به گزارش خبرنگار مهر، محققان موسسه سالود اسپانیا در مطالعه خود، حدود 7450 فرد در معرض ریسک بالا بیماری قلبی را در یکی از سه گروه رژیم غذایی گنجاندند: رژیم غذایی مدیترانه ای همراه با روغن زیتون فوق خالص، رژیم غذایی مدیترانه ای همراه با ترکیب مغزیجات آجیلی، یا رژیم غذایی همراه با کاهش میزان مصرف چربی (گروه کنترل).
سپس شرکت کنندگان به مدت حدود 5 سال تحت نظر بودند تا تاثیر رژیم غذایی مدیترانه ای در کمک به حفظ سلامت قلب بررسی شود.
در رژیم غذایی مدیترانه ای چربی های اشباع نشده سالم بدست آمده از منابعی نظیر روغن زیتون، مغزیجات آجیلی و ماهی چرب جایگزین چربی های اشباع شده حاصل از کره و برش های چرب گوشت می شود.
محققان مشاهده کردند در حدود 3.8 درصد گروه روغن زیتون و 3.4 درصد افراد گروه مغزیجات آجیلی در طول دوره تحت مطالعه سکته یا حمله قلبی را تجربه کردند، درحالیکه 4.4 افراد گروه رژیم غذایی کم چرب دچار سکته یا حمله قلبی شدند.
به گفته محققان، بررسی ها نشان می دهد که رژیم غذایی مدیترانه ای حاوی روغن زیتون ریسک سکته یا حمله قلبی را تا 31 درصد و رژیم غذایی حاوی مغزیجات آجیلی این ریسک را تا 28 درصد کاهش داد.
محققان دلیل این فواید رژیم غذایی را ناشی از چربی های سالم اشباع نشده آن می دانند.