فواید درمانی مصرف برگ بو
برگ بو یک گیاه معجزه آسا برای درمان بیماری هاست. برگ بو در از بین بردن دیابت، فشار خون بالا، چربی بالا و درمان بی خوابی معجزه می کند. این خواص آن هم در ادویه ای که به فراموشی سپرده ایم.
برگ بو به صورت درختچه و درخت یافت میشود. معمولاً در تمام فصول سال سبز است و طول درختهای آن به ده متر هم میرسد. در بسیاری از مکانها برای تزیین باغها استفاده میشود، اما استفاده اصلی آن در آشپزی و به عنوان داروی گیاهی است.اصل این رستنی از منطقه مدیترانه است و در تمام مدیترانه به عنوان عطر غذا از آن استفاده میشود.
مشخصات برگ بو
درخت آن همیشه سبز است و پوست آن خاکستری تیره و چوب آن خیلی سخت میباشد و دارای شاخه های انعطاف پذیر است در فارسی آن را درخت غار و باهشتان نامیدهاند و دارای خواص گیاه درمانی زیادی میباشد.در ایران برگ بو را بیشتر به عنوان یک ادویه میشناسند و استفاده از آن هم کمتر در غذاها مرسوم هست. در صورتی که برگ بو به جز استفاده خوراکی، استفاده های دارویی و باغبانی هم دارد و یک گیاه بسیار مفید و زیبا برای منازل به شمار میآید. برگ بو به نامهای Laurel tree – Bay tree – Lauraceae - Bay leaf شناخته میشود.
ترکیبات شیمیایی و خواص برگ بو
میوه این درخت دارای اسانس روغنی فراری است که دارای مقدار زیادی اسید لوریک است. اسید لوریک از اسیدهای چرب است که به شکل متبلور سفید در میآید. در برگهای خشک برگ بو نیز از 3-1 درصد اسانس روغنی فرار بسیار معطر وجود دارد که از طریق تقطیر میتوان استخراج نمود. در برگهای سبز گیاه نیز اسانس روغنی فرار وجود دارد. باید توجه داشت که برگهای خشکانده این درخت در آشپزی استفاده میشود و نه برگهای سبز آن، زیرا برگهای سبز ممکن است خواص منفی داشته باشند.
-
برگ سبز این گیاه بسیار خوشبو است و در زمانی هم که خشک میشود با رایحهای دلپذیر همراه است. این گیاه ادویهای حاوی مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی و ویتامینهاست که در سلامت انسان نقش مهمی را بر عهده دارند.
-
ویتامین C که در دفع رادیکالهای آزاد و تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارد از مهمترین ترکیبهای موجود در این ادویه است.
-
همچنین ویتامین A موجود در این ادویه به قدرت بینایی فرد کمک میکند و در پیشگیری از ابتلا به سرطان ریه و دهان نقش دارد.
-
وجود تعدادی از ویتامینهای ب کمپلکس نظیر نیاسین، پیریدوکسین، پنتوتنیک و ریبوفلاوین در این ادویه در سنتز آنزیمی و عملکرد سیستم عصبی و تنظیم متابولیسم بدن نقش دارد.
-
از سوی دیگر این ادویه منحصر به فرد حاوی مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی نظیر مس، پتاسیم، کلسیم، منگنز، آهن، سلنیوم، روی و منیزیم است که در سلامت فرد نقش حیاتی بر عهده دارند.
-
برگ بو فواید زیادی در مقابله با انواع سرطانها دارد.
-
منبع غنی ویتامین C، A، آهن، منگنز، کلسیم، پتاسیم و منیزیم است. مصرف منظم آن در غذاها به سلامت جسم کمک میکند.
-
دارای خاصیت ضد التهابی، آنتی اکسیدانی، ضد باکتریایی و ضد قارچی است. خاصیت ضد آنتی اکسیدان آن با کمک کردن به بدن در تولید انسولین کافی، میتواند در درمان بیماریهایی مانند دیابت نیز موثر باشد.
-
آنزیمهای موجود در آن با شکستن پروتئینها و کمک به هضم غذا، علایم اختلالات گوارشی را کاهش میدهد و ناراحتی معده را درمان میکند.
-
ترکیبات موجود در آن، سردرد و حتی میگرن را درمان میکند.
-
اسیدفولیک موجود در آن مانع نقص جنین میشود.
-
آهن موجود در آن برای تولید گلبولهای قرمز لازم است.
فواید برگ بو برای سلامت
امروزه بر تعدد افرادی که از بیماریهای مختلف رنج می برند افزوده می شود که مهم ترین آنها عبارتند از دیابت، فشار خون، بی خوابی، کلسترول و غیره.با این حال خیلی ها علاقه ای برای رفتن به بیمارستان نشان نمی دهند چون احساس بیماری بیشتری به آن ها دست می دهد. برگ بو خواص بسیار خوبی برای مبارزه با بیماری های خاص دارد. به خصوص برای مقابله با فشار خون، دیابت، بی خوابی، کلسترول و غیره.برگ بو یکی از عناصر مهم برای خوش طعم کردن غذاهاست ضمن این که مزایای بسیاری هم در طب طبیعی دارد. متاسفانه این ادویه بین مردم فراموش شده است.سایر بیماری هایی که برگ بو با آن ها مقابله می کند عبارتند از :
-
بی خوابی
-
افسردگی
-
درد عصب سیاتیک
-
عفونت های مکرر
-
خستگی عضلانی
-
عفونت دستگاه ادراری
-
ضعف و کمبود انرژی
-
بیماری روانی خفیف
-
التهاب مثانه
-
اسپاسم
-
علائم پیش از قاعدگی
-
سردرد
-
آرتریت
-
خر و پف
-
التهاب دردناک گوش
-
انقباض عضلات و اعصاب
-
اختلال در شکم و مشکلات دفع گاز
-
احتباس مایعات
حتما از خودتان می پرسید چگونه می توانیم از مزایای آن بهره مند شویم؟ یک روش استفاده از چای برگ بو است. با استفاده از آن می توانیم از تمام خواص آن بهره مند شده و به بهبود سلامت خود کمک کنیم.
طرز تهیه دمنوش برگ بو
آب را روی حرارت گذاشته تا به نقطه جوش برسد سپس 30 گرم برگ بو به آن اضافه کرده اجازه دهید چند دقیقه بجوشد. سپس حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید به آرامی سرد شود. دمنوش برگ بو را هر روز صبح به صورت ناشتا و در صورت تمایل به همراه عسل یا سایر شیرین کننده های طبیعی میل نمایید.
گردآوری توسط بخش سلامت
مجله دلگرم