به گزارش خبرنگار مهر، حمید حسام نویسنده شناخته شده حوزه دفاع مقدس شب گذشته و در چهارمین دوره انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی به عنوان چهره برتر هنر انقلاب در سال 1396 برگزیده شد.
حسام در حاشیه این مراسم در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به اینکه به باور او مهمترین دستاورد انقلاب در چهل سال گذشته اتصال اندیشه نسل معاصر به اندیشه عاشورا بوده است، عنوان کرد: به نظرم ارتزاق از سرچشمه زلال عاشورا با وجود گذشتن 1400 سال از آن حادثه، تضمینی برای زلال اندیشی، معرفت جویی و کمال طالبی همه هنرمندان انقلاب اسلامی بوده و خواهد بود.
این نویسنده دفاع مقدس ادامه داد: من فکر میکنم اتصال به فرهنگ عاشورا نباید تنها در ابعادی باشد که ما را محزون کند و برداشتمان را از عاشورا به یک رویداد غمگین تنزل دهد، بلکه باید یک تعبیر حماسی و موج آفرین و توفنده و روبه جلو از آن شکل داده شود که میتواند تضمینکننده همه نیازهای جامعه ما در ابعاد مختلف سیاسی و اجتماعی و فرهنگی باشد.
وی در همین زمینه گفت: هنرمندانی که به درک این ظرفیت رسیدهاند توانستهاند بهترین آثار را خلق کردهاند. من هم در آثار امسال هنرمندان کاندیدای چهره سال هنر انقلاب، این مساله را دیدم که هر کس بیشتر از این سرچشمه ارتزاق کرده موفق تر بوده است.
نویسنده کتاب «وقتی مهتاب گم شد» در ادامه با اشاره به مسئولیت دریافت عنوان «چهرهسال هنر انقلاب اسلامی»، گفت: این عنوان تکلیف سنگینی روی دوش من میگذارد. در ذیل نام شهید آوینی قرار گرفتن، بار تعهدی سنگینی روی دوش هر کسی از جمله من قرار میدهد که البته حسم این است این بار برای من، سنگینتر هم هست چون روزهای جنگ را از نزدیک دیدهام و با حماسهسازانش زیستهام. امیدوارم شهدا دست من را بگیرند تا راهم را با قلم و قدم ادامه دهم و در آخرت نیز شهدا دستگیر ما باشند.
حسام در پاسخ به سوال دیگری درباره مهمترین دغدغه و نگرانیاش درباره جریان فرهنگی انقلاب اسلامی گفت: مهمترین نگرانی من برای آینده هنر و فرهنگ انقلاب اسلامی در حال حاضر تحریف واقعیتهاست. هنر با همه زیباییهایش گاهی واقعیت را دستخوش تغییر میکند و به سمت خواست و علاقه مخاطب میبرد. این امر نه در کتاب که در سینما و سایر هنرها نیز در حال رخ دادن است.
وی تأکید کرد: یادمان باشد هر چیزی که در هر مدلی به عنوان جریان انقلاب معرفی میکنیم، باید اصلش بر مدل واقعیت و حقیقت باشد و عناصر زیباییشناسی برای معرفی آن را بر شالوده آن حقیقت بنا کنیم. اصل حقیقت تاریخ است و دور شدن از آن با همه زیبایی و خلاقیتی که هنر ما میتواند داشته باشد کار پسندیدهای نیست.