مورد فواید سرکه سیب مطالب زیادی وجود دارد‌ اما اینکه چه میزان از آنها مبنای علمی‌ و واقعی دارد قابل بحث است. به عنوان مثل گفته می‌شود که سرکه سیب می‌تواند به کاهش وزن، کاهش کلسترول، کاهش قند خون و بهبود علایم دیابت کمک کند. در ادامه این مطلب به شواهد علمی‌ موجود در مورد مصرف سرک سیب پرداخته شده است.

سرشار از استیک اسید است که می‌تواند فواید زیستی‌ زیاد داشته باشد

در تهیه سرکه سیب، روش اصلی‌ این است که سیب به قطعات بسیار کوچک تقسیم می‌شود و سپس توسط مخمر روی آن فرآیند تخمیر صورت می‌گیرد که شکر را تبدیل به سرکه می‌کند. در مرحله بعدی باکتریها الکل را تبدیل به استیک اسید می‌کنند که ماده اصلی‌ فعال موجود در سرکه سیب است. درون سرکه سیب طبیعی مقادیر فراوانی از پروتئین، آنزیم و باکتریهای مفید وجود دارد. این ماده غذایی همینطور حاوی میزان کالری بسیار کم است. اما نکته مهم این است که بر خلاف تصور میزان ویتامین و مواد معدنی موجود در سرکه سیب زیاد نیست، و در عوض دارای آنتی‌اکسیدان و  آمینو اسیدهای ضروری است.

به از بین بردن باکتریهای مضر کمک می‌کند

سرکه سیب می‌تواند باکتریهای مضر و پاتوژن داخل بدن را از بین ببرد. از این ماده به صورت سنتی‌ در از بین بردن قارچ پوستی‌، قارچ ناخن و همینطور کشتن کنه استفاده می‌شود و حتی در عفونت گوش. از این ماده غذایی همینطور در نگهداری طولانی‌ مدت از مواد غذایی استفاده می‌شود چرا که رشد باکتری ای-کلای‌ را متوقف می‌کند.

کاهش قند خون و کمک به بیماران دیابتی

شاید تا کنون از مهمترین فواید به اثبات رسیده سرکه سیب کمک کردن آن به کنترل قند خون در بیماران دیابتی باشد. دیابت نوع 2 با بالا بودن قند خون شناخته می‌شود که به دلیل تولید ناکافی هورمون انسولین در بدن  یا کاهش عملکرد آن است. بالا بودن قند خون در افرادی که دیابتی نیز نیستند رخ می‌دهد که می‌تواند عامل خطری برای ابتلا به سایر بیماریهای مزمن باشد. در نتیجه همه افراد می‌توانند از اثر مثبت سرکه سیب روی کنترل قند خون بهره کافی‌ را ببرند. نحوه اثرگذاری سرکه سیب روی قند خون می‌تواند با افزایش حساسیت به انسولین باشد حتی در مقابل خوردن میزان کم کربوهیدرات، و همینطور فعال نگاه داشتن سطح انسولین برای مدت طولانی‌ تر بعد از خوردن غذا در افراد دیابتی.

می‌تواند به کاهش وزن و چربی‌ شکمی کمک کند

مطالعات نشان دهنده آن هستند که سرکه سیب می‌تواند به کاهش وزن نیز کمک کند. مطالعات انجام شده در بین انسان‌ها نیز نشان داده که سرکه سیب سبب کاهش اشتها می‌شود که نتیجه آن افزایش حس سیری و دریافت کمتر کالری است.  متخصصین تغذیه توصیه می‌کنند که بهتر است افراد به همراه غذاهای حاوی کربوهیدرات بالا سرکه سیب مصرف کنند که به تسریع حس سیری کمک می‌کند. سرکه سیب چربی‌ سوزی بالا ندارد اما با کنترل کردن قند خون و همینطور افزایش حس سیری به نظر می‌رسد که می‌تواند دریافت کالری را کاهش داده و و به کاهش وزن کمک کند.