حجت الاسلام مجتبی ذوالنور در گفتگو با مهر، با اشاره به سفر رئیس جمهور به مجمع عمومی سازمان ملل متحد در آینده نزدیک اظهارداشت: این سفر از جهت آنکه ریاست دوره ای شورای امنیت سازمان ملل متحد این بار بر عهده آمریکا قرار دارد، متفاوت از سفرهای قبلی است.
وی افزود: در خصوص رفتن یا نرفتن آقای روحانی به نیویورک در این دوره از اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل نیز، دو نظر متفاوت مطرح است که آیا رفتن به صلاح است یا نرفتن و در سطح وزیر خارجه حضور یافتن؛ نظر شخصی من این است که ما صاحب کرسی در مجمع عمومی سازمان ملل هستیم و به کوری چشم آمریکا باید حضور یابیم و در عین حال نحوه حضور ما در این اجلاس نیز در آینده تحولات تعیینکننده خواهد بود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: بسیار مهم است که آقای رئیس جمهور با چه برنامه، رویکرد و موضعی در این اجلاس حضور مییابد؛ اگر آقای روحانی با این موضع و رویکرد در اجلاس جدید شرکت میکند که در مقابل طعنه ها و اتهامات آمریکائیها با قدرت و اقتدار ظاهر شود و جواب دندانشکنی به آنها بدهد، این حضور قطعاً مفید خواهد بود.
ذوالنور تاکید کرد: آقای روحانی در این اجلاس باید به جهان تفهیم کند که یک دزد را بر دستگاه انتظامی بین المللی دنیا حاکم کردهاند؛ دولتی که مقررات بینالمللی را نقض میکند و عامل بیثباتی و ناامنی در نقاط مختلف دنیا است، نباید بر کرسی ریاست ارکان سازمان ملل بنشیند. در واقع آقای روحانی باید این نکته را در حضور ترامپ، به همه دنیا تفهیم کند که علت وضعیت آشفته کنونی این است که دزدها را پلیس کردهاند.
حضور منفعلانه و از روی بیحالی و تقیه به ضرر ملت ایران است
وی ادامه داد: رئیس جمهور باید پیمانشکنی آمریکا در برجام را به حاضران در نشست مجمع عمومی و نیز به افکار عمومی دنیا یادآوری کند و فشار دولت آمریکا به دولت های مستقل منطقه ما را نیز گوشزد کند که با هیچ کدام از اصول حقوق بینالملل همخوانی ندارد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: اگر رئیس جمهور و هیئت دیپلماتیک ما با این رویکرد در مجمع عمومی سازمان ملل حاضر شوند و چنین موضعی را تفهیم کنند، این حضور قطعاً نتیجه مثبتی خواهد داشت اما اگر خدای نکرده از موضع بیحالی و تقیه و ملاحظهکاری یا وادادگی حضور یابند، قطعاً این حضور هیچ منفعتی که ندارد، باعث وهن جمهوری اسلامی نیز خواهد شد.
ذوالنور تاکید کرد: انفعال و وادادگی در قبال اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل، اعم از اینکه شرکت نکنیم یا منفعلانه و ضعیف شرکت کنیم، در هر صورت به نفع ملت ایران نخواهد بود.
کسی حق مذاکره با آمریکاییها به امید واهی آب کردن یخ رابطه را ندارد
وی همچنین در خصوص برخی گمانهزمانی ها مبنی بر دیدار احتمال مقامات ایرانی و آمریکایی در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل به بهانه برجام یا بهانه های مشابه، اظهارداشت: ما معتقدیم سگ زرد برادر شغال است و اساساً اوباما و ترامپ هیچ ترجیحی بر یکدیگر ندارند؛ آنها (دموکراتها و جمهوریخواهان) در هدف و راهبرد یکی هستند و فقط در روش و تاکتیک فرق دارند و نباید در ارتباط با هیچ دولتی از دولت های آمریکا دچار خوشخیالی و اشتباه محاسباتی شویم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: اگر ما بتوانیم با فشار بر برخی اقشار درون کشور آمریکا زمینه جلوگیری از تعدی های دولت ترامپ را فراهم کنیم، اشکالی ندارد ولی اگر چیزی به اسم مذاکره مطرح باشد و بخواهیم به امید واهی آب کردن یخهای رابطه، مذاکرهای بکنیم هیچ کس در هیچ سطحی این حق را ندارد مگر اینکه اجازه سطوح کلان نظام در میان باشد.
ذوالنور گفت: نظام نیز هیچ اذنی نداده و چنین بنایی ندارد، چرا که در حال حاضر مذاکره میان ایران و آمریکا برای حل مسئله نیست و تنها برای شکستن هیمنه و ابهت جمهوری اسلامی و تحمیل اهداف آنهاست واین قطعاً به نفع ملت ما نیست.