ماهان شبکه ایرانیان

اکثریت اعضای کمیته فیلترینگ موافق رفع فیلتر توییتر هستند

شش وزیر و دو نفر از نمایندگان مجلس عضو «کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه» با ارسال نامه‌ای برای دادستان کل کشور خواستار طرح موضوع رفع فیلتر توییتر در این کار گروه شدند. این خبری است که پایگاه اطلاع رسانی دولت به شکل رسمی منتشر کرده است؛ خبری که روز یکشنبه به شکل غیر رسمی نیز منتشر شده بود.

اکثریت اعضای کمیته فیلترینگ موافق رفع فیلتر توییتر هستند

شش وزیر و دو نفر از نمایندگان مجلس عضو «کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه» با ارسال نامه‌ای برای دادستان کل کشور خواستار طرح موضوع رفع فیلتر توییتر در این کار گروه شدند. این خبری است که پایگاه اطلاع رسانی دولت به شکل رسمی منتشر کرده است؛ خبری که روز یکشنبه به شکل غیر رسمی نیز منتشر شده بود.

پایگاه اطلاع رسانی دولت می‌گوید که با توجه به افزایش تقاضای عمومی و جامعه رسانه‌ای کشور برای رفع فیلتر توییتر و فعالیت جوانان و رسانه‌ها در این فضا، نامه‌ای با تایید و امضای هشت نفر از اعضای کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه (6 نفر از اعضاء دولت و دو نفر از نمایندگان مجلس) برای دادستان کل کشور مبنی بر طرح این موضوع در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و رفع فیلتر توئیتر ارسال شده است.

دلیل طرح این موضوع برای کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، نقش آفرینی موثرتر برای فعالین رسانه‌ای کشور و جوانان مطرح شده است: «چرا که استفاده از فضای رسانه‌ای بین‌المللی تاثیر بسیار قویتری در جامعه جهانی خواهد داشت.»

پیشتر شنیده شده بود که وزیر ارتباطات، وزیر آموزش و پرورش، وزیر ارشاد و وزیر اطلاعات چنین نامه‌ای را امضا کرده‌اند اما اکنون پایگاه اطلاع رسانی دولت علاوه بر تایید این موارد و با رسانه‌ای کردن موضوع، خبر می‌دهد که «سید علیرضا آوایی» وزیر دادگستری و «منصور غلامی»، وزیر علوم به همراه «رمضانعلی سبحانی‌فر»، رئیس کمیته مخابرات مجلس شورای اسلامی و «محمد کاظمی» نماینده مردم ملایر نیز این نامه را امضا کرده‌اند. تمام این افراد عضو کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه هستند که در فیلتر یا رفع فیلتر کردن سایت یا شبکه‌های اجتماعی تصمیم‌گیری می‌کنند.

اکنون و بر اساس اعلام پایگاه اطلاع رسانی دولت، 8 عضو از 12 عضو کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه با رفع فیلتر توییتر موافق هستند و باید دید دیدگاه «حجت الاسلام محمدجعفر منتظری»، دادستان کل کشور در این باره چیست. اعضای کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه به شرح زیر هستند:

  • دادستان کل کشور (رئیس کارگروه)
  • رئیس یا نماینده سازمان صدا و سیما
  • وزیر یا نماینده وزیر اطلاعات - موافق رفع فیلتر توییتر
  • وزیر یا نماینده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی - موافق رفع فیلتر توییتر
  • وزیر یا نماینده وزیر دادگستری - موافق رفع فیلتر توییتر
  • وزیر یا نماینده وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - موافق رفع فیلتر توییتر
  • وزیر یا نماینده وزیر علوم تحقیقات و فناوری - موافق رفع فیلتر توییتر
  • وزیر یا نماینده وزیر آموزش و پرورش - موافق رفع فیلتر توییتر
  • فرمانده نیروی انتظامی
  • یک نفر خبره در فناوری اطلاعات و ارتباطات به انتخاب کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی - موافق رفع فیلتر توییتر
  • یک نفر از نمایندگان عضو کمیسیون قضائی و حقوقی به انتخاب این کمیسیون به تأیید مجلس شورای اسلامی - موافق رفع فیلتر توییتر
  • رئیس سازمان تبلیغات اسلامی

نکته قابل توجه اینجاست که دولت روحانی اکنون با رای دو نماینده اصلاح‌طلب، اکثریت آرا را در کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه دارد و باید دید می‌تواند یک شبکه اجتماعی متن محور را از فیلتر خارج کند یا خیر؛ هرچند در سال‌های اخیر این تجربه ثابت شده که رفع فیلتر یک سایت، از فیلتر کردن آن سخت‌تر انجام می‌شود.

البته نکته دیگری هم که باید به آن توجه داشت این است که همین نامه با امضای شش وزیر و دو نماینده مجلس، در وهله اول جهت «طرح این موضوع در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه» ارسال شده تا در صورت موافقت، تشکل جلسه و بحث در این باره، توییتر رفع فیلتر شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان