از ارزش غذایی خرما هر چه بگوییم کم گفتهایم. خرما که یکی از میوههای مناطق گرمسیری است خواص بسیاری دارد. این میوه، منبع خوب ویتامینها و مواد معدنی است و با داشتن قند و فیبر انرژی شما را تامین میکند. مواد معدنی ضروری بدن مانند کلسیم، آهن، فسفر، سدیم، پتاسیم، منیزیم و ویتامینهایی مثل ویتامین A، ویتامین K، اسید فولیک، نیاسین و تیامین نیز در آن یافت میشود. بنابراین خرما میتواند باعث رفع یبوست شود، کم خونی را رفع کند، به سلامت قلب و دستگاه عصبی کمک کند و موجب استحکام استخوانها شود. خب، حالا که کمی از خواص خرما گفتیم میخواهیم طرز تهیه رنگینک ، یک دسر یا شیرینی بسیار خوشمزه از نواحی جنوبی کشور را به شما یاد دهیم که ترکیبی است از خرما، حلوا و گردو، دیگر خودتان مزه بهشتی آن را تصور کنید! این شیرینی برای سفرههای افطاری و سحری در ماه رمضان یک گزینه فوق العاده است که با تامین انرژی شما تا ساعتها سرپا نگهتان میدارد.
مواد لازم برای تهیه رنگینک:
- خرما: 300 گرم
- آرد سفید: 2 پیمانه
- کره: 2 پیمانه (آب کرده)
- مغز گردو: 150 گرم
- پودر پسته، هل و دارچین: به میزان لازم
- پودر قند: به میزان لازم
طرز تهیه:
- کلاهک خرماها را جدا کنید و هسته آنها را دربیاورید. گردوها را درشت خرد کنید و به جای هسته، داخل خرما قرار دهید.
- یک ظرف نسبتا گود بردارید و خرماها را به صورت خوابیده کنار هم بچینید تا کف ظرف را کامل پر کنند.
- داخل تابه روغن بریزید و اجازه دهید کمی گرم شود. آرد را الک کرده و کم کم به روغن اضافه کنید و اجازه دهید طلایی شود. آرد و روغن را هم بزنید و نگذارید زیاد سفت شوند.
- حالا به آرد و روغن، پودر قند، پودر دارچین و هل کوبیده اضافه کنید و مخلوط به دست آمده را روی خرماها بریزید.
- با پشت قاشق مواد را صاف کنید و برای تزیین رنگینک از پودر پسته استفاده کنید.
- در تهیه رنگینک دقت داشته باشید که مخلوط آرد و روغن به سفتی حلوا نباشد و قهوهای رنگ نشود. برای این که طعم و عطر بهتری داشته باشد میتوانید از کمی زعفران استفاده کنید.