به گزارش الف، موضوع حقوق و مزایای مقامات و مدیران ارشد نظام در کنار افزایش در حدود تورم حقوق کارکنان دولت از جمله دغدغههای افکار عمومی است؛ به ویژه در مقاطعی مانند زمان افشای فیشهای حقوق نجومی تعدادی از مدیران دولتی و همچنین در زمان رسیدگی سالانه به لایحه بودجه مورد توجه قرار میگیرد؛ هرچند افزایش حقوقها توانایی مقابله با نرخ رشد تورم را ندارد، اما عادلانه نیست یک مدیر دولتی حقوق کلان بگیرد و این مدیر در تصمیم گیریها وضعیت خود را ملاک سنجش قرار میدهد، نه فردی که ماهانه در حدود یک میلیون حقوق میگیرد.
یک سال و نیم از موضوع حقوق های نجومی و فیش هایی که منتشر شد، می گذرد، حقوقی های کلانی که برخی مدیران دولتی از 57 میلیون تومان و بالاتر تا 20 میلیون تومان می گرفتند و این موضوع که با واکنشهای تند جامعه مواجه شد و موضوعی را نمایان نمود که مدیران دولتی حقوقهای آنچنانی می گیرند؛ مقام معظم رهبری در همان زمان به موضوع حقوقهای کلان اشاره و تاکید کردند: موضوع حقوقهای نجومی، در واقع هجوم به ارزشها است اما همه بدانند که این موضوع از استثناها است و اکثر مدیران دستگاهها، انسانهای پاکدست هستند، اما همین تعداد کم نیز خیلی بد است و باید حتماً با آن برخورد شود. جلوی اشرافیگری باید گرفته بشود؛ اشرافیگری بلای کشور است. 1395/05/11
ایشان در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیات دولت نیز با اشاره به حقوق های کلان برخی مدیران بیان کردند: در این قضیّه، مردم اعتمادشان ضربه خورده. ببینید، مردم خیلی از این ارقام بزرگ و مانند اینها را هضم نمیکنند؛ امّا حقوق شصت میلیون تومان و پنجاه میلیون تومان و چهل میلیون تومان را خوب هضم میکنند؛ یعنی کسی که در ماه یکمیلیون یا یکمیلیونودویست یا یکمیلیونوپانصد درآمد دارد، خوب میفهمد که پنجاهمیلیون یعنی چه؛ در کشور کم نیستند کسانی که حقوقهایشان این است. آیا فاصلهی بین پنجاهمیلیون و یکمیلیون غیرعادلانه نیست؟ شما امروز در دستگاه دولتیتان کسی که از شما یکمیلیون، یکمیلیونودویست، یکمیلیونوپانصد، دو میلیون حقوق بگیرد ندارید؟ فراوان. خب، آنوقت یک نفر هم سیمیلیون میگیرد، چهلمیلیون میگیرد! این غیرعادلانه نیست؟ با مردم همدردی کنید که مردم احساس کنند که همان رنجی را که او میبرد شما هم میبرید و نشان بدهید که عزم راسخ دارید که با این قضیّه برخورد کنید و جلویش را بگیرید و اجازه ندهید؛ این را نشان بدهید به مردم.1395/06/03
*14 نفر از کسانی که بیش از 400 میلیون تومان پاداش گرفته اند، به کار برگشته اند
غلامرضا تاجگردون رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به ادامه دار بودن حقوق های نجومی و پرداخت پاداش های میلیاردی شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی گفت: عملکردها نشان می دهد بسیاری از کارکنان در آستانه بازنشستگی، پیش از عید خود را بازنشسته کردند و تقریبا پاداش بازنشستگی کسانی که شب عید کنار رفتند تا به قانون سال 97 برنخورند، یک عدد میلیاردی است که سبب نگرانی شده است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به افزایش حقوق کارمندان برای امسال در دولت گفت: نوعی نامهربانی یا توجه نکردن به تفاهم بامجلس یا برداشت دیگر از متن قانون بودجه انجام شده، آنچه که در مجلس تصویب شد افزایش 20 درصدی کف حقوق کارمندان بود و برای بقیه حقوق ها به روش پلکانی افزایش می شود، اما اکنون دولت افزایش حقوق را بین 12 تا 6 درصد اعمال کرده است.
وی با بیان اینکه هرچه با دولت گفتگو می کنیم نمی پذیرد و پاسخ جدی نمی دهد، ادامه داد: مجبور هستیم نظر استفساریه را برای افزایش حقوق کارمندان به صحن علنی مجلس ارائه دهیم و آن را به قانون تبدیل کنیم.
وی تصریح کرد : در سال 97 سقف پاداش را حدود 280 میلیون تومان قرار دادیم، اما افرادی که حقوق آنها بالای 8 میلیون تومان بود بر این اساس ضرر می کردند، 987 نفر در دستگاه ها و شرکت های دولتی و بانک ها پاداش بازنشستگی بیش از 400 میلیون تومان گرفته و آخر سال 96 خود را بازنشست کرده اند.
تاجگردون با اشاره به اینکه 200 نفر از این افراد بیش از 600 میلیون تومان پاداش گرفته اند و فردی نیز یک میلیارد و 280 میلیون تومان پاداش گرفته است عنوان کرد: 14 نفر از کسانی که بیش از 400 میلیون تومان پاداش گرفته اند و خود را در سال 96 بازنشسته کرده اند امسال دوباره به کار بازگشته اند لذا، از دولت خواسته ایم این افراد که سطح آنها معاون وزیر است از سیستم دولتی کنار بگذاردو در بخش خصوصی به کار گرفته شوند.
وی با اشاره به اینکه مجلس نشان داد که در مباحث اقتصادی با دولت همسو است، افزود: در بودجه هزار میلیارد جایزه صادراتی در نظر گرفته شده است، اما باید مابهالتفاوت ارز را با مابهالتفاوت جایزه صادراتی پایین بیاوریم .
وی با بیان اینکه 987 نفر در ایران در دستگاه های مختلف بالای 400 میلیون تومان پاداش گرفتند خاطرنشان کرد: 60 تا 70 درصد کارکنان حقوق های زیر دو و نیم میلیون دریافت می کنند، شکاف جدی بین پاداش بازنشستگان بود که باید متعادل میشود.
بازگشت 11 مدیر نجومی بگیر به کار
عادل آذر در خصوص پاداش نجومی برخی مدیران بازنشسته کشور و بازگشت آنها به کار توضیح داد: در اولین نشست بعد از تعطیلات سال با اعضای کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات این موضوع مطرح شد و نمایندگان از دیوان محاسبات خواستند گزارشی از مدیرانی که بیش از 300 میلیون تومان پاداش دریافت کرده اند، تهیه کند.
رئیس دیوان محاسبات کل کشور با بیان این موضوع که مبلغ دریافتی با احتساب پاداش خدمت و مرخصی ذخیره بود، بیان داشت: معاونتهای فنی دیوان گزارشی در سطح ملی و استانی تهیه کردند، این گزارش نهایی و دو هفتهای است که تقدیم کمیسیون برنامه و بودجه شده است.
وی با اشاره به محتوای گزارش ارائه شده، گفت: در آن گزارش مشخص شد، در سطح استانها مقامی که پاداش 300 میلیون دریافت و به کار برگشته باشد نداریم، اما در سطح وزارتخانهها 11 نفر در پایان سال 96 بازنشسته شده اند و باتوجه به اینکه از مقامات موضوع ماده 71 قانون مدیریت خدمات کشوری بوده اند، از ظرفیت تبصره 1 ماده واحده قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان استفاده کرده و به کار برگشتند.
آذر گفت: بازگشت به کار بعد از دریافت پاداش خدمت در عرف اداری پسندیده نیست، این 11 نفر از فرصت قانونی برای حضور دوباره در کار استفاده کردند.
رئیس دیوان محاسبات کل کشور تاکید کرد:اگر کسی در جایگاه غیر مقام بازنشسته شود و مجددا به کار برگردد غیرقانونی است، اما در گزارشی که جمع آوری کردیم به چنین موردی برنخوردیم.
این در حالی است که بارها در خصوص حقوق های نجومی تذکر داده شده است اما همچنان شاهد این ناعدالتی هستیم و برخی از مدیران حقوق های انچنانی دریافت می کنند این در حالی است که شخص رییس جمهور و مجلس شورای اسلامی بارها در این مورد تذکرات جدی داده و خواستار برخورد با این افراد شدند اما نه تنها مدیران نجومی بگیر بازخواست نشده اند ولی برخی از آنها توسط دولتمردان ذخیره نظام نامیده شدند.