حجتالاسلام مجتبی ذوالنور عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورایاسلامی در گفتوگو با تسنیم از برخی لابیها از سوی دولتیها برای انصراف نمایندگان مجلس از طرح سؤال از رئیسجمهور، پرده برداشت و گفت: افرادی که این حرفها را میزنند و لابیهایی برای منتفی شدن سؤال از رئیسجمهور انجام میدهند، تلاششان فایدهای ندارد و سؤال در مجلس مطرح میشود.
وی به آییننامه داخلی مجلس برای طرح سؤال از رئیسجمهور اشاره کرد و افزود: وقتی سؤال از رئیسجمهور اعلام وصول و برای وی ارسال شد، اگر تعداد امضاها به یک نفر هم برسد، آقای رئیسجمهور باید برای پاسخ به سؤال نمایندگان در صحن پارلمان و در یکی از جلسات علنی مجلس حضور یابد؛ طبق قانون آییننامه داخلی مجلس، سؤال از رئیسجمهور باید در مجلس مطرح شود.
نماینده مردم قم در مجلس اضافه کرد: به عنوان مثال، اگر همه نمایندگان را هم با لابیهای سیاسی از طرح سؤال از رئیسجمهور منصرف کنند، تأثیری در روند کار ندارد. طرح سؤال از رئیسجمهور با امضای بنده هم به تنهایی مطرح میشود، به تعبیری میتوان گفت که لابیهای سیاسی، مانعی برای طرح سؤال از آقای روحانی در مجلس نیست.
**کدام محور سوال از رئیس جمهور سیاسی است و مشکل مردم نیست
حجتالاسلام ذوالنور در واکنش به برخی اظهار نظرها مبنی بر غیرقانونی و یا سیاسی بودن طرح سؤال از رئیسجمهور، اظهار داشت: این آقایان بگویند که کدام یک از این 5 محور سؤالی که از رئیسجمهور مطرح است، سیاسی است و مشکل روزِ مردم نیست. معتقدم که امضا نکردن سؤال، سیاسی است.
وی ادامه داد: کسانی که شبهات سیاسی بودن سؤال از آقای روحانی را مطرح میکنند، تحت هیچ شرایطی، یا متوجه احوالات و مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم نیستند و یا اینکه وضع مالیشان به قدری خوب است که این مشکلات به آنها فشار وارد نمیکند و بیخیال حال مردم و گرفتاریهای آنها هستند. یا اینکه حُبّ و بغض و تعصبات سیاسی به اندازهای جلوی دیدشان را گرفته که روشنترین مشکلات مردم که کُشنده و طاقتفرساست را نمیبینند.
حجتالاسلام ذوالنور که طرح سؤال از رئیسجمهور را امضا کرده است، با تأکید بر اینکه برخیها به دلیل حب و بغضهای سیاسی و جناحی در برابر مشکلات اقتصادی و گرانیها از انواع کالاهای ضروری مردم چشمپوشی میکنند، افزود: نمیدانم امروز واقعا برخی در چه احوالاتی سیر و در کجا زندگی میکنند. چقدر با مردم فاصله دارند و از بطن جامعه دور هستند که این مشکلات را نمیبینند؟! اینها جای گله و نگرانی دارد، چرا باید اوضاع این طور باشد؟
وی تصریح کرد: امیدواریم بعضیها که این قدر نسبت به طرح سؤال از رئیسجمهور حساسیت بیجا نشان میدهند، مقداری هم به دیده انصاف به مسائل و مشکلات اقتصادی کشور و مردم نگاه کنند.قدری در میان مردم حضور یابند و مشکلات مردم را از نزدیک لمس کنند و ببینند که امروز مردم در چه گرفتاریهایی به سر میبرند.
عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با طرح این سؤال که اگر دولت کارش را درست انجام نمیدهد و مشکلاتی دارد، چه کسی باید از دولت مطالبهگری کند و به داد مردم برسد، گفت: ما وکیل مردم هستیم، وکیل دولت که نیستیم، اگر مجلس هم این وظیفه را انجام ندهد، یأس و ناامیدی بر مردم حاکم میشود و به پرخاشگری در جامعه میانجامد. مجلس باید وظیفه و رسالت نظارتی و مطالبهگری خود را به نحو احسن انجام دهد، البته بعضی از دوستان در مجلس، نه تنها این وظیفه نظارتی را انجام نمیدهند، بلکه چوب لای چرخ کسانی که میخواهند قدمی بردارند، نیز میگذارند.
حجتالاسلام ذوالنور اضافه کرد: برخی از دوستانی که در مجلس با طرح سؤال از رئیسجمهور همراهی نکردند، میخواهند به هر طریقی خودشان را در دیدگاه مردم تبرئه کنند و به خاطر حُبّ و بغضهای سیاسی و تعلقات سیاسی، با امضاکنندگان سؤال از رئیسجمهور همراهی نکردند. اینها میخواهند دلیلی برای تبرئه خودشان از امضا نکردن سؤال از رئیسجمهور داشته باشند و به همین خاطر مطالبی را بیان میکنند، به ناچار باید انگ سیاسی بزنند و بگویند که سؤال از رئیسجمهور سیاسی است.
**نظر نمایندگانی که در سوال از رئیسجمهور به تشخیص نرسیدند، محترم است
نماینده مردم قم در مجلس در پایان با بیان اینکه برخی از نمایندگان مجلس هم هستند که سؤال از رئیسجمهور را امضا نکردند، اما دلایلی داشتهاند و دلایلشان هم سیاسی نبوده است، خاطر نشان کرد: این نمایندگان به هر دلیلی به تشخیص نرسیدند که سؤال از رئیسجمهور را امضا کنند. نظر این نمایندگان محترم است، اما بعضیها کاسه داغتر از آش هستند و انگ سیاسی به سایر نمایندگان میزنند، طبیعی است که برای تبرئه خودشان این حرفها را مطرح میکنند.
سؤال 80 تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور در جلسه علنی روز چهارشنبه(دهم مرداد) پارلمان در 5 محور عدم ناتوانی دولت در کنترل قاچاق، علت استمرار تحریمهای بانکی، علت بیکاری و رکود شدید اقتصادی در سالهای اخیر، افزایش شتابان نرخ ارز در کشور و نیز کاهش ارزش پولی کشور اعلام وصول شد. طبق آییننامه داخلی پارلمان رئیسجمهور میبایست یک ماه از تاریخ اعلام وصول سؤال، برای پاسخ به سؤالات نمایندگان در یکی از جلسات علنی خانه ملت حضور یابد.