به گزارش اقتصادآنلاین، تأسیس پژوهشکده امور اقتصادی، نخستین بار در سالهای پایانی دهه هفتاد مطرح شد و با تصویب اساسنامه و ابلاغ آن در سال 1378 با چهار گروه پژوهشی اقتصادی، بیمه، مالیات و بانکداری فعالیت خود را آغاز نمود. با این حال پس از گذشت بیش از یک دهه از فعالیت و در سال 1390 با تصمیم دولت دهم، این پژوهشکده از وزارت امور اقتصادی و دارایی منتزع و به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منتقل شد.
پس از این انتقال، جای خالی نهاد پژوهشی در وزارت امور اقتصادی و دارایی بهعنوان مهمترین وزارتخانه اقتصادی کشور بهخوبی احساس شد. خلاء یک نهاد علمی-پژوهشی که نیازهای پژوهشی، علمی، آموزشی، تحقیقاتی و ... این وزارتخانه و زیرمجموعههای متعدد و متنوع آن را برطرف کند سبب شد تا بازنگری تصمیم قبلی دولت در دستور کار قرار گیرد. در این راستا در سال 1395 بهموجب مصوبه شورای عالی اداری، تصمیمات اتخاذ شده قبلی لغو و این پژوهشکده مجدداً به وزارت امور اقتصادی و دارایی الحاق گردید. پژوهشکده مذکور در دوره جدید فعالیت خود با تأکید بر گستره فعالیت وزارت امور اقتصادی و دارایی، توسعه فعالیت گروههای پژوهشی را در حوزه مالیه عمومی، بازارهای مالی، مدلسازی و مطالعات کمّی، سیاستگذاری اقتصادی، اقتصاد سیاسی، روابط بینالملل و اقتصاد حقوق در راستای اهداف و وظایف وزارت امور اقتصادی و دارایی از جمله حاکمیت شرکتی، اصل 44 قانون اساسی، ارتقاء بهرهوری در اقتصاد، کاهش بنگاهداری دولت و ... را در دستور کار خود قرار داده است. همچنین فعالیتهای ترویجی، انتشار کتاب، فصلنامه، بولتن، گزارشهای راهبردی (بهطور نمونه درخصوص برجام و ...) از دیگر فعالیتهای این پژوهشکده خواهد بود.
امید است پژوهشکده امور اقتصادی در دوره جدید فعالیت خود بتواند با استفاده از توان علمی تمامی صاحبنظران و کارشناسان اقتصادی کشور گامهای مؤثری برای تحقق اهداف وزارت امور اقتصادی و دارایی و در ادامه، رشد و توسعه اقتصادی کشور بردارد.
علاقهمندان جهت آشنایی بیشتر با پژوهشکده امور اقتصادی میتوانند به پورتال آن پژوهشکده به آدرس www.earc.ac.ir مراجعه و یا با شماره تلفن 88100363 تماس حاصل نمایند.