به گزارش ایسنا، نصرالله پژمانفر در جلسه علنی امروز در سوالی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پرسید وزارت ارشاد با چه مجوزی برخلاف مصوبه هیات وزیران اقدام به تفکیک روزنامهها و مطبوعات در قالب دو دسته دولتی ـ عمومی و خصوصی کرده است؟
سیدعباس صالحی نیز تصمیمگیری در این باره را به قبل از دوره وزارتش در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موکول دانست و افزود: بر اساس تکلیف قوانین برنامه پنجم و ششم توسعه و سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی، حمایت از نشریات و مطبوعات بخش خصوصی در اولویت وزارتخانه قرار دارد.
پس از توضیحات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نماینده سوالکننده با تاکید بر اینکه اگر وزیر طبق مصوبه هیات وزیران عمل کند بنده از رایگیری درباره سوالم انصراف میدهم، قانع شدن مشروط خود از توضیحات سیدعباس صالحی را اعلام کرد.
پژمانفر: هنوز مشکل بیمه خبرنگاران حل نشده است باید پیگیری کنیم
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه مشکل بیمه خبرنگاران هنوز حل نشده است، گفت: امروز خبرنگاران بیمه کارگری و کارمندی میکنند البته برای خیلیها همین بیمه نیز مطرح نیست. آنها پایینترین سطح حقوق را دریافت میکنند که ما وظیفه پیگیری داریم.
پژمانفر در جلسه علنی امروز (سهشنبه) به تشریح این سوال خود پرداخت که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با چه مجوزی برخلاف مصوبه هیئت وزیران اقدام به تفکیک روزنامهها و مطبوعات در غالب دو دسته دولتی –عمومی و خصوصی کرد است.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: امروز در معاونت مطبوعات روال کاملا سلیقهای ایجاد شده که آن را به عنوان دستورالعمل ملاک کار قرار میدهند و حمایتهای قانونی را مدنظر ندارند.
وی با طرح این پرسش که آیا قانون باید بر اساس مصلحت و تشخیص افراد اجرا شود؟ گفت: در شرایطی که هیات وزیران آییننامه نحوه پرداخت یارانه مطبوعات را تصویب کرده است، شاهد هستیم که برخلاف مصوبه دولت، مطبوعات به دو دسته دولتی ـ عمومی و خصوصی تقسیمبندی شدهاند. آیا باید برخی بر اساس مصالح خود قانون را زیر پا گذاشته و دستورالعملها را ملاک کار قرار دهند که اگر اینطور باشد دیگر سنگ روی سنگ بند نمیشود، باید جلوی بیقانونی و تخلفات را بگیریم.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تاکید بر اینکه هنوز مشکل بیمه خبرنگاران حل نشده است، گفت: قراردادهایی با خبرنگاران بسته میشود که آنها امنیت شغلی ندارند. بسیاری از خبرنگاران پاره وقت هستند و قانون درباره آنها اجرا نمیشود. امروز خبرنگاران بیمه کارگری و کارمندی میشوند و پایینترین سطح حقوق را دریافت میکنند، وظیفه داریم که وضع آنها را پیگیری کنیم.
پژمانفر افزود: برخی از خبرنگاران به ما گفتهاند که به خاطر مطالبشان مورد شکایت از دستگاههای دولتی قرار میگیرند و هیچ کسی حامی آنها نیست. باید این موضوع نیز پیگیری شود.
وی ادامه داد: از طرف دیگر به بهانه اینکه نباید یارانه مطبوعات به بخش دولتی داده شود، برخی از رسانهها را دولتی محسوب کرده و یارانه نمیدهند. به نظر میرسد دولت یازدهم در موضوع یارانهها به صورت شفاف اطلاعرسانی کرده است اما برخی به صورت غیرمستقیم یارانه میدهند.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرد: نباید به بهانه ندادن یارانه به بخش دولتی، آگهی به برخی روزنامههای دولتی همچون ایران داده شود. ما میدانیم بسیاری از افراد در روزنامهای مثل ایران بیمه میشوند و یا اینکه آگهیهایی به آنها میدهند. سوال ما این است که توزیع آگهی وظیفه وزارت ارشاد است یا نهاد دیگری، قطعا این کار در حیطه وزارت ارشاد بوده و باید پیگیری کند.
به گفته وی، یارانه مطبوعات به برخی از روزنامهها به بهانه دولتی بودن قطع شده است و از آن طرف برخی دیگر از روزنامهها در قالب آگهی و بیمه حمایت میشوند که این بیعدالتی است. انتظار ما این است که این تخلفات اصلاح شود.
نماینده مشهد همچنین اظهار کرد: اکنون خانه مطبوعات به جای پیگیری حقوق صنفی و مشکلات خبرنگاران و روزنامهنگاران تبدیل به مکانی سیاسی برای کارهای سیاسی شده است. ما امیدواریم آقای صالحی با همان حریت و آزادی که دارند مشکلات را پیگیری کنند و جلوی آییننامه ابلاغی و عمل نشدن به مصوبه هیات وزیران را بگیرد.