به گزارش ایسنا، سیدابوالفضل موسویبیوکی با حضور در جلسه علنی شورای اسلامی شهر، با بیان اینکه اجرای کامل طرح شبکه فاضلاب یزد به پنج سال نیاز دارد، اظهار کرد: بیش از 600 میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل طرح فاضلاب شهر یزد نیاز است.
وی، آمادگی سرمایه گذارهای متعدد برای ورود به بحث اجرای طرح فاضلاب شهر یزد را فرصتی مناسب برای تکمیل این مهم در یزد دانست و بیان کرد: ما نباید برای اجرای کامل شبکه تصفیه فاضلاب یزد منتظر تأمین اعتبار از سوی دولت باشیم.
نماینده مردم یزد و اشکذر با بیان اینکه سالانه 120 کیلومتر اجرای طرح فاضلاب برای مدت پنج سال باید در دستور کار شهرداری و مسئولان اجرایی قرار گیرد، افزود: آمادگی مدیریت شهری برای واگذاری شهر یزد یکی از ضرورتهای اجرایی برای تکمیل صحیح و کامل فاضلاب شهر یزد است.
موسوی در ادامه با اشاره به ضرورت مشارکت شهرداری و شورای اسلامی یزد برای اجرای کامل شبکه فاضلاب این شهر، گفت: مدیران دستگاههای اجرایی آمادگی خود را برای همکاری در اجرای صحیح و کامل شبکه فاضلاب شهری اعلام کردند.
این مقام مسئول تصریح کرد: در سال گذشته سهم استان یزد از آب انتقالی 65 میلیون مترمکعب بوده که امسال با کاهش 20 درصدی این سهم به حدود 50 میلیون مترمکعب رسیده و این امر بیانگر ضرورت اجرای هر چه سریعتر شبکه فاضلاب در یزد است.
وی با بیان اینکه طبق هماهنگیهای انجام شده امسال ماهانه حدود سه میلیون متر مکعب آب انتقالی به استان یزد اختصاص داده شده است، گفت: تعیین میزان اختصاص پساب به شهرداری یزد بعد از اجرای کامل طرح فاضلاب شهر یزد انجام میشود.
اجرای کامل طرح شبکه فاضلاب یزد به کمک بخش خصوصی نیاز دارد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان یزد با بیان اینکه متأسفانه تاکنون 35 درصد شهر یزد تحت پوشش شبکه فاضلاب شهری قرار گرفته است، گفت: اجرای کامل طرح شبکه فاضلاب شهر یزد به کمک مردم و بخش خصوصی نیاز دارد.
علی اسلامی با حضور در جلسه علنی شورای اسلامی شهر با اشاره به ضرورت اجرای کامل طرح فاضلاب شهر یزد، اظهار کرد: فاضلاب شهر یزد از سال 78 اجرایی شده و تاکنون 35 درصد شهر را تحت پوشش قرار داده است. در فاز اول این طرح، 260 لیتر در ثانیه پساب حاصل از فاضلاب شهر یزد ذخیره میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان یزد در ادامه با بیان اینکه طرح اولیه 35 درصد یزد را پوشش داده و الان امکان تخصیص اعتبار برای ادامه این طرح وجود ندارد، گفت: اجرای کامل فاضلاب شهر به کمک دولت، مردم و بخش خصوصی نیاز دارد.
اسلامی با اشاره به اجرای طرح فاضلاب شهری در چهار شهر اردکان، میبد، بافق و مهریز، تصریح کرد: در اردکان به طور کامل اجرایی شده، در مهریز در حال اجراست که در نیمه اول سال 98 به بهره برداری میرسد و در فاز اول 20 لیتر پساب خواهد داشت، در بافق با 40 درصد پیشرفت اجرایی شده و تا سال 99 به بهرهبرداری میرسد و در شهرستان میبد با حدود 50 درصد پیشرفت در حال اجراست.
این مقام مسئول با بیان اینکه متأسفانه اجرای طرح فاضلاب شهر یزد نسبت به دیگر شهرهای استان عقبتر است، خاطرنشان کرد: اگر طرح فاضلاب در شهر یزد به طور کامل اجرایی شود میتواند 800 لیتر آب قابل مصرف در فضای سبز شهری، آب مورد نیاز برای تزریق به سفرههای زیرزمینی و مصارف صنعتی به ذخیره آب این شهر اضافه کند.
شهروندان یزدی مالکین اصلی پساب یزد هستند
شهردار یزد با بیان اینکه فضای سبز شهر نیاز جدی به استفاده از پساب دارد، گفت: زنده نگه داشتن فضای سبز یکی از دغدغههای جدی شهرداری یزد است و شهرداری یزد در حوزه فضای سبز هیچ استفادهای از پساب ندارد.
وی با اشاره به اهمیت تکمیل شبکه فاضلاب شهر یزد، افزود: مشارکت شهرداری با اجرای کامل این مهم امری اجتناب ناپذیر بوده و حتما شهرداری یزد در این راستای ایفای نقش میکند.
شهردار یزد، مردم و شهروندان یزدی را مالکین اصلی پساب یزد دانست و گفت: بهترین مصرف کننده پساب فضای سبز است که در نهایت سود حاصل از ایجاد فضای سبز برای مردم شهر خواهد بود.
جمالی نژاد با اشاره به نیاز جدی یزد به فضای سبز، تصریح کرد: اختصاص قسمت زیادی از پساب شهر یزد برای فضای سبز باید در دستور کار مسئولان و مدیران اجرایی استان قرار گیرد.
تکمیل شبکه فاضلاب یزد مستلزم مشارکت فعال بخش خصوصی است
رییس شورای اسلامی شهر یزد با اشاره به ضرورت مدیریت صحیح پساب گفت: تکمیل شبکه فاضلاب شهر یزد مستلزم مشارکت فعال بخش خصوصی است.
به گزارش ایسنا، غلامعلی سفید در جلسه شورای اسلامی شهر با اشاره به ضرورت تأمین آب مورد نیاز شهر یزد، اظهار کرد: طرح فاضلاب شهری یکی از موثرترین راهکارهای تأمین منابع آبی برای فضای سبز شهر یزد است.
وی با اشاره به زمان انتقال آب به استان یزد،افزود: زمانی که آب انتقالی به یزد رسید، متاسفانه چهار درصد آن به صنعت اختصاص یافت که معتقدم امروز باید از این اقدام خود توبه و استغفار کنیم زیرا این میزان از آب به صنایع پرآبخواه نظیر صنایع فولادی اختصاص یافت.
رییس شورای شهر یزد گفت: امروز باید بخش خصوصی را به بحث تصفیه و اجرای کامل شبکه فاضلاب یزد وارد کنیم و برای صنایع پرآبخواه نظیر صنایع فولادی از پساب تصفیه شده استفاده کنیم.
محسن عباسی هرفته، سخنگوی شورای شهر یزد، با بیان اینکه یزدیها کیمیاگر بودند و خاک را به خشت و کاشی تبدیل کردند، تصریح کرد: اکنون نیز باید از خلاقیت یزدیها برای ساخت و سازهای متناسب با اقلیم و تأمین آب مورد نیاز این شهر بهره گرفت.
سیدمحمدعلی پاکنژاد اظهار کرد: دولت باید برای تأمین اعتبار اجرای طرح فاضلاب شهر یزد مشارکت داشته باشد.
وی در پایان با اشاره به ضرورت ایجاد زمینه مشارکت مستقیم مردم در کامل کردن طرح فاضلاب شهر یزد، گفت: مردم می توانند با خرید اوراق مشارکت طی پنج سال در اجرای کامل طرح فاضلاب شهری مداخله کنند.