به گزارش ایسنا،میزگرد بررسی نقش گردانهای رزم و پشتیبانی قزوین در دوران دفاع مقدس با حضور رزمندگان و فرماندهان قزوینی در ستاد کنگره شهدای استان قزوین برگزار شد.
در این میزگرد سردار ابوالحسن کبیری رئیس کمیته پژوهش ستاد کنگره شهدای قزوین اظهار کرد: برخی این شبهه را مطرح میکنند که میشد جنگ خیلی زودتر تمام شود چرا ادامه پیدا کرد؟ در پاسخ به این شبهه باید این مثال را عنوان کرد که در عملیات بیتالمقدس وقتی ما توانستیم ضربه مهلکی به عراق بزنیم عراق پیشنهاد آتش بس داد چون تعداد بسیاری از نیروهای خود را ازدستداده و شرایط متزلزلی داشت؛ اگر ما پیشنهاد آنها را میپذیرفتیم ممکن بود با توجه به حمایتهای استکبار، آنها دوباره به ایران حمله کنند.
وی افزود: کما اینکه پس از پذیرش قطعنامه توسط امام خمینی (ره) عراق که خود را شکستخورده میدید چون به هدف خود نرسیده بود دوباره حملاتی را آغاز کرد و حتی منافقین را تجهیز و وارد خاک ایران کرد تا ناکامیهای گذشتهاش را جبران کند.اما در عملیات «فروغ جاویدان» 2000 نفر از منافقین کوردل به هلاکت رسیدند و عراق درنهایت پذیرفت که آتشبس اتفاق بیفتد، صدام که در مجامع بینالمللی شکستخورده بود تصمیم گرفت از طریق جنگ دیگری در منطقه ناکامیهای خود را جبران کند. بنابراین دو سال پس از پذیرش قطعنامه صدام که میخواست نگرانی از جانب ایران نداشته باشد اسرا را آزاد کرد تا بتواند با خیال راحت نقشه دیگری بچیند.
کبیری در ادامه یادآور شد: در سالهای ابتدای جنگ تحمیلی رزمندگان با دستخالی با دشمن تا بن دندان مسلح میجنگیدند، تمام قدرتهای استکباری جهان پشتوانه رژیم بعث بودند و ستون پنجم نیز در داخل کشور گرای بسیاری از عملیات ما را به دشمن میداد.
وی افزود: با همه این احوالات نیروهای جانبرکف از همهچیز خود گذشتند تا بتوانند اسلام و انقلاب را از گزند دشمنان مصون بدارند؛ و در حال حاضر هرچه که داریم مدیون دفاع مقدس هستیم.
این رزمنده دفاع مقدس بیان کرد: اگر امروز در همه جهان مقاومت اسلامی از دفاع مقدس ایران در برابر دنیا الگو میگیرد به دلیل ازخودگذشتگی رزمندگان ماست.
کبیری در پایان اظهار کرد: مدافعان حرم ما هم نشان دادند هنوز آرمانهای دفاع مقدس در ایران اسلامی ارزشمند است و به همین دلیل است که دشمنان جرئت دستاندازی به ایران را ندارند.
در زمان دفاع مقدس قزوین 17 گردان رزم داشته است
علیرضا اکبری مسئول مستندسازی اقدامات گردانهای رزم استان قزوین نیز در این نشست اظهار کرد: چهار سال است که در حال جمعآوری مستندات مربوط به فعالیت گردانهای رزم استان قزوین در جبهههای نبرد حق علیه باطل هستیم که غالباً هم در جبهه جنوب انجامشده است.مطالب و استنادی که در پی این چهار شال جمعآوریشده است مربوط به سپاه و بسیج است و در خصوص کادر گردان و نیروهای عادی حاضر در گردانها و نیز عملیاتهای آفندی و پدافندی انجامشده توسط آن گردانها است.
اکبری در ادامه با اشاره به اینکه در دوران دفاع مقدس تعداد 17 گردان در قزوین وجود داشته است،عنوان کرد: طی تحقیقات انجامشده بیش از 95 درصد اطلاعات مربوط به کادر گردانها جمعآوریشده است و به اسامی 28 فرمانده گردان قزوین هم دست پیدا کردهایم که از این تعداد 10 نفر شهید شدهاند و 18 نفر در قید حیات هستند و از آن 18 نفر یک نفر آزاده است. گردانهای رزم قزوین 25 عملیات آفندی و پدافندی را انجام دادهاند که از این تعداد 14 عملیات آفندی بوده و 13 عملیات نیز پدافندی بوده است.
وی افزود: عملیاتهای آفندی که قزوین در آن شرکت کرده شامل سه عملیاتهای خاکی رمضان، فتح المبین و بیتالمقدس، چهار عملیات کوهستانی والفجر 4 و 10، نصر 5 و محرم، 6 عملیات آبیخاکی شامل والفجر 8، کربلای 4، کربلای 5، کربلای 8، بدر و خیبر و عملیات رملی والفجر مقدماتی بوده است. شاخصترین فعالیت رزمی گردانهای قزوین مربوط به گردان امام رضا (ع) به فرماندهی شهید مهدی شالباف در عملیات خیبر است.
این رزمنده دوران دفاع مقدس بیان کرد: پس از تشکیل گردانها همه امور نظامی و عقیدتی به نیروها آموزش داده می ش، ضمن اینکه کلیه نیروها همواره در آمادگی کامل جسمانی به سر میبردند.
وی در پایان با اشاره به تشکیل تیپ در قزوین گفت: چون قزوین زیرمجموعه استان زنجان بود، در ابتدای دفاع مقدس زیرمجموعه تیپ علی بن ابیطالب که بعدها تبدیل به لشگر شد، قرار گرفت و مدتی نیز زیرمجموعه لشگر عاشورا بود اما در سال 1366 تیپ مستقل 82 صاحبالامر (عج) در قزوین تشکیل شد.
فعالیت خودجوش ستاد پشتیبانی کمکهای مردمی برای حمایت از رزمندگان
نجفعلی مشهدی مسئول مستندسازی گردانها و واحدهای پشتیبانی رزم نیز در این نشست اظهار کرد: در دفاع مقدس اگر یک رزمنده در خط مقدم بجنگد 15 نفر باید او را پشتیبانی کنند بنابراین برای پشتیبانی رزمندگان خط مقدس باید گردانهای پشتیبانی فعال باشند.
وی افزود: گردانهای پشتیبانی رزمندگان در دفاع مقدس شامل توپخانه، ادوات، تخریب، پدافند هوایی، اطلاعات عملیات، مخابرات، مهندسی رزم، جنگ نوین، بهداری رزمی، آموزشی، تدارکات، تبلیغات، یگان دریایی، پرسنلی و تعاون است.
مشهدی درباره ستاد جمعآوری کمکهای مردمی نیز گفت: در هیچ ساختاری ستاد جمعآوری کمکهای مردمی تعریفنشده است و این ستاد برای اولین بار در دفاع مقدس تشکیل شد و کارش این بود که در شهرها پشتیبان رزمندگان بود و کمکهای مردمی را جمعآوری میکرد.
وی افزود: فعالیت این ستاد بهصورت خودجوش و بهدوراز کاغذبازیهای اداری و توسط مردم صورت میگرفت و باعث مشارکت هرچه بیشتر مردم در دفاع مقدس شد.
این رزمنده دفاع مقدس در ادامه با اشاره به نقش زنان در دفاع مقدس اظهار کرد: بانوان در دوران دفاع مقدس نقش ویژهای داشتند، بهعنوانمثال بانوانی بودند که در قالب گروههای امدادی برای کمکرسانی به مجروحان جنگی به جبههها اعزام میشدند؛ در شهرها هم رهبری بسیاری از گروههای جمعآوری کمکهای ردمی بر عهده بانوان بود.
وی در پایان گفت: بانوان در حمایتهای عاطفی از خانواده رزمندگان نیز پیشقدم بودند و به منزل خانوادههای شهدا و رزمندگانی که میشناختند رفته از آنها دلجویی میکردند و اگر کمکی نیاز بود دریغ نداشتند؛ تمام این امور که توسط ستاد پشتیبانی صورت میگرفت برای رضای خداوند بود.