مطالعات بر روی 9هزار مادر و کودکهایشان نشان داده است، مادرانی که امگا 3 کمتری دریافت کردهاند، فرزندانشان از ضریب هوشی پایینتری برخوردارند. این مطالعات نشان دادهاند، هماهنگی بین چشمها، دستها و مهارت اجتماعی در این کودکان بهتر بوده است و سرعت عمل بالاتری دارند. محققان میافزایند،ضریب هوشی این کودکان 6 مرتبه از حالت عادی کمتر است. به علاوه، این کودکان در فعالیتهای اجتماعی خود (مانند دوستیابی) ناتوانتر هستند و با اختلالات رفتاری در بزرگسالی روبهرو خواهند بود.آنها در ادامه میافزایند،60 درصد از مغز را چربیها تشکیل میدهند که30درصد از آن اسیدهای چرب ضروری و اسید چرب امگا3 است که اغلب از طریق امگا 3 ای که مادر در دوران بارداری مصرف می کند، به نوزاد میرسد. به این دلیل مصرف روغن ماهی به صورت ماهیهایی که روغن بالاتری دارند، در دوران بارداری توصیه میشود.حتی در مطالعهای دیگر دیده شده است که میتوان با دادن مکمل روغن ماهی به بچههای دبستانی تا حدودی در رفتارهای بد آنها تغییراتی ایجاد کرد. محققان در این مطالعه به این نتیجه دست یافتهاند که کمبود امگا 3 در بچههاو حتی در دانش آموزان بزرگ تر10(تا16ساله) نیز موجب بروز مشکلات رفتاری میشود که با دریافت روغن ماهی میتوان به میزان قابل توجهی از مشکلات روحی، رفتاری و اجتماعی آنها کاست.
بچههای سالم تر با روغن ماهی
جالب است بدانید که این روغن در دوران بارداری نه تنها بر ضریب هوشی نوزادان اثر دارد، بلکه دارای فواید دیگری نیز هست. به تازگی مطالعات نشان دادهاند، مادرانی که در دوران بارداری از این روغن استفاده کردهاند به احتمال کمتر کودکانی با وزن کم را به دنیا خواهند آورد. از آنجایی که کمبود وزن در بدو تولد با ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت رابطه مستقیمی دارد، از این رو جلوگیری از بروز این بیماریها در حفظ سلامت کودک حتی در بزرگسالی نیز اهمیت بالایی دارد. به علاوه چون ماهیها سرشار از امگا3 هستند، داشتن یک بارداری سالم میتواند با مصرف این ماده غذایی میسر شود. از این رو دانشمندان ماهی را به عنوان جزء مهمی از رژیم غذایی انسانها خصوصاً در این دوران به حساب میآورند. محققان در رابطه با اثرات مصرف روغن ماهی در دوران بارداری عقیده دارند که دریافت مناسب امگا3 میتواند از بروز بیماری فشار خون و سایر مشکلات ناشی از آن در میانسالی بکاهد و به این دلیل است که به مادران باردار توصیه میشود حداقل دوبار در هفته از ماهی استفاده کنند .با وجود تمامی فوایدی که روغن ماهی دارد، نباید آن را بی مورد و بدون حساب و کتاب مصرف کرد. گاهی مصرف زیاد این ماده کمبود ویتامین E را به همراه دارد که افراد را با کم خونی مواجه میسازد. گاهی نیز مصرف بیرویه این روغنها موجب بروز خونروی شده که بر اثر ضربه، عمل جراحی و یا اعمال دندانپزشکی آشکار میشود. پس خودسرانه از روغن ماهی به میزان بالا استفاده نکنید. به علاوه ، به یاد داشته باشید که این روغن نیز مانند روغنهای دیگر دارای کالری بالایی است که مصرف بیرویه آن میتواند انرژی مازادی را به بدن رسانده و موجب چاقی شود.