ماهان شبکه ایرانیان

اگر در نوروز به رستوران می‌روید (۲)

هرگز در مصرف فست فودها یا غذاهای آماده تهیه شده در رستوران‌ها افراط نکنید. برای اثبات این توصیه، لازم است بررسی داشته باشیم بر مواد حاوی این دسته از خوراک‌ها و نیز طرز آماده‌سازی و طبخ آنها.

اگر در نوروز به رستوران می‌روید (2)

البته در سایر استان‌های کشورمان نیز خورش‌های لذیذ و مفیدی طبخ می‌شوند که مصرف آنها خالی از تنوع نیست، ولی خورش‌های شمالی از دو کیفیت برخوردارند که در غذاهای سایر شهرها کمتر وجود دارد، اول اینکه تنوع خیلی بیشتری در سبزیجات به کار رفته در خورش‌های شمالی موجود است و دوم اینکه در غذاهای شمالی معمولاً از گوشت کمتری استفاده می‌شود و تخم‌مرغ جانشین گوشت می‌گردد.

در مورد افراط در مصرف گوشت قرمز در همین مقاله صحبت کردیم. البته توجه داشته باشید که تخم‌مرغ نیز در حد اعتدال باید مصرف شود و با وجود آنکه این ماده غذایی حاوی ارزش تغذیه‌ای بسیار خوبی است، ولی دارای کلسترول بالایی می‌باشد و مصرف روزانه آن به خصوص برای افرادی که چربی‌های خونشان، بالا است و یا مبتلا به اختلالات قلبی- عروقی هستند توصیه نمی‌شود. همچنین از خورش‌های چرب و پرروغن نباید استفاده شود.

نکته 5: در مصرف فست فودها افراط نکنید

هرگز در مصرف فست فودها یا غذاهای آماده تهیه شده در رستوران‌ها افراط نکنید. برای اثبات این توصیه، لازم است بررسی داشته باشیم بر مواد حاوی این دسته از خوراک‌ها و نیز طرز آماده‌سازی و طبخ آنها. فست فودها، شامل انواع ساندویچ، انواع پیتزا، همبرگر و ... معمولاً سرخکرده هستند و مواد اصلی آنها را اکثراً گوشت قرمز تشکیل می‌دهد.

در تهیه این غذاها به تفت دادن کوتاه مدت با روغن کم اکتفا نمی‌شود و معمولاً آنها را به مدت طولانی و با استفاده از روغن زیاد طبخ می‌کنند. ضمناً نظر به اینکه از مواد اولیه این نوع خوراک‌ها اطلاعی نداریم و ممکن است در طبخ برخی از این غذاها مانند همبرگر، ساندویچ‌های تهیه شده از گوشت یا سوسیس، کباب کوبیده و امثال آن، حرارت به مقدار کافی به قسمت‌های داخلی و مرکزی گوشت نرسد.

لذا گاه ممکن است این نوع غذاها حاوی میکروب‌ها یا تخم انگل‌های مختلف باشند که به سلامت شخص لطمات جدی وارد نمایند. به خصوص در تهیه بعضی از این مواد، مانند انواع سوسیس و کالباس، از افزودنی‌هایی استفاده می‌شود که زیان‌آورند و سلامت افراد را به مخاطره می‌اندازند. سس‌هایی که در ساندویچ‌ها به مقدار زیاد استفاده می‌شوند نیز مفید نیستند.

 نکته 6: به جای نوشابه‌های گازدار از نوشیدنی‌های بهداشتی استفاده کنید

بازار نوشابه‌های گازدار در سفرهای نوروزی رونق زیادی دارد، به خصوص کودکان و نوجوانان تمایل زیادی نسبت به مصرف این نوع نوشابه‌ها خصوصاً در ایام مسافرت، از خود نشان می‌دهند.

این عادت می‌تواند لطمات زیادی به سلامت آنها وارد سازد. نوشابه‌های گازدار معمولاً فاقد ارزش تغذیه‌ای بالا هستند و به علت داشتن شکر زیاد منجر به چاقی می‌شوند. ضمناً چون در این نوشابه‌ها از اسیدفسفریک استفاده می‌شود، افراط در مصرف آنها موجب به هم خوردن تعادل کلسیم و فسفر شده و مانع جذب کافی کلسیم در دستگاه گوارش می‌شود.

بنابراین می‌تواند در کودکان ایجاد راشیتیسم بنماید و در بزرگسالان منجر به نرمی استخوان و در سالمندان موجب بروز پوکی استخوان بشود. بهتر است به جای نوشابه‌های گازدار، از سایر نوشیدنی‌های مفید مانند آب سالم بهداشتی، دوغ کم‌نمک و شیر کم‌چربی استفاده شود.

مصرف مکرر آب‌میوه‌های آماده نیز زیانبار است.

اگرچه مصرف آب‌میوه‌های آماده در تعطیلات نوروز برای شما لذتبخش است و برایتان یک نوشیدنی مفرح است اما دست نگهدارید!

آیا می‌دانید مصرف مکرر یا زیاد این آشامیدنی‌ها چه زیان‌هایی برایتان در بردارد؟ این نوشیدنی‌ها اکثراً شامل مقدار زیادی شکر، رنگ‌های مصنوعی، اسانس‌ها و نگهدارنده‌های شیمیایی هستند که تمام این مواد- چنانچه در مصرف آنها افراط شود- برای بدن زیان‌آورند و می‌توانند موجب اختلالات فراوان بشوند.

به جای این نوع آشامیدنی‌ها، از میوه‌های تازه استفاده کنید، به خصوص میوه‌هایی که می‌توان آنها را با پوست میل نمود، به علت داشتن فیبر غذایی برای سلامت انسان بسیار مفیدند و ضمناً از بروز یبوست نیز پیشگیری می‌کنند، البته به شرط آنکه به خوبی شستشو و ضدعفونی شوند.

نکته 7: اگر به سبزی و سالاد موجود در رستوران‌ها اطمینان ندارید

آیا به سبزی و سالاد موجود در رستوران‌ها اطمینان ندارید و نمی‌دانید که به خوبی شسته و ضدعفونی شده‌اند یا نه؟ حق با شما است، زیرا چنانچه سبزی و سالاد به خوبی تمیز و ضدعفونی نشوند، می‌توانند موجب بروز بیماری‌های خطرناک و گاه غیرقابل علاج در انسان بشوند. پس چه باید کرد؟

مصرف نکردن این دسته از مواد خوراکی موجب بروز سوءتغذیه و یبوست در انسان می‌شود، ولی آیا در مسافرت می‌توان از این مواد در رستوران استفاده کرد؟ مسلماً خیر. پس لازم است در طول سفر، انواع سبزی‌های سالادی و سبزی خوردن را تهیه کرده و خودتان اقدام به شستشو و ضدعفونی کردن دقیق آن بنمایید و در وعده‌های ناهار و شام از آن با اطمینان کامل استفاده کنید.

 

 

برای خواندن بخش اول- اگـر در نوروز به رستوران می‌روید- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان