با رسیدن سال نو بسیاری افراد چالش جدید برای خود تعیین می‌کنند که یکی‌ از رایج‌ترین آنها چالش کاهش وزن و رسیدن به میزان وزن نرمال و تناسب اندام است. برای رسیدن به این هدف رژیم غذایی و کاهش کالری دریافتی کلید اصلی‌ رسیدن به این هدف است. اما به جز کاهش کالری دریافتی، رعایت اصول دیگری هم می تواند به کاهش وزن کمک کند. گروهی از مواد غذایی وجود دارند که به دلیل ترکیبات مواد مغذی خاصیت ترموژنیک دارند و می‌توانند چربی‌ سوزی کنند. در این مطلب متخصص تغذیه به شما می‌گوید که در رژیم کاهش وزن چه مواد غذایی را بیشتر مصرف کنید.

ماهی‌ چرب

ماهی‌های چرب بسیار خوش مزه و برای سلامتی فواید بسیار زیادی دارند. ماهی‌ سالمون، ساردین، ماهی‌ آزاد و سایر ماهی‌ چربی‌ حاوی میزان بالا اسیدهای چرب امگا 3 هستند که می‌تواند به کاهش التهاب در بدن و همینطور کاهش خطر بیماریهای قلبی کمک زیادی کند. از فواید مهم دیگر اسید چرب امگا 3 خاصیت چربی‌ سوزی آن است. در مطالعات انجام شده در افراد دارای اضافه وزن نشان داده شد که مصرف اسید چرب امگا 3 به کاهش وزن کمک می‌کند.

نارگیل

مصرف نارگیل و روغن نارگیل به دلیل جذب سریع در بدن و انتقال سریع به کبد می‌توانند به کاهش وزن کمک کنند. جایگزین کردن چربی‌ مصرفی با روغن نارگیل سبب می‌شود که به جای انباشته شدن به صورت چربی‌ در بدن این چربی‌ به سرعت به انرژی تبدیل شود. علاوه بر آن این نوع چربی‌ به کاهش اشتها و حس گرسنگی نیز کمک می‌کند.

قهوه

قهوه احتمالا محبوب‌ترین نوشیدنی در سراسر دنیا است. اگرچه که قهوه به تنهایی نمی‌تواند منجر به کاهش وزن شود ولی‌ مصرف قهوه تلخ برای دو تا سه فنجان در روز می‌تواند به افزایش متابولیسم و ضربان قلب کمک کند که در نهایت چربی‌ سوزی را بالا می‌برد.

تخم مرغ‌

تخم مرغ‌ را می‌توان خانه سرشار از پروتئین و انرژی نام گذشت. این ماده فوق العاده غذایی حاوی میزان فراوان پروتئین با کیفیت و اسید آمینه ضروری برای بدن است. مصرف تخم‌مرغ‌ در درجه اول سبب تحریک سریع حس سیری می‌شود و اشتها را کاهش می‌دهد. تخم مرغ‌ از منابع پروتئین کم کالری و کم چربی‌ حیوانی است و به همین دلیل منحصر به فرد است. خوردن پروتئین کافی‌ در هنگام کاهش وزن بسیار مهم است چرا که از کاهش حجم عضله پیشگیری می‌کند و در کنار آن متابولیسم و سوخت و ساز بدن را افزایش می‌دهد.

چای سبز

نوشیدن چای سبز برای حفظ سلامتی و بهبود آن یک انتخاب بسیار عالی‌ است. در مطالعات انجام شده روی چای سبز نشان داده شده که نوشیدن این ماده غذایی کمک زیاد به رساندن مواد آنتی‌اکسیدانی به بدن می‌کند که رادیکالهای آزاد را از بین می‌برند. همینطور چای سبز دارای ترکیبات تحریک کننده متابولیسم در بدن است.

سرکه سیب

سرکه سیب یک محلول باستانی است که به خاطر فوایدش برای سلامتی توصیه می‌شود. سرکه سیب به صورت خاص دارای خاصیت پایین آورنده قند خون و همینطور کاهنده اشتها است و به ویژه به افراد دیابتی توصیه می‌شود. سرکه سیب علاوه بر این فواید می‌تواند به کاهش چربی‌ ناحیه شکمی کمک فراوانی کند.